Teď už to může být jenom horší, vtipkovala Plíšková po titulu

7. 1. 2017, 19:36
Aktuality 12
Poprvé v kariéře vstoupila Karolína Plíšková do tenisové sezony na okruhu WTA ziskem turnajového titulu. Přitom měla po minulém náročném roce i kvůli nemoci omezenou přípravu, měsíc trénuje pod vedením nového kouče Davida Kotyzy, ale v Brisbane dominovala.
Profily hráčů
Karolína Plíšková

"Teď už to může být jenom horší," vtipkovala Plíšková v telefonickém rozhovoru pro česká média. "Začátek to je fakt dobrý na to, že jsem přípravu neměla úplně dobrou. Je to důležitý, ale neznamená to, že se musí dařit celou sezonu," uvedla loňská finalistka US Open.

Před cestou do Austrálie začátkem prosince oznámila spolupráci s Kotyzou, bývalým koučem Petry Kvitové. Z přípravy ale vypadla kvůli chřipce. "Brala jsem týden antibiotika. Nestihla jsem kvůli tomu extraligu, takže jsem před odletem do Austrálie hrála jenom jednou."

V Brisbane byla pět dní předem a doháněla tréninkové manko. "Pár zápasů bylo lepších a pár horších, ale všechny jsem zvládla, takže fajn. Moc jsem fakt netrénovala, vyměnila jsem trenéra, ale všechno si sedlo a klape," pochvalovala si Plíšková.

V pěti zápasech ztratila jen set, a to ve čtvrtfinále, v kterém poprvé v kariéře porazila Italku Robertu Vinciovou. "Ta mi zatopila nejvíc. Ona je pro mě hrozně nepříjemná soupeřka. Musím pořád chodit hodně do kolen a hraje mi všechno do bekhendu. Tenhle zápas jsem si trochu přetrpěla a tím jsem se i zlepšila, protože poslední dva zápasy jsem hrála líp a líp," řekla čtyřiadvacetiletá tenistka.

Předchozí úspěchy sbírala pod vedením Jiřího Vaňka, ale po finále Fed Cupu oznámili, že jejich spolupráce končí. "Myslím, že to byl nakonec vlastně dobrý krok, i když nevznikl z mé strany. Bylo asi na čase zase nějaké věci změnit," uvedla. Věří, že s Kotyzou přijde nový impulz. "Může mi dát pár nových věcí, co mi Jirka nedal nebo neviděl. Každý z nich má trošku jiný styl práce, takže změna mi může jenom pomoct," míní.

Na své hře nechce nic zásadně měnit. Pořád se hodlá opírat o razantní servis a agresivní hru. "To bude platit vždycky. Tohle se nezmění, ani kdybych měla dalších deset nových trenérů," řekla Plíšková. Od Kotyzy očekává taktické drobnosti a už v Brisbane se jí porady líbily. "To jsme s Jirkou (Vaňkem) úplně neřešili. Příprava na zápasy je fakt dobrá. Jdu na kurt s čistou hlavou a vím, co hrát," řekla.

Před Australian Open by měla příští týden hrát ještě v Sydney. V pavouku má v 1. kole za soupeřku Američanku Sloane Stephensovou, ale uvažuje, že se odhlásí. "Musela bych hrát už v pondělí. Tady jsem přitom měla pět zápasů. I když ne všechny byly těžký, je to přeci jen týden tenisu. Potřebuju taky na chvíli vypnout, něco natrénovat a ne jít jen ze zápasu na zápas. Chci se připravit trošku líp na Melbourne, takže do Sydney asi nepojedu," řekla Plíšková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
grandslam podle me nevyhraje slecna hrdlickova
Reagovat
Frick
Protože už drahnou dobu je to Frau Peschke.
Reagovat
Alexandria
Dobry vecer,pozerala som,ze Karolina Pliskova by sa mala posunut na 5.miesto WTA.Dak.
Reagovat
tommr
z vyjádření Karolíny na rozchod s Vankem ("Myslím, že to byl nakonec vlastně dobrý krok, i když nevznikl z mé strany ...") poměrně jasně plyne, že rozchod inicioval Vaněk. At už ho k tomu vedly jakýkoli důvody ted toho zřejme hodně lituje ...
Rozhodnutí Karolíny nejet do Sydney považuju za správný. Jet tam jen na jeden zápas nemá cenu a kdyby tam došla daleko tak by zase byla příliš unavená na AO. Lepší bude když ted před AO v klidu potrénuje a pokusí se tam o co nejlepší výsledek. Letos by tam konečně mohla uspět ... :)
Reagovat
PetaM
Jasně, Vaněk si musí říkat, jaký je blbec, že odešel od Káji a teď tráví čas s rozřezanou Petrou, která se možná nikdy už k tenisu nevrátí :D Paráda. Na začátku nové sezóny opět jedeš :D
Reagovat
Fandina
To mě také zaujalo, že rozchod neinicalizovala Kája, ale ještě víc mě zaujalo, jak si pochvalovala rozbory před zápasy, které teď dělá s Kotyzou a možná, že to bude to pravé ořechové, které jí může posunovat výš, protože jak sama říká s Vaňkem to nedělali. Kája sama říká, že bude vždycky sázet na servis a agresivní hru, v tom se asi nebude moc měnit, ale třeba jí ty rady, jak hrát na koho mohou právě posunovat.
Reagovat
Krisboy
Alibistické kecy. Kája má na víc, než je teď.
Reagovat
Patri.k
No nevím, vzhledem k tomu, že už minulou sezónu měla skvělou, nevím kam moc se může posouvat, kdyby nepokazila ty GS mola být v TOP3, takže bohatě bude stačit navázat na to z loňska a přidat tam i nějakej úspěch na GS a může být klidně světová jednička :D
Reagovat
Krisboy
No vždyť jsem napsal v podstatě to samé.
Reagovat
aligo
no jelikož tohle byl jen premier, tak je ještě kam stoupat :)) Premier 5, Premier Mandatory a samozřejmě GS! :))
Reagovat
Alexandria
Suhlasim!Ziadna rezignacia,Karolina! Treba sa drzat a ist vyssie,motivovat aj Kristynu!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist