Svrčina v Prostějově vyřadil jedničku a obhájce Coríu a má první skalp Top 100

30. 5. 2022, 15:28
Aktuality 1
ATP CHALLENGER PROSTĚJOV - Dalibor Svrčina si na domácím antukovém challengeru v Prostějově po setech 6-3 1-6 6-2 vyšlápl na 54. hráče světa, nasazenou jedničku a obhájce titulu Federica Coríu, přerušil sérii tří porážek a připsal si svůj premiérový skalp Top 100. O vyrovnání loňského výsledku se 19letý Čech utká s Jevgenijem Donským. Druhý nasazený Jiří Veselý z turnaje před dnešním zápasem odstoupil.
Dalibor Svrčina (© TK Sparta Praha)

Dalibor Svrčina se před dvěma týdny představil v kvalifikaci French Open, skončil hned v prvním kole na hráči druhé stovky a připsal si třetí porážku v řadě. Na domácím challengeru v Prostějově ovšem začal svým nejcennějším skalpem.

Devatenáctiletý Čech si v úvodním zápase vyšlápl na 54. tenistu pořadí, nasazenou jedničku a obhájce titulu Federica Coríu a poprvé v kariéře a na třetí pokus porazil zástupce nejlepší stovky žebříčku. V utkání sice pětkrát přišel o servis a po druhém podání uhrál jen 4 z 23 bodů, nicméně brejk slavil šestkrát a po dvou hodinách postoupil.

O vyrovnání loňského výsledku se 19letý Čech utká s Jevgenijem Donským, 32letého Rusa vyzve poprvé.


Veselý se na poslední chvíli odhlásil
Do hlavní soutěže měl dnes vstoupit také Jiří Veselý, na poslední chvíli se však odhlásil. Nejlepší Čech v žebříčku naposledy hrál v prvním kole French Open, kde vypadl s Američanem Stevem Johnsonem. Před antukovým grandslamem se léčil se zraněným stehnem.

Na challengeru UniCredit Czech Open měl plnit roli nasazené dvojky a útočit na čtvrtý titul v kariéře. Tím by se osamostatnil v pozici nejúspěšnějšího hráče turnaje před Radkem Štěpánkem a Janem Hájkem. V Prostějově vyhrál v letech 2014, 2015 a 2017.

Z Čechů se na turnaji představí ještě Jiří Lehečka, Vít Kopřiva, Zdeněk Kolář a Martin Krumich.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
až v šatně zjistil, proti komu má hrát, tak se rovnou otočil o 180°smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist