Talentovaná Robsonová ukončila po letech zdravotních trablů kariéru

16. 5. 2022, 12:38
Aktuality 6
V 28 letech ukončila kariéru britská tenistka Laura Robsonová, někdejší vítězka wimbledonské juniorky a stříbrná medailistka ve smíšené čtyřhře na olympijských hrách v Londýně. K rozhodnutí skončit ji přiměly dlouhodobé zdravotní problémy.
Profily hráčů
Laura Robsonová

Robsonová ovládla juniorskou soutěž ve dvouhře na travnatém grandslamu už ve čtrnácti letech v roce 2008. V kategorii dospělých se vyšplhala nejvýše na 27. místo žebříčku a jejím maximem na turnajích velké čtyřky bylo čtvrté kolo rovněž ve Wimbledonu (2013) a také na US Open (2012). Olympijskou medaili získala v Londýně 2012 po boku Andyho Murrayho, s nímž nestačili až ve finále na běloruský pár Viktoria Azarenková, Max Mirnyj.

Kariéru pak ale vítězce tří turnajů ITF ničila opakovaná zranění. V roce 2014 podstoupila chirurgický zákrok se zápěstím a později absolvovala postupně tři operace kyčle. Naposledy hrála v roce 2019 na akci ITF, o návrat se snažila marně.

"Končím. Mám za sebou asi nejlepší rehabilitační období svého života, ale už jsem to nějakou dobu věděla po tom, co mi už vloni řekli lékaři. Trvalo mi dlouho, než jsem si to sama připustila, proto také trvalo tak dlouho, než jsem to oznámila veřejně," řekla tenistka BBC.

Ondřej Jirásek, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jedna z nejsympatičtějších hráček.
Kariéra krátká, ale má aspoň placku z olympiády.
Reagovat
SwissMaestro
Ta co v roce 2012 ukončila kariéru Kim Clijsters.
Reagovat
Palmovka1
Jak ukončila kariéru Clijsters? Rád se nechám poučit. Díky.
Reagovat
SwissMaestro
US Open 2012 byl KC poslední turnaj, vypadla s LR. Není zač!
Reagovat
tmora
Talentovaná levačka, finalistka Wimbledonu v juniorce tuším. Bohužel častá zranění. Škoda. Pamatuji si jak na AO nečekaně vyřadila také levačku Petru Kvitovou..smile
Reagovat
makro99
Hlavně vyřadila na olympiádě v Londonu Lucku...:/ taky levačku..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist