Tentokrát žádné trápení. Federer prolétl do semifinále za 40 minut

9. 1. 2015, 16:34
Aktuality 91
Ve svém prvním utkání v nové sezoně se trápil, ale další zápas v Brisbane už Roger Federer zvládl suverénně. Druhý hráč světa dnes smetl domácího Jamese Duckwortha za pouhých 40 minut 6-0 6-1 a postoupil do semifinále.
Roger Federer (© Brisbane Intl.)

Rogera Federera potrápil na úvod podniku v Brisbane Australan John Millman, proti kterému musel největší favorit turnaje otáčet zápas. V duelu s dalším domácím outsiderem už Švýcar podobné komplikace nepřipustil a předvedl suverénní výkon, kterým poslal Jamese Duckwortha balit kufry za pouhých 40 minut.

Federer, proti němuž dnes 125. hráč světa nezahrál jediný vítězný úder, nadělil v úvodním setu soupeři kanára a jeho vítězná šňůra se zastavila až za stavu 2-0 v další sadě. Duckworth dokázal uhrát jen čestný game a zbytek zápasu už znovu patřil favoritovi, který zvítězil 6-0 6-1.

Dnešní vítězství světové dvojky jen podtrhlo úspěch favoritů v Brisbane. Do semifinále totiž prošli čtyři nejvýše nasazení hráči: kromě Federera si o finále zahrají i Kei Nišikori, Milos Raonic a Grigor Dimitrov.

Poslední z nich musel v minulém kole odvracet dva mečboly v duelu s Jeremym Chardym, ale souboj s Martinem Kližanem už zvládl bez vážnějších problémů. Dimitrov se v obou setech dostal jako první do vedení. V úvodní sadě sice o náskok přišel, ale vzápětí znovu sebral slovenskému tenistovi servis a set už dotáhl do vítězného konce; v dalším dějství Kližan za stavu 1-4 jen snížil a konec zápasu už si Bulhar pohlídal.

S Federerem se Dimitrov utká potřetí v kariéře, proti Švýcarovi zatím nezískal ani set.

Druhý nasazený Nišikori nastoupil v boji o semifinále proti nepříjemnému soupeři, ale domácí Bernard Tomic nedokázal favorita zaskočit. V prvním setu viděli diváci v Brisbane jasnou převahu Nišikoriho, kterou japonský tenista korunoval 'kanárem'. V další sadě už byl Australan turnajové dvojce vyrovnanějším protivníkem, Nišikori si ale dál hlídal vlastní podání a díky brejku za stavu 4-4 se po necelé hodině radoval z vítězství 6-0 6-4.

"Nemohl jsem s tím moc dělat," krčil rameny Tomic, který na rozdíl od svého dnešního soupeře zatím nedokázal potvrdit svůj talent. "Proto se dostal do nejlepší světové pětky a má velkou šanci být letos v top 3," dodal.

Nejtěžší práci se svým soupeřem měl dnes Milos Raonic, který také čelil domácímu hráči. V duelu se Samem Grothem získal první set až v tie-breaku, a když v další sadě přišel o podání, poslal výborně servírující Australan zápas do rozhodujícího setu. Ani v něm si Raonic nedokázal vypracovat brejkbol, opět ale uspěl ve zkrácené hře a utkání vyhrál po rovných dvou hodinách 7-6 3-6 a 7-6.

Výsledky - Brisbane - muži (tvrdý povrch, dotace 494.310 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Federer (1-Švýc.) - Duckworth (Austr.) 6:0, 6:1
Nišikori (2-Jap.) - Tomic (Austr.) 6:0, 6:4
Raonic (3-Kan.) - Groth (Austr.) 7:6 (7:5), 3:6, 7:6 (7:2)
Dimitrov (4-Bulh.) - Kližan (SR) 6:3, 6:4
Semifinálové dvojice: Federer - Dimitrov, Raonic - Nišikori

Komentáře

91
Přidat komentář
smazaný uživatel
kedy sa zajtra hraje?
Reagovat
EllNino
to si nemužeš rozkliknout políčko Hopman Cup a musíš to psát pod každej článek? :D
Reagovat
rod_laver
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/634732-federer-v-australii-nakrmil-divoke-delfiny-a-veri-ze-mu-v-sezone-prinesou-stesti.html#section-artcl

Moc rád bych letos Australian Open vyhrál. Přiblížilo by mě to postu světové jedničky, navíc bych rád vybojoval ještě další Grand Slam. Pokud by to bylo možné, rád bych ještě aspoň jednou vyhrál Wimbledon. A když ne letos, tak budu snít o dalších letech. Hlavně chci zůstat zdravý, hrát dobrý tenis a bavit se vlastní hrou," vyznal se Federer, který na svém oblíbeném Wimbledonu vyhrál již sedmkrát. // to prohrané finále s Novakem musí Rogera pořád hodně mrzet. Snad letos, příští rok už těžko.
Reagovat
steve79
Roger zitra s dimitrovem od 6:15 priblizne, jestli jsem to dobre prepocital:D
Reagovat
mahycek
Přibližně kolem 6.15 a Raonic s Nishim 4.15 a pak 7.40 Raonice-Nishiho opakují. Ano, Samuraj to bude těžký oříšek,Raonic s ním prohraje a pokud do Roger zvládne bude to těžké i pro něho. Taky na Australian open bude velice nebezpečný
Reagovat
Davor1
Záležať bude na tom, ako dlho budú hrať Kei s Raoničom, oni zvyknú mať dlhé 3-setové zápasy s nejakým tým TB...
Reagovat
Mayo
do čerta aj s takým časom
Reagovat
Fredy
Velká gratulace k postupu do finále ! Tomáši pojď ! :)
Reagovat
panzer.dragon
to by bylo parádní finále a zároveň hodně luxusní tréning pro rogera na AO, doufam že to tak dopadne
Reagovat
smazaný uživatel
Věřím tomu.
Reagovat
Pe3k
No nevím co by se muselo stát, aby to takhle nedopadlo. Grigor snad neuhrál proti Rogerovi ani set...No a Raonic taky většinou s Nisim prohraje, každopádně bych do finále bral raději Miloše, protože toho by Roger porazil, ale s Nisikoriho mám strach a měli by se ho bát všichni soupeři. Po AO bude světová trojka. Herně bude samozřejmě Kei vs Roger lahůdka a zároveň je Kei při nepřítomnosti Rogera asi můj druhý nejoblíbenější hráč na okruhu....
Reagovat
panzer.dragon
jj nishiho kvality sou nepopiratelný, taky ho mam rád, přijde mi že krásně umí na novaka, ale pokud roger myslí vážně návrat na post jedničky (sem o tom přvědčenej), nishi musí taky padnout na jeho raketě a asi ne jednou letos
Reagovat
Pe3k
No pokud by se dostal zase na post jedničky, což by byl další rekord (nejstarší světová jednička v historii), tak by to byla paráda, ale myslím, že Fedex chce spíše další grandlsamy...I když obecně je vyhrát grandslam o odst jednodušší než se dostat na post světové jedničky...Každopádně, pokud bude Nisi zdravý, tak se světovou špičkou pěkně zamíchá, a to je dobře :)
Reagovat
panzer.dragon
já u nishiho nějak nestíham ty zranění, jako jestli je fakt tak náhylnej nebo jestli nezvládne odehrát turnaj odehrát kvůli fyzičce.. nevim
Reagovat
Fandina
je náchylný na zranění, nemoci
Reagovat
smazaný uživatel
Nádhera, znovu výkon na vysoké úrovni. Zítra to bude zajimave.
Reagovat
tommr
Tomáš zakončil zápas stylově čistou hrou při svým podání. Seppi nehrál vůbec špatně, ale Tomáš byl dneska prostě lepší ... :)
Ve finále proti jeho neoblíbenýmu soupeři Ferrerovi to bude mít Tomáš nesmírně těžký, ale v současný formě by to moh vyhrát ... :)
Reagovat
kada.tom
tak Tomáš je ve finále, zítra proti Ferrerovi to bude jinačí písnička, ale odehrál proti němu už letos utkání v Thajsku, taky to bylo na hardu a vyhrál, tak snad to zítra opakuje :-))

určitě svojí hrou na výhru má, sokol by Tomášovi slušel :-))
Reagovat
tommr
Tomáš Ferrera porazil i v posledních dvou oficiálních vzájemných zápasech loni na AO a předloni na WTF. Snad mu to proti Ferrerovi vyjde i do třetice ... :)
Reagovat
kada.tom
jojo, zdá se, že Tomáš na Ferrera třeba už našel recept, tak by to snad mohlo vyjít i zítra :-)
Reagovat
smazaný uživatel
pěkně, gratulka, žádné dlouhé pinkačky a zbytečný 3. set. Tak hodně sil na Davida, co jsem dneska viděla, budeš je potřebovat.
Reagovat
tommr
v šestý hře Tomáš opět promarnil 3 BP stejně jako v prvním setu a znovu se mu to málem nevyplatilo když pak v následující hře musel sám čelit dvěma BP Seppiho. Tomáš to ale zase ustál a udržuje si i nadále náskok jednoho brejku ... :)
Reagovat
kada.tom
Tom má v plánu někde příští týden hrát?
v Aucklandu a Sydney asi ne, ale třeba v Kooyongu na exhibici?
Reagovat
tommr
v Kooyongu hraje Tomáš často, ale letos by to asi nebylo moc vhodný pokud postoupí do finále v Doha ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ten muž vedle Ester a ten za nim, jsou kdo?
Reagovat
Fandina
Asi jeho kondiční trenér Azuz Simčič a ten starší fyzioterapeut Per Bastholt.
http://www.ceskatelevize.cz/sport/tenis/295932-berdych-o-novem-trenerovi-od-lendla-ziskal-obrovske-zkusenosti/
http://www.denik.cz/tenis/o-berdycha-se-stara-byvaly-fyzioterapeut-fotbalistu-monaka-doslo-i-na-stravu-201.html
Reagovat
smazaný uživatel
Díky. Zapomněl jsem si to zapamatovat.
Reagovat
tommr
a Tomáš brejk opravdu potvrzuje a to dokonce čistou hrou. Ted už by si zápas neměl nechat utéct ... :)
Reagovat
kada.tom
Tomáš předvádí fakt parádní výkony tento týden :-)
Reagovat
tommr
a Tomáš získává první brejk ve druhým setu. Pokud ho potvrdí bude vítězství už hodně blízko ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
má zatím super fazonu, moc mu přeji aby nějaký GS získal! Ale nesmí narazit na Novaka, nebo Rafu, tam ten blok tam je jasný.
Reagovat
tommr
Tomáš začal na podání dobře i druhej set ... :)
Reagovat
Mayo
áno je to tak, je to mašinéria a je to nezastaviteľný vlak

:O
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš, některé už překvapit prý nemá čím. Sice tohle je jen začátek sezony, nicméně se Tomáš jeví velmi dobře, hlavně svým sebevědomím a to je to nejdůležitější. I když samozřejmě víme, jak to je že? :D
Reagovat
Mayo
Čau Lunejko, myslím si, že má nato vyhrať ten smiešny turnaj v Austrálií (: aj keď...
Reagovat
smazaný uživatel
No mohl by, když na tom směšném turnaji budou samí směšní hráči :D:D
Reagovat
Mayo
Ináč ešte viem čím by ma prekvapil Berďa. Ak by si dal opäť čapicu na hlavu :D
Reagovat
Mark976
proč směšný? pro začátek sezóny si myslím, že je ten nejtěžší v těch vedrech - ale asi hraješ těžší úrovně:o)
Reagovat
Mayo
presne tak Mark
Reagovat
tommr
Tomáš ten druhej brejk přece jen vybojoval a má tak první set v kapse. Seppi ale nehraje špatně a dává Tomášovi pořádně zabrat ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Snad trochu trénink na finále, klapne-li to dneska.
Reagovat
kada.tom
tak 1. set by byl :-)
opět 6-2

jsem zvědav na druhej set, myslím, že Tomáš to bude chtít rychle uzavřít - přeci jen se síly budou hodit na zítřek :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Na tomto turnaji zatím jen 1/7 setů konci vice jak dvěma ztracenými gamy. Parádní.
Reagovat
tommr
jj proti motorový myši Ferrerovi se budou ušetřený síly hodit ... :)
Reagovat
tommr
Tomáš v šestý hře nevyužil několik BP a málem na to doplatil když v sedmý hře musel naopak sám čelit BP soupeře. Tom to ale ustál a udržuje si dál náskok jednoho brejku ... :)
Reagovat
tommr
oprava: stav je už 5:2 ...
Reagovat
kada.tom
Tomáš hraje parádně. Když už se dostane do problémů, tak vytáhne super servis nebo super úder a Andreas zase nemá šanci :-)
Reagovat
tommr
Tomáš už má k dobru potvrzenej brejk. Seppi sice dneska hraje dobře, ale Tomáš je přece jen o něco lepší ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Berda mu aktuálně dovolí jen běhat :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš má nějak ve smlouvě, že musí odehrát své zápasy co nejrychleji? :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
No, Seppik možná nebude zrovna snadný oříšek.
Reagovat
smazaný uživatel
Skvěle, Tom break, ale Seppi nehraje zle.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdík pěkně, dává přesné rány a má dobrý BH cross. Prostě bez čepice je to jiná káva :D
Reagovat
smazaný uživatel
Slepice, nebo vejce, Dani, nebo čepice? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, jsem nějak mimo :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já teď taky :D
Reagovat
smazaný uživatel
To je nějaký citát nebo co? :D Jsi mimo, že nevíš, co jsi vlastně napsal? :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem mimo, že ty jsi mimo, protože nechapu, z čeho jsi mimo ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, já jsem mimo, proč ty jsi mimo, že já jsem mimo :D

Sakra, tak co jsi tím myslel? :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Že po vzoru filozofické otázky, zda bylo dřív vejce či slepice, se můžeme dohadovat, zda za to aktuální zlepšení může dani či hra bez čepice, a asi to hned tak nezjistime :D
Reagovat
smazaný uživatel
V pátek večer na mě nechoď s filozofickými úvahami, i když vlastně je jedno, jestli je pátek :D
Reagovat
smazaný uživatel
Poznacim si to do denicku a zdravím mimoně ;)
Reagovat
tommr
ale už je tam brejk ... :)
Reagovat
gigin
Z Berďi jde hrůza....
Reagovat
tommr
momentálně jeho hra skutečně odpovídá jeho postavení v žebříčku ... :)
Reagovat
VlS
Jo, je jako stroj
Reagovat
mahycek
Tak FEDEX dnes EXPRES. Zítra ráno 6.00 na Nova sport,ale čeká malej Fedex. Jsem zvědav,nastoupí Roger proti jednomu z nastupující generace.Uvidíme,jak se s tím popasuje. Pak by čekal zřejmě další,který chce do Top 5 a to Milošek.Ani jsem se nekouknul na bilanci vzájemnou,s Milošem má myslim 1 porážku a to na podzim v té halové Paříži. A Grigorov jak já ho přezdívám naposled prohrál v Basileji,ale Rogera snad neporazil ne? Musím se podívat. Takže mladá krev, at si ještě počká a tituly.
Reagovat
Cico93
Za čiarkou sa píše medzera! Broz kde si? To tvoja robota toto;)
Reagovat
ptpc
Toto bolo dosť dobré...
Reagovat
Mayo
a takisto sa dáva medzeru ak píšeš otáznik
Reagovat
Mayo
medzera
Reagovat
Cico93
Nedáva!
Reagovat
Cico93
Pred otáznik nie za samozrejmé ano!
Reagovat
Fandina
a možná se dává mezera i před smailíky ... úsměv
Reagovat
Cico93
Smajlik nieje podstatný.
Reagovat
Fandina
je to vlastně také slovo ... úsměv
Reagovat
Kozoroh
V češtině se vyznám a tudíž vím, žese s tím otazníkem mýlíš. V tomto dávám za pravdu Cicovi.
Reagovat
Cico93
Tak po dnešnom zápase ho mám ešte radšej. Neskutočne zabojoval, zajtra ideme po titul!.....a ta jeho žena toje píla riadna;-:- )
Reagovat
d@ve
Tak to Dave nakonec urval. :) Gratulace! Karlovič si ale zaslouží uznání (aspoň za ta esa:)
Reagovat
Mayo
David podla ocakavania vitaz
Reagovat
kada.tom
JO JO JO !!!
Jsem moc rád, že tenis zvítězil a Karlovič je OUT. To je hnus ten jeho "tenis". Uff, klidně ať Doha vyhraje Ferrer, jen že to nebude ten třímetrovej de*il! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer si jde za vítězstvím, Karlovic svoji šanci prohospodaril v tiebreaku.
Reagovat
Kozoroh
To bych netvrdil. V TB 3. setu může kdokoliv z nich rupnout.
Reagovat
smazaný uživatel
Už od druhé sady začal Ferrer strašně chtít vyhrát, dneska to odbuldočil.
Reagovat
Kozoroh
A v první sadě vyhrát nechtěl, pane chytrý?
Reagovat
smazaný uživatel
1. "Pane chytrý", to si schov pro sebe, 2. Vyjádřil jsem se nepřesně, lépe "od druhé sady bylo na ferrerovi vidět, jak moc chce vyhrát."
Reagovat
Cico93
Jj bolo to vidno.
Reagovat
smazaný uživatel
Karlovič 30 es a 50 UE :) Hlavně aby David nebuldočil, pokud bude hrát s Tomášem.
Reagovat
Lina
:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, bude to mít Tomáš složité, vyhraje-li dneska.
Reagovat
Frick
pohádka o švýcarském expresu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist