Šwiateková už podesáté porazila Gauffovou, o třetí titul z Říma si zahraje se Sabalenkovou

16. 5., 18:40
Aktuality 21
WTA ŘÍM - Iga Šwiateková (22) je jediný krok od třetího triumfu na antukové tisícovce v Římě. Světová jednička v semifinále přehrála 6:4, 6:3 třetí hráčku pořadí Coco Gauffovou (20) a vzájemnou bilanci upravila na 10:1. Ve finále se potká stejně jako před dvěma týdny v Madridu se svou žebříčkovou sousedkou Arynou Sabalenkovou (26), která večer porazila Danielle Collinsovou (30).
Šwiateková upravila vzájemnou bilanci s Gauffovou na 10:1 (© AFP)

Šwiateková – Gauffová 6:4, 6:3

Iga Šwiateková začala antukové jaro semifinálovou porážkou s Jelenou Rybakinovou ve Stuttgartu, ovšem od té doby zvládla všech 11 zápasů a parádně ladí formu před obhajobou titulu na French Open. Ve Foro Italico neztratila po cestě do finále jediný set, v semifinále narazila na Coco Gauffovou a vzájemnou bilanci s Američankou upravila na 10:1.

Polka ztratila svůj úvodní game na servisu, ale žádné další zaváhání na vlastním podání už nepřipustila. Až do stavu 4:4 byl souboj světové jedničky s trojkou vyrovnaný, nicméně v deváté hře se Šwiatekové podařilo brejknout Gauffovou ze stavu 0:40 a utkání tím zlomila na svou stranu. Druhou sadu rozhodla brejkem v pátém gamu.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Šwiateková debutovala na římské tisícovce v roce 2020 a vypadla hned v prvním kole. Od té doby v tomto dějišti neprohrála dohraný zápas, v letech 2021-22 triumfovala a loni vzdala čtvrtfinále s pozdější šampionkou Rybakinovou.

Všechny tři letošní tituly vybojovala na podnicích série WTA 1000. Přemožitelku nenašla v Dauhá, Indian Wells ani Madridu. Na dosah má už jubilejní 10. triumf na prestižních tisícovkách, ve finále těchto akcí disponuje úspěšností 9:2.

Collinsová – Sabalenková 5:7, 2:6

O svou celkově 21. trofej v 25. finále bude čtyřnásobná grandslamová vítězka Šwiateková usilovat v sobotním souboji s Arynou Sabalenkovou, proti které před dvěma týdny ve finále v Madridu odvrátila tři mečboly a vzájemnou bilanci upravila na 7:3, z toho 5:1 na antuce.

"Naše bitvy mě baví, vždy jsou to vyrovnané zápasy. Vždy je to tenis na vysoké úrovni. Doufám, že tady znovu předvedeme náš nejlepší tenis a tentokrát titul získám i s vaší podporou já," řekla Sabalenková.

Šestadvacetiletá Běloruska ve večerním semifinále opět po dvou týdnech porazila Danielle Collinsovou. V Římě přehrála rozjetou Američanku 7:5, 6:2, vedení ve vzájemné bilanci zvýraznila na 6:0 a poprvé v italské metropoli postoupila do finále.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Římě

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

21
Přidat komentář
baba
tak doufám, že Aryna už konečně zastaví Igu, nebo se ta její suverenita potáhne dál až k dalšímu GS
Reagovat
PTP
Rozhodně to ale nepůjde ve žlutým triku a růžovofialový sukni
Reagovat
annah
U Aryny, Ostapenko a Rafy Nadala je možné všechno.
Reagovat
Cico93
Poľská šikula, snáď to v sobotu vyjde.
Reagovat
asgard33
H2H psychickým strašákem pro Danielku.Do utkání s Arynou nemůže po 5 prohrách a pod psychickou dekou vstupovat tak,že musí po tragickém začátku dohánět manko 3 gamů,v 1.setu 1-4 a ve druhém 0-3.Srovnání z 1-4 na 4-4 byl od ní jediný lepší úsek, dorovnat na 6-6 do TB už nedokázala.Utkání bylo fakticky rozhodnuto za stavu 0-2 ve 2.setu kdy si DRC prohrála vlastní servis ze 40-15.Zbytek zápasu už si Aryna ohlídala v naprostém poklidu.Jestli bude Aryně podobně rutinní výkon stačit i ve finále proti polskému biorobotovi už je jiná otázka...
Reagovat
Stybnat
Aryna Aljaksandr Ryhoravič bude mít radost
Reagovat
paddy
zase ji vypráskala smile smile smile
Reagovat
vavrinec
Reagovat
com
No a Swiatek vypraska zase ji
Reagovat
paddy
Myslím, že oba reagujete na druhý zápas. Já komentoval titulek o prohře jedné usvědčené lhářky, která loni řekla, že sítě nesleduje a o pár dní později ji vadily komentáře na síti, které přece nečte. smile
Toto promyšlené lhaní je v ostrém kontrastu popření autu v zápalu boje na kurtu, za který jsou tu tvrdě a dlouhodobě kritizováni jiní hráči.

Ale od Mouratoglouova podvodnického gangu se nic jiného nedá očekávat. smile
Reagovat
com
radsi mi rekni kde beres ty stary smajliky, kdyz ted v nabidce uz nejsou
Reagovat
Sinuhet1
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmile

1-2-4-6-731-1618-40-47-92-14-8-9-12-39-3220-235-35-186-158-30-276-839-1215-252-446-87-3061-89-382-58-1709-132-28-992-1073-190-224-333-237-2630-315-990-93-100

Není zač, anebo možná jesmile
Reagovat
tommr
ještě by to ale chtělo návod na použití pro nás pomalejší ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
*číslo*
Reagovat
Tomas_Smid_fan
když urvu trochu času, tak to dám do lepšího formátu. Nebo může někdo jiný
Reagovat
frenkie57
smile
Reagovat
PTP
smile
Reagovat
Krisboy
O kom to mluvíš? O Cori?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Redakce, prosím, co to je za podivnost, že mi x krát místo live - výsledků naskočí jen reklama? Což o to, kdyby šla odkřížkovat, ale ona se prostě natáhne namísto TP a to mi přijde dost mimo...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist