Šwiateková uspořádá charitativní turnaj v Krakově na pomoc ukrajinským dětem

29. 6. 2022, 15:00
Aktuality 6
Světová jednička Iga Šwiateková uspořádá na konci července v Krakově charitativní tenisovou exhibici, aby finančně pomohla ukrajinským dětem strádajícím během války. Od půlky února, kdy Rusko napadlo Ukrajinu, utekly do sousedního Polska více než čtyři miliony uprchlíků. Jednadvacetiletá Polka sounáležitost prokazuje i během Wimbledonu, neboť má na bílé kšiltovce žlutomodrou stužku.
Profily hráčů
Iga Šwiateková (© AFP)

Charitativní turnaj se uskuteční 23. července pod názvem "Iga Swiatek & Friends for Ukraine". Představí se smíšené dvojice a jeden set dvouhry odehraje Šwiateková proti bývalé světové dvojce Agnieszce Radwaňské. Speciálním hostem bude slavný fotbalový útočník a kouč Andrij Ševčenko, z ukrajinských tenistů dorazí Elina Svitolinová a Sergej Stachovskij.

"Měsíce s mým týmem připravujeme charitativní akci na podporu těch, kteří kvůli válce trpí. Jsem šťastná, že to můžeme udělat," napsala Šwiateková na sociální sítě. V současné době je neporaženou královnou světového tenisu, od poloviny února neprohrála a v úterý ve Wimbledonu prodloužila vítěznou sérii na 36 zápasů (nejdelší v tomto století). Věří, že na exhibici prodá nejméně 10.000 vstupenek.

Ondřej Jirásek, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
Grape
smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
https://cs.wikipedia.org/wiki/Samantha_Smithov%C3%A1
Reagovat
vavrinec
smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Petr_Fisk
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist