Syn slavného tyčkaře Bubka si v Newportu poprvé zahraje turnaj ATP

6. 7. 2010, 12:02
Aktuality 3
ATP NEWPORT - Ukrajinský tenista Sergej Bubka mladší sice možná nikdy nevystoupí ze stínu svého otce, legendárního skokana o tyči, dosáhl však ve své kariéře významného milníku. V americkém Newportu se tento týden poprvé představí ve dvouhře v hlavní soutěži turnaje ATP Tour.
Sergej Bubka

Třiadvacetiletý Sergej Bubka zatím hrál pouze challengery a marně bojoval v kvalifikacích na turnajích ATP. Až na trávě v Newportu porazil v posledním kvalifikačním kole v tie-breaku třetího setu Němce Simona Stadlera a může se těšit na zápas v hlavní soutěži.

"Už jsem s tátou mluvil," řekl webu ATP Tour rodák z Doněcku. "Je šťastný, když vidí, že se zlepšuju. Snad budu předvádět dobrý tenis i nadále," uvedl aktuálně 335. hráč světového žebříčku.

V této sezoně už byl syn olympijského vítěze a šestinásobného mistra světa ve skoku o tyči blízko kvalifikačnímu úspěchu v Marseille, tie-break ve třetím setu v posledním kole s Belgičanem Yannickem Mertensem však ještě nezvládl. "Jsem strašně rád, protože v minulosti jsem hodně zápasů relativně těsně prohrál. Takže teď se to konečně obrátilo," radoval se Bubka, jehož v prvním kole čeká Australan Chris Guccione.

Největším úspěchem mladšího Bubky je loňské vítězství na challengeru v Kjótu. V srpnu vystoupal na 176. místo v žebříčku, což je jeho dosavadní maximum.

Poslední letošní turnaj na trávě v pondělí odstartoval pěti zápasy. První letošní utkání na zeleném povrchu vyhrál Olivier Rochus, jenž ve Wimbledonu v pěti setech potrápil Djokoviče. V Newportu si nasazená čtyřka poradila s Francouzem Rogerem-Vasselinem.

- ATP 250 NEWPORT (USA, tráva, 442.500 dolarů) -
pondělní výsledky (05. 07. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
O. Rochus (4-Belg.) - Roger-Vasselin (Fr.) 7-6(2) 6-4
Harrison (USA) - Beck (6-SR) 6-1 6-2
Dancevic (Kan.) - Gicquel (Fr.) 7-5 6-4
Soeda (Jap.) - Dent (8-USA) 6-4 3-6 6-4
Brown (Jam.) - Phau (Něm.) 7-6(3) 6-7(7) 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
buhužel :) stál jsi mě pětikilo srabe ..... ale za 3. set pochvala !
Reagovat
misoSK
turnaj v Newporte je z mojho pohladu uz tradicne najslabsie obsadenym turnajom ATP, preto sa tam kazdorocne dokazu presadit relativne slabsi tenisti, vid. minulorocne finale, ak sa dobre pamatam tak R. Ram vs. C. Ball
Reagovat
smazaný uživatel
Loňské finále bylo R.Ram-Querrey. Ball byl ve finále V LA a taky s Querreyem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist