Tauziatová musí kvůli bývalému kouči odejít z vedení francouzského tenisu

24. 11. 2012, 18:20
Aktuality 2
Bývalá světová trojka Nathalie Tauziatová bude muset odejít z vedení Francouzské tenisové federace. Důvodem je její svědectví ve prospěch někdejšího trenéra Régise de Camareta, který byl odsouzen k osmi letům vězení za znásilnění mladých hráček ve své akademii v Saint Tropez.
Profily hráčů
Nathalie Tauziatová

"Její výpověď byla zneklidňující. V pondělí ji proto požádáme o odstoupení," citovala agentura Reuters generálního ředitele federace Gilberta Yserna.

Nathalie Tauziatová a Régis de CamaretNyní pětačtyřicetiletá Tauziatová před soudem uvedla, že během spolupráce s De Camaretem si ničeho podezřelého nevšimla. Současně zpochybnila výpověď bývalé deblové partnerky Isabelle Demongeotové, která trenéra ze znásilnění obvinila ve své knize.

Po jejím vydání obvinilo De Camareta ze sexuálního zneužívání v 70. a 80. letech dalších dvacet žen, pouze u dvou však nevypršela lhůta pro promlčení tohoto trestného činu. Oběma je dnes 36 let a trenér je znásilnil ve věku 12 a 13 let.

Tauziatová během své kariéry vyhrála celkem 8 turnajů WTA a v roce 1998 si zahrála finále Wimbledonu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
blixa
Holt se jí to šukání s ním, na rozdíl od ostatních líbilo :D
Reagovat
skott
Těžké uvěřit, že by si Tauziat za ty roky společného hraní ničeho podezřelého nevšimla. Ať se na to dívám jak chci, je to hodně nechutný. Možná si jen snažila zachoavt tvář po dřívějších výpovědích, ale přesto vrazit bývalé parťačce takto nůž do zad, chce silný žaludek.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist