Tenisová extraliga dostává nový náboj. Z Prostějova do Sparty míří Berdych, Kvitová či Strýcová

28. 11. 2017, 12:25
Aktuality 12
TK Sparta Praha má oproti předchozím sezonám zajímavou šanci vyhrát Tenisovou extraligu. Nejenže by případné finále hrála na domácí půdě, ale především se může těšit na pomoc Tomáše Berdycha, Petry Kvitové či Barbory Strýcové, kteří se pro letošní ročník přesunuli do pražského klubu z mistrovského Prostějova. Naopak opačným směrem míří sestry Plíškovy.

Sparta Praha vyhrála Tenisovou extraligu celkem devětrát, jenže už v dobách (1970-1974, 1976, 1978, 1980), kdy za ni nastupovali Martina Navrátilová, Jan Kodeš či Hana Mandlíková.

Loni se klub ze Stromovky dostal po dlouhých 16 letech alespoň do finále, ale v něm nepřekvapil favorizovaný TK Agrofert Prostějov. Ten zvítězil podeváté v řadě a počtrnácté v historii. 

Letošní ročník ale svého velkého favorita v moravském týmu nemá. Právě z Prostějova do Sparty se totiž na hostování přesunuly tři velké hvězdy domácí soutěže: Tomáš Berdych, Petra Kvitová a Barbora Strýcová, která se do Sparty vrací - stejně jako Lukáš Rosol - po čtyřech letech.

Soupiska TK Sparta Praha pro Tenisovou extraligu 2017:

Muži: Tomáš Berdych, Lukáš Rosol, Marek Jaloviec, Lukasz Kubot, Michal Konečný, Patrik Rikl, Matěj Vocel, Tomáš Papík, Michael Vrbenský

Ženy: Petra Kvitová, Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková, Stefanie Vögele

"Tento rok budeme hodně silní," řekl klubovému webu kapitán týmu a sportovní ředitel Sparty Petr Luxa. "Loni jsme byli překvapivě ve finále. A tento rok samozřejmě při pohledu na soupisku je šance po dlouhé době získat titul," vyhlásil Luxa útok na metu nejvyšší. 

Stejný cíl má i Berdych, který nastoupí poprvé v jiném, než prostějovském dresu. "Jedině vítězství! Týmové soutěže mám rád odmala, co jsem hrál žáky. A vždycky, když jsem byl v nějakém týmu, se vyhrálo. Takže doufám, že tomu ani teď nebude jinak," řekl dvojnásobný vítěz Davis Cupu z let 2012 a 2013.

Letošní sezonu Berdych ukončil předčasně už na začátku října kvůli problémům se zády a v žebříčku se propadl na 19. místo.

Bývalá druhá hráčka světa Kvitová se letos vracela a kurty po vážném zranění ruky a její výkonnost byla kolísavá, pro Spartu však bude další velkou posilou. "Po všem, co se stalo, jsem za  měsíce po návratu hrozně vděčná. Ale nerada mluvím o velkých cílech, radši si je nechám pro sebe," prohlásila.

Sparta má na soupisce také druhého nejlepšího deblistu současnosti Poláka Lukasze Kubota či Kateřinu Siniakovou.

Naopak za Prostějov letos nastoupí kmenové hráčky Sparty dvojčata Karolína a Kristýna Plíškovy. Karolína byla na soupisce Hanáků už loni, do hry ale nezasáhla. Letos se k nedávné světové jedničce připojí i sestra Kristýna. V prostějovském výběru by tradičně neměli chybět Jiří Veselý, Lucie Šafářová či Tereza Smitková.

"Bude to promíchané a zajímavé," uvedl kapitán Prostějova Jaroslav Navrátil.

Sparta se v semifinálové skupině utká od 16. do 18. prosince s I. ČLTK Praha a vítězem utkání Liberec - Jihlava. Prostějov má za soupeře Přerov a lepšího z duelu Říčan s Pardubicemi. Vítěze skupin čeká finále, které se letos bude konat 20. prosince na Spartě.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Fandina
https://www.tyden.cz/rubriky/sport/tenis/kvitova-zradila-tenistka-jez-fandi-slavii-bude-hajit-barvy-sparty_456676.html
Reagovat
Frick
Radek jim křtil desku, v hledisti Plechovky.
Reagovat
blixa
A Kreténa ti zahráli ? ;-)
Reagovat
Frick
Nám všem, co tam byli.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to už áno :D
Reagovat
Frick
V Prostějově je hala o třech kurtech, kde se na krajních hrálo a na prostřednim se udělaly dvě tribuny.

Ve Stromovce je jedna hala se dvěma kurtama a pak jedna malá s jednim.

Nevim, jak s tim chtěj naložit.
Reagovat
Frick
...aby byly divákum přístupný oba dvroce. Zřejmě bude jen jeden.
Reagovat
blixa
Ty tu Spartu prostě nevydejcháš :D :D
Reagovat
Jabadu
"A v našem známém pořadu Riskuj teď vítám pana Křetínského. Jak se vám daří? (cha cha) Já jsem někde četl, že jste milionář. Jak se vám to povedlo?"
"Hodně mi k tomu pomohl italský trenér Stramaccioni".
"Vážně?"
"No já jsem byl původně miliardář."
:-)
Reagovat
blixa
:D :D
Reagovat
insanezy_
Jabadu to byla soutez chcete byt milionarem prece
Reagovat
Marduch
Strašná novina, spadlo letadlo s fotbalisty Sparty... všichni po smrti... jen Rosický je zraněný :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist