Svrčina v Zhuhai na první čtvrtfinále nedosáhl. Ve druhém kole podlehl Etcheverrymu

23. 9. 2023, 11:02
Aktuality 9
ATP ZHUHAI - Dalibor Svrčina (20) končí i na své druhé akci na hlavním okruhu ve druhém kole. Na podniku ATP 250 v čínském Zhuhai český mladík nestačil na pátého nasazeného Tomáse Martína Etcheverryho (24), zkušenějšímu Argentinci podlehl 2:6, 4:6.
Dalibor Svrčina (© Profimedia)

Dalibor Svrčina si hlavní soutěž na nejvyšší tour vyzkoušel poprvé na letošním Australian Open a hned se z kvalifikace dostal až do druhého kola. V následujících měsících však zaznamenal už jen dva uspokojivé výsledky na challengerech (triumf v Prostějově a finále v Tampere).

Na okruhu ATP se podruhé představil až tento týden a také v čínském Zhuhai začal vítězstvím, když si poradil s domácím veteránem Zhe Liem.

V boji o první čtvrtfinále už ale neuspěl. Dvacetiletý Čech v sobotu ve druhém kole podlehl nasazené pětce Tomási Martínovi Etcheverrymu z Argentiny. S 35. hráčem světa a čtvrtfinalistou letošního Roland Garros prohrál 2:6, 3:6.

"Byl to pro mě neuvěřitelný zápas. Jsem moc rád, že jsem v tady v Zhuhai, v Číně jsem vůbec poprvé. Minulý týden jsme hráli Davis Cupu v Argentině a slavili jsme vítězství. Teď jsem tady a jsem opravdu šťastný," komentoval Etcheverry své vítězství.

Antukový specialista Etcheverry v Zhuhai poprvé na turnaji ATP na tvrdém povrchu vyhrál dva zápasy po sobě a postoupil do čtvrtfinále. V něm ho čeká Američan Sebastian Korda.

167. hráč světa Svrčina by se nyní měl přesunout do Jižní Ameriky, kde ho čekají antukové challengery v brazilském Campinas či argentinském Buenos Aires.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
jackiec
Tak pořád je na tom líp jak Forejtek.
Reagovat
EllNino
Výhra nad domácí WC povinností, proti Etcheverrymu zjistil, jak hrají hráči top 50

Servis má podle mě nejslabší na okruhu ATP, i ve WTA by byl v průměru :/

Celkově atraktivní tenis plný náběhů na síť, kraťasů, lobů, ale stěžejní úder v ATP mu zřejmě neumožní dostat se byť do první stovky...
Reagovat
Sinuhet1
Pred nekolika roky jsem nekde na aktualne cetl jaky je Svrcina opravdu velky talent a ted tu ctu ze nejspis ani do stovky...ATP nesleduju, jen takova poznamka smile
Reagovat
EllNino
Talentu ma dost, bohuzel parametry neodpovidajici soucasnemu ATP trendu
Reagovat
Tennisfan77
Souhlas, nemá sílu. Bez síly se současný tenis nedá hrát. Obecně ten tenis má v sobě nula nápadů, každý hraje stejně.
Reagovat
darek.vrana
On byl jako junior pořád snad nejlepší na světě ve svých ročnících, byl (a je) šikovný, jenže v dospělých je to hodně o servise a o síle, a tam je limit. Něco jako kdysi třeba Tabara.
Reagovat
EllNino
Přesně jsem si na něho vzpomněl :)
Reagovat
Sinuhet1
Tsmileo mi jeste pripomina, jak jsem kdysi cetl clanek o vychazeji hvezde Monice Kilnarové. Ja si rikal kdo to je. Od te doby jsem o ni neslysel smile
Reagovat
EllNino
Jenže Monika nikdy nebyla ve svých kategoriích nejlepší na světě, zaujala především pěknou tvářičkou :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist