Těhotná Mauresmová teď trenérskou budoucnost u Murrayho neřeší, soustředí se na Fed Cup

15. 4. 2015, 17:37
Aktuality 1
Nehrající kapitánka francouzského fedcupového výběru Amélie Mauresmová zatím není rozhodnuta, zda její těhotenství bude znamenat konec trenérské kariéry u současného třetího hráče světa Skota Andyho Murrayho. Bývalá světová jednička před pěti dny na svém twitterovém účtu oznámila, že čeká dítě.
Profily hráčů
Amelie Mauresmová

"Později si o tom určitě promluvíme. Ale teď se o tom nechci bavit a byla bych ráda, abychom se s děvčaty soustředili na víkendové utkání ve Fed Cupu," řekla dnes Mauresmová v Ostravě na tiskové konferenci před semifinálovým utkáním s českými tenistkami. 

Její výběr se pokusí zastavit trojnásobné vítězky soutěže z posledních čtyř let. Mauresmová do Ostravy vzala Alizé Cornetovou (28. v žebříčku WTA), Caroline Garciaovou (29.), Kristinu Mladenovicovou (58.) a Pauline Parmentierovou (89.) a ví, že domácí tým je papírovým favoritem. "Je to velice silný tým, který v posledních letech stabilně ukazuje svoji sílu. Ale je to sport. Máme před sebou velkou výzvu, uvidíme, jak to dopadne," řekla Mauresmová.

Ani měsíční zdravotní přestávka české jedničky Petry Kvitové prý Francouzkám příliš pozici neusnadní. "Je těžké odhadnout, na jaké úrovni bude o víkendu její forma a jak se teď na kurtu cítí. Ale má s touhle soutěží mnoho zkušeností a jsem si jistá, že jestli nastoupí, tak je o víkendu využije," řekla Mauresmová. 

Francouzská kapitánka nemá takové možnosti jako její český protějšek Petr Pála, který má v nominaci čtyři hráčky z první světové třiadvacítky. Problém ale mají oba podobný - tápou, koho nasadit do úvodních dvouher. "Zatím nevím, rozhodnu se podle formy hráček v přípravě," řekla Mauresmová. 

Francie se s českým výběrem utkala naposledy před devíti lety, v roce 2006 slavila po vítězství 3-2.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
To je kanec ten Murray.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist