Tenis jde stranou. Nadal se teď chce hlavně postarat o rodinu

6. 9. 2022, 13:54
Aktuality 65
Po osmifinálovém konci na US Open Rafael Nadal na tenis na chvíli zapomene. Šestatřicetiletý Španěl přišel o sérii 22 vítězných grandslamových zápasů, do níž se odstoupení ve Wimbledonu nepočítá, a těší se domů na Mallorku za těhotnou manželkou. První dítě by měla porodit na konci října.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© AFP)

"Teď se musím postarat o spoustu důležitějších věcí, než je tenis," řekl Nadal po porážce s Američanem Francesem Tiafoem 1-3 na sety. "Přijde chvíle, kdy uvidím svého prvního syna a doufám, že všechno proběhne v pořádku," dodal. Před pár dny deník Marca napsal, že Nadalova těhotná žena Maria byla hospitalizována, aby se předešlo komplikacím. Lékaři si ji zatím v nemocnici nechali.

"Rozhodně teď nemám ponětí, jak bude vypadat další tenisový program. Osobní život je mnohem důležitější než má práce," řekl tenista, jenž vlastní rekordních 22 grandslamových trofejí a letos ovládl Australian Open i Roland Garros.

Na US Open skončil Nadal v pondělí v osmifinále. Hrát by měl od 23. září Laver Cup v Londýně, pátý ročník soutěže mezi výběry Evropy a světa. "Mám za sebou pár těžkých měsíců. Až budu cítit, že jsem psychicky připravený, půjdu zas do toho," řekl.

I když v New Yorku nenaplnil očekávání, po turnaji může být znovu světovou jedničkou. Rus Daniil Medveděv vyklidí trůn po osmifinálové prohře s Australanem Nickem Kyrgiosem. Šanci poskočit do čela žebříčku mají Nadalův krajan Carlos Alcaraz a Nor Casper Ruud. Oba potřebují ve Flushing Meadows dojít do finále, v opačném případě bude jedničkou Nadal.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

65
Přidat komentář
peggy
Při sledování hry Nadala by vidět,že na vitezstvi měl,byly míče, které úmyslně nedobihal.Slo mu zápas dohrát a myšlenkami byl doma.At vše dobre dopadne a je nový RAFA já se toho již nedočkáme.
Reagovat
Krisboy
To jsme rádi, že se toho nedočkáš. smile
Reagovat
turista
Na vítězství nad Tiafoem Nadal tentokrát opravdu neměl.
Reagovat
Tennisfan77
Tvl ten Berrettini dostává dobře naloženo. Ještě se neprobral a za chvíli to bude 0:2
Reagovat
annah
Už se probral.
Reagovat
Tennisfan77
Jo, 3:0 smile
Reagovat
annah
Diky bohu.smile
Reagovat
Patik
dosť veľký výpadok..nato ako ťahal šnúru na tráve ladil formu potom prišiel covid a na hardoch úplne iný hráč..
Reagovat
Pavol
Hlavne nech sú všetci zdraví. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Osobní život je mnohem důležitější než má práce, řekl tenista, jenž... díky tomuto krédu nikdy nemohl dávat tenisu 100%.smilesmile

Nadal by mohl vzít z fleku roli kecala v Prodané nevěstě. Mně vždycky stačil pohled na Xiscu v obecenstvu a bylo mi jasné, čemu dává přednost...
On myslím ve své bublině dávno ztratil kontakt s realitou. To snad může být i jediná, jakkoli chabá, omluva jeho včerejšího chování vůči Franciscovi.
Reagovat
Petr_Fisk
Málokterý superVIP ve své bublině neztratí kontakt s realitou. Taková Naomi, Serena, Novak atd. by mohli dlouze vyprávět.
Fedex je světlá výjimka.
Reagovat
Nola
ze si tu zrovna priplietol Novaka, ktory podla vyhlasenia Nadala je posadnuty GS titulmi smile, dnes je jasne, kto je posadnuty, aj slepy to vidismile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jasně, jen se to projevuje různě. Arogance je bohužel z těch méně pěkných aspektů.
A ano, komentátoři měli úplnou pravdu, když poukazovali na fakt, že takovéto situace nejsou pro mladé hráče správným příkladem. Tenista si dělá co chce, umpire nedělá nic, vlastně dělá, že nic nevidí a tenista, který dodržuje pravidla je tím poškozen a nápravy se nedomůže. A to všechno na GS, médiím na očích.
Reagovat
Petr_Fisk
Je to pokrytectví způsobené honbou za penězi a nebo slávou. Najdeš to Tome všude, např. v NHL viz Ovečkin a spol vs válka, ale nejen ve sportu.
Bylo by spíš divné, kdyby se to vyhnulo právě tenisu. Jakmile jde o peníze, kariéru a moc, tak jde často charakter stranou. A čím více se tam těch peněz točí, tím větší jsou ty tlaky.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
I přesto byli a jsou rytíři (ne řitíři):

Tsonga a v současnosti Casper.smile
Reagovat
Petr_Fisk
"Zaplaťpánbů" za ně.
Reagovat
brixner
A BigMac a Connorssmile
Reagovat
woody
aajeee novej psycholog odborník na TP
Reagovat
Nola
:D ak by vyhral, tak absolutne neriesi svoj sukromny zivot, pekne krasne by pokracoval v turnaji, taketo dristy mu snad mozu verit iba jeho pravoverni ....

ale, ked to tu clovek sleduje, maju zrejme rovnaky hodnotovy rebricek, na prvom mieste kariera smile
Reagovat
Patik
Nadal sa hecoval a nie málo počas zápasu išiel tam vyhrať..ale mám pocit že Tiafou ho zlomil Nadalova kosa narazila na kameň..s porážkou ktorú nechcel prišiel aj sentiment..kto vie možno to aj myslí všetko vážne..ale keď už raz klamár povie pravdu už mu ju aj tak nikto neuverí.
Reagovat
Nola
Rafa si to zial u mna totalne pokazil, odobranie bodov za W vo vlastny prospech, bola spicka ladovca, klamstva - uz to tak otvorene mozem nazvat ohladne zranenia nohy a ani o nie o tyzden trenuje na W, a dalsie prehlasenia k tomu, je to dnes iba PR stroj, nic uz na nom nie je autenticke, ani uprimne, skoda, volakedy to bol uplne iny tenista
Reagovat
annah
Co znamená "odebrání bodů za W ve vlastní prospech"?
Reagovat
Nola
najskor to presadzoval a potom za to v rade hracov aj hlasoval, boli tu aj clanky ohladne toho, ale uz to zapadlo prachom
Reagovat
Tennisfan77
Nadal svůj charakter už dávno někde zapomněl, tedka zpívá písničku, která vyhovuje jeho záměrům.
Reagovat
Nola
a vlastny prospech ti snad vysvetlovat nemusim, jeho najvacsi rival stratil 2000 bodov za W a prepadne sa do 2 desiatky, lebo mal k tomu zakazane hrat na 2 GS a vsetkych turnajoch v Amerike aj v Australii splolu cca 9.000 bodov- staci? Samo sebou by ich nebral vsetky, staci si predstavit, ze by mal polovicu
Reagovat
Tennisfan77
Ale žádný hráč není více než turnaj smile
Reagovat
Ondrej2280
Tu sa teda nasmejem:))ja by som na Nadalovom mieste podaroval djokerikovi 2000b zo svojho:)potom by ste tu zas plakali,ze preco mu dal len 2000bodov:))banda jedna..:)
Reagovat
annah
Jenom pro upřesnění: Nole neměl zákaz vstupu na turnaj, ale do země. Organizátoři obou GS by si určitě hodně přáli ho tam mít.
Reagovat
Nola
to nie som si celkom ista :D ale mne sa jedna hlavne o body za W, poskodili tak viacerych hracov a hracky, ale ako vidime karma je zdarma....
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
Patik
dostať Djokoviča mimo top10 nieje dobré ani pre Nadala..mohol by ho stretnúť v skorších kolách...každopádne je to celé s prepáčením svinstvo.
Reagovat
turista
Pokud ho Djokoviče potká ve 3.kole tak po Nadalovi půjde jako po upír po krvi.
Reagovat
turista
Rafa Nadal bude mít čas si přeuspořádat hodnoty. Zatím to byl tenis pak velká hromada hnoje a až pak manželka čekající děťátko. Tak ať se děťátko narodí zdravé a maminka to ve zdraví zvládne!
Reagovat
Rafaeoli25
Tome, Můžeš říct, co to meleš za blbostí? Já jsem naopak vždycky zoufal nad pohledy Mirky nebo Jeleny.
Reagovat
Nola
zase plati, ze ani los za zatvorenymi dverami - vybrani hraci podla vykonnosti podla poslednych turnajov smile, nemusi znamenat, vitazstvo v turnaji, Ferko nepresiel 2 - 3 kolom na poslednych hardovych turnajoch.....
Ferko je proste borec smile

Fedex moze byt v klude, Rafa nezrovnal jeho rekord na USO smile
Reagovat
Pe3k
Fedex vyhrál US open 5x v řadě a měl velkou smůlu a hodně to pohnojil, že to číslo není 6...Až to Rafa srovná, ať se staví smile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
vojta912
Vamos Rafa!
GOAT!
Reagovat
Patik
Bože to kde vyhrabal ten outfit na fotke..v Barbie domčeku ?
Reagovat
Pe3k
Co děláš? Rafaeoli nebo nějaká jiná pomatená žena přijde a řekne ti, že má Nadal úžasný vkus smile
Reagovat
Krisboy
Vypadá jak pátej do party smile

https://cdn.xsd.cz/resize/c04cccce9a383a478ec1612cecd1b841_resize=720,405_.jpg?hash=941e24efcd7d9314bd0fda2246da622d

smile
Reagovat
Mantra
a věděl jsi že růžová bývala barva nejsilnějších mužů společnosti a vyznačovala muže až machisticky? Růžové košile nosil i jistý Al Capone, o kterém se říká, že nebyl zrovna zženštilý a nějak outlocitný - ono to chce mít trochu rozhled a nebýt zaprděnej mamlas. smile smile
Reagovat
Patik
Možno..ale tu kde som vyrastal sa chlapci za ružovú väčšinou hanbili..buďto ťa označili že nosíš veci po sestre alebo si tepelne upravený..jedine že by si pracoval v telekome vtedy si bol výnimka..ale dnes je iná doba dneska muži majú jeansy obtiahnuté ako legíny pijú ristreto a jazdia na kolobežke.
Reagovat
Mantra
no jenže jaksi ta růž byla tím pravým dříve, kdy ty jsi vyrástal a já, tak to je nastejno, a ano přesně tak se na to tady taky hledělo a ano chlapci dnes chodí jak 4procentní mazlici... nicméně u Nadala je to spíše ta první volba, mohl by jít v průsvitném igelitu a nikdo neřekne že není bejksmile
Reagovat
Patik
možno máš pravdu.
Reagovat
annah
Ružová je Rafova nejoblíběnější barva. Když už nic jiného, aspoň nátepníky (nebo jak se to kolem zápěstí jmenuje) má růžové. A čelenku.
Reagovat
Patik
Pokiaľ sa to nepreženie nemusí to vyzerať zle..ako určité odtiene ružovej ako doplnky v kombinácii s inými farbami niesú zlé..ale výrazne "dievčensky" ružová a hlavná časť outfitu je premňa osobne moc..
Reagovat
annah
Pro mě je to úděsné. Nic růžového bych si v životě neoblekla. Podobně nesnáším ještě oranžovou.
Reagovat
JohnB
Určitě se tu najdou de menti, kteří to zpochybní a bude to podle nich jen výmluva. smilesmile
Reagovat
Pe3k
Jako co zpochybní?
Reagovat
Mantra
až zahlásí konec kariery, tak mu to nebudete věřit smilesmilesmile
Reagovat
Pe3k
Klidně mi tykej smile a věřit mu to budu smile
Reagovat
Mantra
Znám jednoho Petříka z Olomouce, nejsi z Olomouce? Maluje výkresy konstrukcí pro jednu firmu z Roudnice nad Labem
Reagovat
Pe3k
Bydlím 100 km od Olomouce a technické kreslení mi nikdy nešlo a že ho za sebou mám hodně smile
Reagovat
Petr_Fisk
Nevymlouvej se, určitě spáváš na výkresech a právě jsi byl odhalen...smile
Reagovat
brixner
No, to mě jednou zastavil malej smrad na chodbě a prej "Brixi, namaluj mi potápěče, dyť děláš na lodi, tak to musíš umět, né? Úča nás teďkonc učí vo lodích!" No, samosebou, že to umim, tak spratek mi dal notes a tužku, já sem ihned aktivoval svojí fotogenickou paměť a ve vzpomínkách na Tichomoří, kde sem se úplně v pohodě potápěl, sem nakreslil frajera, jak se prodírá imaginární vodou a po dokončení mi spratek povidá "Jo, to je dobrý, to bude ta kráva čumět, Brixi, dík, škoda, že nejsi muj fotr!" A vodpoledne si ke mě na lavičku přised tenhle parchant, vysomroval cígo a prej "No, Brixi, Čenda je hustej, to jo, ale ten vobrázek byl ňákej divnej, úča se tlemila, prej to vypadá jako ňáký péro jejího souseda, hele, ty se potápíš i s pérama?" No, já mu pro jistotu vlepil jednu dlaní, až spadl z lavičky, fakt sem neměl moc náladu mu vysvětlovat, že technický kreslení je těžkej vobor, kterej má už ve svym názvu a přece mu nebudu řikat, že mi nikdy moc nešlo, no že jo? Parchanti jedny...
smilesmilesmile
Reagovat
Mantra
no já jen, že ten Petřík cco ho znám, maluje výkresy tak, že podle nich nejde nic udělat, a vždycky když je na dílně zásek, tak se ví, že výkres pochází z pera mistra smile
Reagovat
brixner
Jojo, s pérama je fakt potíž, to mi povídej...smilesmile
Reagovat
Mantra
smile
Reagovat
Pe3k
Aha, tak to bych asi taky zvládnul smile
Reagovat
Tennisfan77
Naopak, já jsem jediný člověk, který zde opakovaně sdílí názor, že Nadal letos odpíská kariéru. Říkal jsem to po French Open, po Wimbledonu a říkám to i teďka.
Reagovat
dako
Ale na základe čoho tak mieniš? Áno, boli tu isté zranenia, ale s tými hraje celú kariéru q na USO vyzeral fyzicky ok.
Na základe dieťaťa? Rafa so svojimi možnosťami môže v pohodlí absolvovať turnaje spolu s malým. Konieckoncov, celú kariéru a väčšinu turnajov s ním absolvuje kompletná rodina. A tie 2-3 hodiny denne, kedy sa bude venovať tenisu, nikomu neublížia.
Nakoniec toto jeho vyjadrenie aspoň môže vysvetliť nejaké veci z USO. Ako sme písali, Rafa tam nevyzeral ako ten klasický gladiátor, ktorý je 100% koncentrovaný na každú loptičku a nič nevypustí. To asi odpovedá tomu psychicky náročnému obdobiu, hospitalizácii Xisci. Veď tiež je len človek.
Ale koncu neverím ani náhodou. To by bola veľká rana.
Reagovat
Tennisfan77
Tak jsou tam signály, které mě k té myšlence vedou, to jeho hraní na sílu, nedoléčí zranění a cestuje na turnaj, hraje pod injekcemi, extrémně riskuje + mi pár lidí, co se na ATP pohybuje říkalo víceméně totéž, myslí si to tenisté napříč odvětvím - Nejsou to trenéři někde z prdelovic, ale reální kouči juniorů atd.

Ale je to můj názor, nic víc.

Letos nebude hrát mimo LC podle mě na 90% už nic, příští rok se uvidí.
Reagovat
Petr_Fisk
Rafa přesně ten typ, který neřekne: "tohle mně bolí, nemůžu kvůli tomu hrát na vítězství na turnajích".
Na pozadí výroků o rodině, což nijak nechci snižovat, mám pocit, že má zdravotní problém a nechce o něm hovořit, protože je přece "chlapák".
(je chlapák, když drapák zuby vycení)...smile
Reagovat
Krisboy
Rodina?!?! A co nějaké pěkné zranění? smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist