Také Thiem připravuje turnaj. Osm hráčů si v Kitzbühelu zahraje formát Turnaje mistrů

30. 5. 2020, 18:31
Aktuality 6
Třetí hráč světového žebříčku Dominic Thiem uspořádá v červenci v Kitzbühelu turnaj, kterého se včetně něj zúčastní osm elitních hráčů. Prvním potvrzeným soupeřem rakouské hvězdy na akci s názvem 'Thiem's 7' je Francouz Gaël Monfils, aktuální světová devítka z Francie.
Profily hráčů
Kitzbühel

Hrát se bude od 7. do 11. července a tenisté si rozdělí prémie ve výši 300.000 eur (8 milionů korun), vítěz získá třetinu.

"Cíl je nabídnout hráčům zápasy v soutěžních podmínkách, které jdou v tréninku simulovat jen minimálně," uvedl v prohlášení Thiemův otec Wolfgang coby šéf pořadatelského týmu. Turnaj bude mít formát Turnaje mistrů se dvěma čtyřčlennými skupinami, semifinále a finále.

Turnaj bude další příležitostí pro přední hráče získat zápasovou praxi v době koronavirové pandemie. Už v minulém týdnu oznámil nejlepší světový tenista Novak Djokovič, že zorganizuje sérii exhibičních turnajů na Balkáně. Adria Tour začne 13. června v Djokovičově rodném Bělehradě a skončí 5. července v bosenském Sarajevu. K účastníkům patří i Thiem. Výtěžek z aktivity srbského tenisty má jít na charitu.

Sezona je kvůli šíření nemoci covid-19 zastavená minimálně do konce července, pauza se ale vzhledem k omezeným možnostem cestování očekává delší.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
Nola
Dom kvitujem, nech tam hra ktokolvek, tesim sa
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
smazaný uživatel
Ideálny turnaj pre Rafu...

Dufam, ze sa prihlási. Antuka, skvelí súperi.

Idem mu zavolat.
Reagovat
tommr
tenhle formát turnaje se mi líbí víc než ten co se použil při turnaji ve Stromovce ...
Reagovat
FulnekUltras
souhlas - třeba ještě náš pan prezident něco podobného vymyslí ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Som zvedavy, v ktorej skupine bude paddy.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist