Tenistky v Melbourne znají los turnajů po karanténě. Jsem vděčná, že můžeme hrát, těší se Kvitová

29. 1. 2021, 13:53
Aktuality 22
Tenistky se po karanténě konečně chystají na zápasy. V Melbourne se budou konat tři souběžně hrané turnaje WTA 500, které jsou generálkou na Australian Open a pro spoustu tenistek první akcí v sezoně 2021. Dnes byly rozlosovány první dva z nich, které začnou v neděli.
Petra Kvitová

První se do akce dostanou hráčky, které měly čtrnáctidenní karanténu i s možností tréninku. Z Češek bude hrát většina Yarra Valley Classic a představí se na něm Petra Kvitová, Karolína Plíšková, Markéta Vondroušová, Marie Bouzková a Kristýna Plíšková. Karolína Muchová je v pavouku Gippsland Trophy.

Barbora Strýcová, Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková trávily přísnou karanténu bez možnosti opustit hotelový pokoj, protože byly mezi 72 hráči, kteří měli smůlu a cestou do Melbourne se ocitli na palubě charterových letadel z Abú Zabí, Dauhá a Los Angeles, jejichž někteří pasažéři měli poté pozitivní test na koronavirus. Všechny by tak měly hrát dodatečně vypsaný turnaj Grampians Trophy od 3. do 7. února.

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová je čtvrtou nasazenou Yarra Valley Classic a v prvním kole má volno. Soupeřka jí vzejde ze zápasu Venus Williamsové s Nizozemkou Arantxou Rusovou.

"Jsem osobně vděčná a strašně si vážím toho, že tady můžu být a nadále hrát tenis. Na světě je spousta lidí, kteří ztrácejí zaměstnání," řekla Kvitová před týdnem v rozhovoru pro web tennismajors.com.

V karanténě Kvitová mohla každý den na pět hodin opustit hotel a trénovat. Hrála hodinu a půl tenis a pak chodila do posilovny. "Stačí mi to, pro mě to je úplně v pohodě. Chápu, že pro většinu ostatních je to málo, ale já stárnu, takže musím své tělo trochu šetřit," dodala s úsměvem třicetiletá světová devítka žebříčku dvouhry WTA.

Třetí nasazená Karolína Plíšková a osmička Vondroušová mají v prvním kole volno. Bouzková se na úvod utká s domácí Samanthou Stosurovou a ve třetím kole by mohla narazit na světovou jedničku Ashleigh Bartyovou. Kristýna Plíšková má za soupeřku někdejší světovou devítku Veru Zvonarevovou z Ruska.

Karolína Muchová, která během karantény trénovala s Karolínou Plíškovou, je na Gippsland Trophy osmičkou. Po volném prvním kole bude ve druhém hrát buď s Japonkou Nao Hibinovou, nebo se Španělkou Sarou Sorribesovou.

Australian Open začne v pondělí 8. února. Start prvního grandslamu sezony byl o tři týdny oproti původnímu termínu posunut kvůli opatřením proti koronaviru a nezbytné čtrnáctidenní karanténě nařízené úřady po příletu do Austrálie.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

22
Přidat komentář
Alien
Konečně uvidíme po delší době v akci naší dlouhodobou jedničku! Moc se na Petru těším.
Reagovat
com
jednickou je mozna v tvoji hlave, ale cisla ukazuji neco jinyho smile
Reagovat
Alien
A kdo je teda dlouhodobou českou jedničkou v tvojí hlavě?
Reagovat
com
nejen v moji hlave, ale i na celym svete a v dalekym vesmiru plati https://live-tennis.eu/en/wta-live-ranking smile ????
Reagovat
PetaM
Hm, zajímavé, že znáš zákony, které platí v dalekém vesmíru. Klobouček.
Reagovat
brixner
Vidim poprvý...smile
Reagovat
blixa
To nevíš ? To je nový model čistě vyrobený z ekologického bambusu ! EU zakázala kompozity, bo se nedají ekologicky likvidovat ! smile

Ne, dělám si samozřejmě prdel, to by měl být Wilson Pro Staff 97 V13, jestli se nepletu smile
Reagovat
blixa
A když už jsem u té EU, tak jsem se dneska pěkně nasral, protože můj drogista mi vysvětlil, že můj oblíbený kyselinový čistič odpadů mi už neprodá, nebo ho EU zakázala smile. Naštěstí se ukázalo, že drogista se mýlil, že EU zakázala "jen" volný prodej, na IČO se stále objednat a koupit dá. Uffff ... a pak nemá mít člověk vysoký tlak ... smile
Reagovat
brixner
No jo, je to hnus, co se vobčas děje. My v práci používáme na čištění hřídelí kyselinu chlorovodíkovou, má 49% a je to tedy fakt silák! Do hajzlu se to nalejt dá, ale do sifonu už ne. Já jednou dal ve skleničce pár kapek naší abce Mrákotoic, vona furt, že se jí ňák ucpalo v koupelně umyvadlo, asi prej fousama, když se holísmile No, řikam jí "Babi, zředit vodou, bacha na voči!" "No tovížejo, si zas chytrej..." byla vodpověď. No a večer už mi mlátila berlou na dvéře, že prej co sem jí to dal za satanovo chcanky, že prej jí vodpadlo to spodní víčko u sifonu a že si prej teda zasloužim herodesasmile To víš, za dobrotu...smile
Reagovat
brixner
Dělam si k vobědu smaženýho sejra a krokety - dáš si, more?smile Marco se včera tak vožral, že mě chtěl i zmlátit, protože sem tvrdil, že Itálie neni v Africe, ale v Americe..smile No a teď chrápe a já abych tu klohnil, herodesa na todle taliánský pako..smile
Reagovat
blixa
Smažák můžu, krokety nežeru. Buď rád že tam nejsem, bo bys žral jen ty krokety ... smilesmile
Reagovat
brixner
TVL, pomoh by mi náš kocour! Marco ho našel asi před třemi lety jako vopuštěný kotě v lesíku na břehu, kam šel nenápadně vypustit svojí močovou trubičku, poté, co do ní zase nalil ňáký taliánský vinný patoky v řádech litrů. Měl vonehdá pytel jak tašku s bramborama a tak řek, že de na houby, jenže místo houby přines černý kotě pohlaví mužskýho. No, kocour se u nás zabydlel, dostal jméno Štětka(ve vší skromnosti-můj nápad) a má rád úplně všechny. Píšu o tom proto, že Štětka si normálně v pohodě dá zrovna i kroketku, hranolky, puding, melouna, o lososovi ani psát raději nebudu, to by vyškrábal oči! Ale třeba kyselá vokurka mu nejede, ale salátovka jo, no je to hajzl vybíravejsmile Kolikrát se stane, že zůstane na břehu, zmizí a za třeba 14 dní, když jedeme zpět, tam zase sedí, vorvanej jako žebračka a čeká na nás. Je to kámoš, takže zadav se sejrem, my si klidně dáme kroketky napůlsmile
Reagovat
paddy
čeští bookmakeři (Fortuna) naší jedničce věří méně než Bajaja smile

Osaka N. 6
Sabalenka A. 7,6
Barty A. 8,5
Halep S. 9,5
Williams S. 10
Azarenka V. 12
Swiatek I. 12
Kenin S. 12,5
Kvitová P. 16
Plíšková Kar. 16,5
Muguruza G. 16,5
Svitolina E. 17,5
Andreescu B. 18
Reagovat
SpacialRecognition
Po vyřazení nasazené jedničky Dodin Ula porazila i mladý talent ze švýcarska. Celkově se jedná o její nejlepší výsledek za posledních několik let. Doufám, že se ještě dočkáme a uvidíme jí v top 100. :)
Reagovat
sojka1
mozne to je, ale dost nepravdepodobne. Ja teda o ni nepochybuju, uz jako juniorska svetova jednicka a wimbledonska vitezka byla pro svuj chytry tenis prirovnavana k Martine Hingis, ale take ji uz jako mladou vzdycky srazilo nejake zraneni - rameno, kotnik a nasledovaly hluboke pady. Bylo by docela zvlastni, kdyby jako 30+ najednou vyletela nahoru.... :-)
Reagovat
blixa
No však znáš to, když chytne stará stodola ... smile
Reagovat
sojka1
znam, je to fajrak... ale sebeznicujici.... :-))
Reagovat
FulnekUltras
dva tři roky za to nakonec stojí ;-)))

řekl bych, že odchod sestry tady výrazně pomohl psychicky smile

fandím též drobným polským živnostníkům ;-)
Reagovat
sojka1
kazdy den za to stoji!
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
paddy
je třeba umlčet výhrou 3 GS titulů v tomto roce
to je Bajajův tajný plán C smile smile smile

https://sport.aktualne.cz/tenis/pliskova-s-dalsim-trenerem-je-pro-me-necitelna-ja-kouce-nest/r~51e2a29a618611ebb115ac1f6b220ee8/?utm_source=centrumHP&utm_medium=sportbox&utm_content=c-zena&utm_term=position-0&utm_campaign=Sport
Reagovat
Krisboy
Tak hodně štěstí smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist