Tenisté si před Roland Garros stěžovali na nové míčky od Wilsonu. Jsou těžké, shodují se

28. 9. 2020, 19:11
Aktuality 15
Letošní Roland Garros má nejen netradiční podzimní termín, ale také přináší změnu míčků. Pořadatelé nahradili tenisáky od Babolatu za míčky od firmy Wilson, chvály se však nedočkali. Naopak. Tenisté si už před startem antukového grandslamu stěžovali, že míčky jsou o dost těžší a není to jen chladným a deštivým počasím v Paříži.

Letošní Roland Garros je hodně specifické. Kvůli nezvyklému termínu, který si vynutila pandemie koronaviru, na tenisty namísto slunečného počasí a dlouhých dní čeká nepříjemný chlad, vysoká vlhkost či brzké stmívání.

Pořadatelé navíc připravili nové míčky a právě na ně se už před turnajem snášela kritika. I vzhledem k chladnému a deštivému počasí jsou prý o dost těžší.

Rafael Nadal (© AFP)"Letos je situace neobvyklá, podmínky jsou pro mě asi ty vůbec nejtěžší, jaké jsem kdy na Roland Garros zažil," prohlásil 12násobný šampion Rafael Nadal. "V Paříži je tak chladno, že pro venkovní turnaj se mi to zdá až extrémní. A míče jsou super pomalé a těžké," pokračoval 34letý Španěl.

"Musíte si dávat pozor, protože s tak těžkými míči nejde trénovat tolik. Jsou to nové míče, od jiné značky než loni. Jsou mnohem pomalejší než v minulých letech a když k tomu přidáme chlad a vlhkost, pak jsou velmi těžké," dodal druhý hráč světa.


Negativní první zkušenosti má s novými míčky i světová trojka Rakušan Dominic Thiem. "Trénoval jsem s nimi dva dny doma a teď samozřejmě tady v Paříži. Musím říct, že jsem docela zklamaný, protože tenisáky Babolat na Roland Garros byly mé oblíbené. Navíc mám od stejné firmy raketu. Míčky byly rychlé a dobře se jim dávala rotace," uvedl dvojnásobný finalista French Open.

"Ale Wilson jsou dobré míčky. Jen trochu pomalejší. A po chvíli jsou i o trochu větší. Celkově je tady chladno a vlhko a to jim příliš neprospěje," dodal vítěz letošního US Open.

K míčkům se vyjádřil také Srb Novak Djokovič. "Souhlasím, že jsou míčky těžké. Ale je to asi tím, že je skoro říjen a je velmi chladno. Antuka je mokrá a těžká. Celkově jsou tady podmínky náročnější a je těžké říct, zda jsou tím ovlivněny i míčky, nebo jsou těžké samy o sobě," řekl první hráč světa.

Svůj názor na míčky vyjádřila na twitteru také Gruzínka Sofia Šapatavová. "Hrála jsem s těmito míčky tři týdny a začala mít problémy s ramenem... Jsou hrozně těžké, obzvlášť na kurtu, který je trochu mokrý."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
Marduch
"Míče jsou teď mnohem lepší než dřív. Babolaty byly nejhorší míče všech dob," nebral si servítky třiadvacetiletý Němec.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jojo Slamrev si jde pro další GS finále
Reagovat
Krisboy
Jestli si nepletou hmotnost a tvrdost smile
Reagovat
Krisboy
Pořád nechápu to stěžování na těžké/lehké míče. Vždyť váží všechny stejně, tolerance hmotnosti jsou necelé dva gramy a na vlhké antuce stejně nasáknou a rozdíly se ještě více stírají.
Reagovat
Mayo
Djokino sa niekde v kúte smeje popod fuz smile
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak aby se pak nesmál Thiem až si Djoker odstřelí těmi míči rameno :) a propos jsem přesvědčen že aktuálně jsou pomalé míče a pomalý kurt to nejmenší co by Djoker potřeboval, možná kdysi..no však uvidíme :)
Reagovat
Mayo
Aké rameno ho trápi? Odkedy?
Reagovat
Herbert_Hoover
Však to se s ním táhne už dlouho :) naposledy to bylo téma před Římem, prý dobré, ale tyhle míče tomu minimálně nepomůžou..já bych rozhodně optimistou nebyl, Djokerovi bude vyloženě sedět jen nižší odraz míčů, jinak nic :)
Reagovat
Marduch
Thiem si míčky na tiskovce po zápase celkem chválil, že jsou pomalejší a tezsi kvitoval na returnu a ze výmenach všechno dobehne. Jako bych slyšel Rafu. Holt princ antuky smile
Reagovat
smazaný uživatel
Co mysli tym ?neda se s nimi trenovat tolik??
Reagovat
turista
Djokovič nepřímo naznačil že proti těmto míčům nemá námitky.
Reagovat
Ereinion
Ten to má letos totálně nalajnované, první potenciální soupeř až ve finále...
Reagovat
smazaný uživatel
Wilson a všetko, čo je s nim späté bol vždy len lacnou náhražkou Babulatu a jeho symbolmi.
Reagovat
turista
Ty míče méně odskakují a tak snižují účinnost topspinových úderů. Z toho důvodu jsou s nimi Nadal a Thiem nespokojení. Co udělají s průběhem turnaje spolu se zimou a deštěm se ukáže. Zima asi bude vyhovovat málokterému hráči.
Reagovat
Herbert_Hoover
A tak jestli s nimi trénoval doma, tak je dobře, že moc rotace neměly. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist