Šwiateková se odhlásila z berlínské přípravy na Wimbledon

10. 6. 2022, 13:48
Aktuality 15
Vítězka French Open a světová tenisová jednička Iga Šwiateková se odhlásila z turnaje v Berlíně, který je na programu v příštím týdnu jako další přípravná akce před Wimbledonem. Německým pořadatelům se jednadvacetiletá Polka omluvila kvůli potížím s ramenem.
Profily hráčů
Iga Šwiateková (© AFP)

"Cítím opakovaně problém v rameni a start v Berlíně musím vzdát. Je mi líto, že tam nemůžu hrát. Zaměřím se teď na zotavení, abych byla připravená na Wimbledon," uvedla v prohlášení Šwiateková, jež tím pádem bude startovat do travnatého grandslamu bez turnajové přípravy.

Šwiateková už bezprostředně po triumfu na pařížské antuce avizovala, že si chce dopřát pauzu. Na Roland Garros završila současná královna ženského tenisu sérii šesti vítězných turnajů, na okruhu WTA už neprohrála 35 zápasů za sebou.

Nejvýše žebříčkově postavenou hráčkou ve špičkově obsazeném startovním poli by nově měla být světová dvojka Anett Kontaveitová z Estonska, v hlavní soutěži jsou přihlášeny Karolíny Plíšková a Muchová a Kateřina Siniaková, třetí pod čarou je Marie Bouzková.

Na berlínské trávě se bude hrát od 11. do 19. června s dotací 757.000 dolarů. Wimbledon začne 27. června.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
tommr
Katka nefiguruje mezi kvalifikantkama v Berlíně. Doufám že to znamená že se posunula do MD a ne že je zase zraněná nebo nemocná ...
Reagovat
miraben99
Ano, posunula.
https://www.dartsrankings.com/tennis/women/berlin
Reagovat
lxr
Teď už je těch odhlášek v Berlíně celkem dost. Chybí už i Kontaveit. Plíšková tak bude mezi nejvýše nasazenýma. Snad se zlepší a využije toho.

Bohužel pokud dobře vidím, tak z Birminghamu se odhlásila Bára Krejčíková smile.
Reagovat
tommr
to se ještě nezotavila z covidu nebo se jí zase ozval ten loket? smile
Reagovat
lxr
Nevím, ale podle mého ten covid spíš.
Reagovat
tommr
každopádně to vypadá že tuhle sezonu už může rovnou odpískat ... smile
Reagovat
Boomcap
Škoda že tam nejede, celý by to tam vyhrála smile
Reagovat
tommr
ale dobře pro naše holky co tam startujou ...
Reagovat
Usm
Tráva docela bortí zavedené antukové pořádky:). Aby Iga nevylitla hned v prvním kole:))
Reagovat
vavrinec
Rozumná dívka. Snad se odhlásí i z Wimbledonu. V jejím věku je třeba dostatek odpočinku, vytrvalost narůstá až později.
Reagovat
Grape
Proč by se měla proboha odhlašovat z Wimbledonu, který je jedním z hlavních turnajů sezony a ona na něm bude jednou z největších favoritek (možná největší)? smile
Reagovat
vavrinec
Důležitý odpočinek před hardovou sezonou, na trávě je pravděpodobnost vítězství značně nejistá, nulový přísun bodů. Jako největší favoritku ji na trávě rozhodně nevidím.
Reagovat
miraben99
Myslím, že body do žebříčku jsou to poslední, co by ji momentálně mělo zajímat. Má víc bodů než druhá Kontaveit a třetí Badosa dohromady a v druhé půlce sezóny nic zásadního myslím neobhajuje.
Reagovat
brixner
To já bych se na ňáky body vysral, za to si nic nekoupim, tady ve vokolí boduju docela fest, takže cajk. De hlavně vo prachy, vo many, vo bony, vo marky, vo ojra, vo doláče, vo škváru, vo keš, todlencto by mě zajímalo nejvíc, vony i letenka něco stojí, tak proč bych si tam nezalít, že jo?! Navíc Iga je taková chudá holka z Polska, zlotejch neni nikdá dost, takže já bejt jí, tak bych tam prostě zalít a něco vypinkal. Iga je taková hodná holka, začne pinkat a pinká a pinká a najednou jí musej zkrotit a vodchytnout, aby už přestala, páč pohár už má v šatně! Já vosobně bych to teda risk!
smile smile
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Wimbledon snad bude hrát. Už jen proto, aby získala na trávě další zkušenosti.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist