Tenistky poprvé testovaly povrch, Kvitová hrála čtvrt hodiny

6. 11. 2018, 14:56
Aktuality 12
Tenistky poprvé testovaly povrch před finále Fed Cupu proti USA. Nachlazená jednička Petra Kvitová si zahrála jen čtvrt hodiny a odešla odpočívat. Kapitán Petr Pála věří, že na víkend bude připravena.
Fed Cupu v pražské O2 areně

"Péťa je typem hráčky, u které není třeba, aby odtrénovala čtyři dny v kuse. Už jsme zažili, že byla na Fed Cupu nachlazená a pak hrála skvěle. Uvidíme, jak se to během dvou dní vyvine. Až si odpočine, bude to lepší," řekl Pála bez známek nervozity z možné absence týmové jedničky.

Podobné problémy měla Kvitová před finále v Rusku před sedmi lety, kdy Češky zahájily triumfem současnou úspěšnou éru v soutěži. A kvůli nachlazení trénovala omezeně i před vyhraným finále v Praze se Srbkami o rok později.

"Panika není na místě. Nečekám, že by o víkendu nehrála," uklidňoval Pála. "Péťa šla jen zkusit trénink. Necítila se úplně dobře, a tak nehrála příliš dlouho. To ani neměla. Uvidíme, další den by měla znovu trénovat," řekl kapitán.

Plnohodnotný trénink v O2 areně absolvovaly Kateřina Siniaková a Barbora Strýcová, z kterých nejspíše vzejde dvojka pro úvodní dvouhry. "Ze začátku se mi to zdálo rychlejší. První minuty jsem si sice musela zvykat, ale první trénink je k rozkoukání," konstatovala Siniaková, jednatřicítka žebříčku dvouhry a světová jednička čtyřhry.

"Povrch je dobrý. Všechny byly spokojené, což je pro mě důležitá informace," řekl Pála, jehož sestavu doplní ve středu deblistka Barbora Krejčíková. Tu narychlo povolal z dovolené za zraněnou světovou osmičku Karolínu Plíškovou.

Siniaková má za sebou ve Fed Cupu zatím jen dvě dvouhry a necelé tři čtyřhry. Oba singly odehrála loni při prohře v semifinále v USA. Nyní může mít šanci Američankám porážku vrátit a poprvé nastoupit před vyprodanou halou. "Nervozita tam není. Užívám si to a snažím se co nejlíp připravit," řekla Siniaková.

Američanky přijedou bez hvězd, proto si Pála nechal vypracovat analýzu trojice Danielle Collinsová, Sofie Keninová, Alison Riskeová. "Už jsem se díval i na jejich zápasy na internetu. S trenéry se podíváme také na jejich tréninky. Hrají teprve první den, něco se dá vyčíst až ve čtvrtek, možná ve středu," řekl Pála.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
peggy
Nevim proc pan Pala stale hovori o nemoci slecny Kvitove,kdyz muze jezdit po vyletech,davat si tisknout mince,tak kde je nemoc???Neni za tim pomala ztrata formy.Aby Americanky neprekvapily,jsou pro mne nezname,byl by to mazec.Pani Strycova to nezachrani,rozmlati tak nejakou raketu,kdyz ji to nepujde a neb nebude po jejim.
Reagovat
George_Renel
Ty vole, mince se netisknou, mince se razí.
Reagovat
ttopi
Já jsem synovi vytisknul mince na papír :P
Reagovat
George_Renel
Jenže Kvitová nebyla v tiskárně, ale v mincovně. :-b
Reagovat
slacker
v mincovne se mincuje, v razirne se razi
Reagovat
ttopi
Myslíš si, že pro tělo je stejná námaha jet někam, kde se razí mince a tam se vyfotit, jako běhat třeba 2 hodiny po kurtu?

Jestli jo, tak pak je zbytečné něco vysvětlovat :D
Reagovat
Krisboy
DFTT!
:D
Reagovat
tommr
pokud nebude moct hrát ani Petra (nebo bude hrát aniž by byla fit) nebude náš tým favoritem ani proti céčkové sestavě Američanek. Z hráček jako jsou Siniaková, Strýcová, Collinsová, Keninová a Riskeová může každá porazit každou ...
Reagovat
smazaný uživatel
sem těch 8,25 koupil dobře :D
Reagovat
EllNino
aspoň to bude zajímavé finále :) to bude i tak, ale myslím, že Katka, Bára vs Collins, Riske, Kenin mohou ýt super mače :) ... akorát kdyby Petra opravdu nemohla hrát, tak nevím, koho by Pála povolal ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Štefkovou bych rád...
Nejhorší je, že on nasadí určitě Siniakovou a sice vyjmenuje všechny sprostý slova světa, ale prohraje...
Reagovat
Jan
Také myslím, že to bude fifty fifty. I s PK a KP v plné síle jsme nemuseli být favority. Obě dokázaly někdy zklamat. A jestli PK nebude fit, tak na vítězství našich rozhodně nelze spoléhat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist