Teichmannová v Palermu slaví po životní výhře nad Bertensovou druhý titul

28. 7. 2019, 23:02
Aktuality 15
WTA PALERMO - Letošní šampionka z pražské Stromovky Jil Teichmannová ve finále antukového turnaje v Palermu nečekaně porazila světovou pětku Kiki Bertensovou z Nizozemska a po premiérovém skalpu hráčky Top 30 si připsala druhý titul.
Jil Teichmannová

Jil Teichmannová si teprve v květnu v Praze zahrála poprvé ve čtvrtfinále turnaje WTA a nakonec dokráčela až k titulu, který ji dostal poprvé do Top 100. A nárůst formy potvrdila i v červenci.

Minulý týden na domácí půdě v Lausanne došla dvaadvacetiletá Švýcarka do čtvrtfinále a tento týden v italském Palermu vybojovala svůj druhý titul, díky kterému se v žebříčku posune na 54. místo.

Teichmannová v pěti duelech na Sicílii neztratila ani set. Ale zatímco v prvních čtyřech zápasech byla papírovou favoritkou, v dnešním finále zaskočila i pátou hráčku světa Kiki Bertensovou. Nizozemku porazila 7-6 6-3.



S hráčkou Top 20 hrála švýcarská tenistka teprve podruhé v kariéře a poprvé ji dokázala porazit. Až dosud jejím nejcennějším skalpem byla výhra nad 39. hráčkou světa Barborou Strýcovou, kterou porazila letos v Praze.

"Do zápasu jsem šla s vědomím, že nejsem favoritka a může jen překvapit. Hrála jsem uvolněně a to byl klíč k vítězství. Je to krásný pocit vyhrát turnaj v Palermu," řekl Teichmannová.

Sedmadvacetiletá Bertensová v Palermu nedokázala získat jubilejní 10. titul a nestala se tak teprve druhou tenistkou v roce 2019, která má na kontě tři vyhrané turnaje. Jako jediná má tři letošní trofeje stále jen světová jednička Australanka Ashleigh Bartyová.

• WTA INTERNATIONAL PALERMO •
Itálie, antuka, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (28. 07. 2019)
• Dvouhra - finále •
Teichmannová (8-Švýc.) - Bertensová (1-Niz.) 7-6(3) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
Haitik
Maria a Venus dostaly divokou kartu do Cincinnati.. :D :-))
Tak snad Maria něco uhraje.. A snad je zdravá!
Reagovat
Cico93
nostalgia, alebo keď bol ženský tenis na vrchole....
https://www.tenisportal.cz/detail-zapasu/?id=897810
Reagovat
dadaft
už v Praze hrála Jil dobře, říkal jsem si, jestli ji Praha mimořádně "sedla" nebo dobrou hru potvrdí i jinde,,,,,,,,,,,, a ona porazí Kikinu! :)
Reagovat
makro99
a to já jsem myslel, jak to tu Kikina, pže tu vůbec o nic nejde, všechno smázne...:) aby pak v Cinnci jako favoritka po 3 jasnejch výhrách vypadla v semi a v NY už pak mezi posledníma 64ma...
Reagovat
EllNino
takhle to nejde brát ... finále je jiná disciplína ... je ale pravdou, že po dvou letošních titulech z celkem velkých akcích prohrála dvě finále na INT ... myslím, že ta prohra z domácího turnaje s Alison ještě hodně hlodá ... přeci jen 6:0 4:1
Reagovat
tommr
ve finále příjemně překvapila. Jak už tady padlo jde i o určitý zadostiučinění pro Karolínu Muchovou, která se ted může utěšovat aspoň tím že v Praze prohrála s opravdu dobrou hráčkou a ne s nějakou nulou ...
Reagovat
ttopi
Jil je sympatická. To finále v Praze odehrála s úsměvem, tak to má být. Přeju jí, ať se daří.
Reagovat
EllNino
Chvíli jsem si myslel, že Praha bude něco jako ve stylu Mony Barthel, tedy jeden titul a od té doby nic moc ...spíš nic :)

Ale Jil překvapila, na antuce je opravdu dobrá, bohužel pro ni, antuka nám končí ... a na hardu to bude o dost těžší ...

Gratulace :)
Reagovat
makro99
tak zase ta porážka Karolíny na Spartě vypadá to něco akceptovatelněji..
nicméně, že jestli hrála Teichmannová podruhé v životě s hráčkou Top 20... hmmm
Reagovat
bIbec
Myslím, že na to už tady upozorňovala Fandina, jakožto na opakovaný omyl, co se tu objevuje. 3 turnaje letos vyhrály už 2 hráčky. Jedna z nich je dokonce nám celkem dobře známá Karolína Plíšková.
Reagovat
EllNino
to je tak, když se jen kopíruje a kopíruje ...
Reagovat
George_Renel
Kopírovat se dá, ale musí se odstranit zdrojová chyba. .-)
Reagovat
makro99
spiknutí...
Reagovat
tommr
Zabloudil pořád bloudí ...
Reagovat
horska.kraslice
Ale do komentů ke článkům zřejmě nezabloudí.... :-(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist