Tatishviliová se po roce o půl vrátila na kurty a dostala pokutu za neprofesionální výkon

3. 6. 2019, 18:46
Aktuality 34
Americká tenistka gruzínského původu Anna Tatishviliová přišla o celou finanční odměnu za účast v prvním kole Roland Garros. Mezinárodní federace ITF ji potrestala stejně vysokou pokutou 46.000 eur (1,2 milionu korun) za "výkon neodpovídající profesionálním zvyklostem". Tatishviliová vypadla v Paříži v prvním kole po porážce 0-6 1-6 s Řekyní Marií Sakkariovou, které podlehla za 55 minuty.
Profily hráčů
Anna Tatishviliová

Pokuty za odevzdané výkony zavedla ITF na grandslamech předloni s cílem především zabránit tomu, aby si tenisté na lukrativní turnaje přijeli jen vyzvednout zajímavou prémii.

Devětadvacetiletá Tatishviliová, někdejší 50. hráčka světa, momentálně v pořadí WTA nefiguruje. Osmifinalistka US Open 2012 má za sebou tři operace kotníku, tu poslední absolvovala loni.

V Paříži odehrála první zápas od října 2017, na grandslamu startovala poprvé od Melbourne 2017. V Paříži se představila díky takzvanému chráněnému žebříčku, který jí vyprší 24. června.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

34
Přidat komentář
EllNino
dostane taky pokutu?
Reagovat
makro99
2:6 1:4 - to už je slušný, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
https://pbs.twimg.com/media/D8NWq-QWwAE-VpH.png

kto si mysli, ze to je nespravodlive a ze nevedela o tom, ze este nie je pripravena odohrat zapas, a neprisla si tam len vyzdvihnut penizky moze podpisat peticiu. :)
Reagovat
lars
mohla odstoupit nekolik hodin pred svym zapasem
Reagovat
smazaný uživatel
Mohla to spravit ako Boutler, vyzdvihnut si polku provizie plus dat sancu inej, zdravej hracke si vybojovat jej spot, ziskat nejake body a penizky. Aj ked netusim ako je to s tymi hracmi s chranenm rankingom.
Reagovat
baggik
Ať jdou do háje. Měla právo tam startovat? Měla. Návraty nebývají snadné, navíc na grandslamu proti nasazené hráčce. Není jediná, kdo dostal na GS výprask 6:0, 6:1. To neznamená, že vůbec netrénovala. Žumpa.
Reagovat
Nenela
Naprosty souhlas.
Reagovat
jacksomm
... zajimalo by me, kdo to hodnoti, jaka jsou presne kriteria, to je prece tak subjektivni.. Ja nevim, pripada mi to tak trochu jako hon na carodejnice, nebo nejaka msta, nebo co ja vim jak to nazvat.. Muze si treba dotycny hrac stezovat ? Muze podat protest proti rozhodnuti ? A kdo je v te "komisi" ?? nevim, cely to nejak smrdi..
Reagovat
ttopi
To je zajímavé. Zrovna proti Sakkari, která je agresivní a prostě ji smetla. Neviděl jsem teda ani míček a nepopírám, že to fakt nepřijela jen odehrát. Ale jak se to pozná. Prostě málo běhala? Takových hráčů je více. Když jsem včera viděl Monfilse proti Thiemovi, tak mi chvílema taky připadalo, že nechce/nemůže.
Reagovat
rybicka
Také mi to nepřijde vůči ní košer. Jela využít toho, na co měla právo a pokusit se, možná o zázrak, ale. Pravda, navíc za peníze. Každopádně nemyslím, že to spadá do toho, co původně měl nový přístup ošetřit.

Hrála mizerně, rozhodně se však jen neploužila.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hlavně udržet "formu" i v Bolu :-)
Reagovat
lars
tady mas se mnou rozehranou vymenu
https://www.tenisportal.cz/zpravy/siniakova-ctvrtfinale-french-open-nevybojovala-s-keysovou-neuhrala-set-26146/

takze bud pokracuj ve vymene, anebo mi pogratuluj k vitezstvi :)
Reagovat
EllNino
ty bys byl hodně dobrej donašeč :)) takovýhle lidi bych rovnou střílel
Reagovat
lars
neblabol
Reagovat
lars
a ty jsi asi hodne " drzy fracek". Mel bys pozadat sve rodice, aby ti dali nekolik lekci "slusnosti" :)
Reagovat
EllNino
asi tě to hodně žere když ještě po dvou dnech jsi na to nezapomněl, bonzáku potrhlej
Reagovat
lars
2 dny jeste neuplynuly, tak neblabol a neklam drzoune. Nejsem bonzak
Pochybuji, ze si DP na VS napsal sam, kdyz dokazes napsat takovy blaboly :)
Reagovat
EllNino
DP jsem ještě nenapsal, to máš pravdu ...:) ale snaž se dál, podělanej bonzáku :D
Reagovat
blixa
Jo. Za úsvitu !!! :D Ne, ale beze srandy, nick "lars" je pro mě jedna z mála záhad na TP. Obvykle stačí pár příspěvků a hned víš, co je zač. Ale tady fakt nevím ...
Reagovat
MartinPa
a přitom si ten nick stačí přečíst pozpátku a hned je záhada jasnější...
Reagovat
smazaný uživatel
:))
Reagovat
blixa
To už mě taky napadlo, ale to jsou tu daleko jasnější případy pro takový nick :D Lars je prostě divnej ;-)
Reagovat
lars
To, ze spravne nechapes nektere me komentare nemusi znamenat, ze jsem divny
Reagovat
makro99
prostě takovej pozitivní sympaťák :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dodatečně gratuluji.
K nebetyčné trapnosti, kterou se tady většinou prezentuješ.
Reagovat
lars
Neoslovuj me jako nekteryho clena svy rodiny :)
Nauc se lepe cist, mel si me gratulovat k vitezstvi, a nenapsat takovou hloupou ubohost.
Reagovat
Fandina
Zajímavé, nicméně se mi to zdá dost přísné, protože jen tak někdo, samozřejmě nemůže přijet na GS a zahrát si první kolo. Takže v tomhle směru se mi to zdá dost přitažené za hlavu.
Reagovat
lvicek
Zápas jsem neviděla, tak nemůžu soudit, jen vidím, že skóre je stejné jako dneska Halep proti Swiatek a zápas trval ještě o 10 minut déle. Dostane teda Swiatek taky pokutu? Nebo jak se to rozlišuje? 55 minut mi nepřijde zas tak málo, asi musela aspoň trochu vzdorovat?
Reagovat
lars
Swiatek hrala OF, takovyhle pokuty jsou asi jen za 1. kolo na GS
Reagovat
lvicek
Nojo, ale to je právě takové dost diskutabilní. Prostě špatný den muye mít každý a prostě se třeba nevede. Kolikrát se Petra úplně vyházela... Jak to teda pak zhodnotit, koho pokutovat a koho ne....
Reagovat
EllNino
tam šlo spíš o to, že prostě jí vyprchává Protected Ranking, tak to vypadá, že ho chtěla "využít" a trochu si vydělat ... vzhledem k tomu, že bylo vidět, že nehrála ani jako 1000. hráča světa, evidentně nedoléčila ten kotník a Sakkari s ní neměla vůbec žádné starosti, to prostě vzbuzuje krajní podežření, že si přijela jen shrábnout provize
Reagovat
ttopi
To se ale děje častěji, že hráč, který v zápase skrečuje, do něj nastoupí, ikdyž už před zápasem ví, že není 100% fit. Prostě nastoupí a zkusí, jestli to náhodou soupeř nevzdá dřív. To samé mohla udělat ona.
Reagovat
Dobry-den
Výborně, tohle by měli aplikovat častěji.
Reagovat
Fransoas
Tak toto jsem nikdy nezaznamenal.Je to úplně nová informace.Není to blíže specifikované.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist