Těsnou porážku bere s úsměvem. Vím, že můžu hrát i proti dobrým holkám, těší Bouzkovou

28. 5. 2019, 19:10
Aktuality 17
Debutantka na Roland Garros Marie Bouzková brala těsnou porážku s turnajovou dvaadvacítkou Biancou Andreescuovou z Kanady s úsměvem. Dvacetiletá Češka cítila šanci, ale i když ji nevyužila, vnímá zápas jako výbornou zkušenost.
Profily hráčů
Marie Bouzková (© j48tennis.net)

Na utkání, které po třech hodinách prohrála 7-5 4-6 4-6, hodlá stavět dál. "Jsem ráda, i když jsem prohrála. Dokázala jsem si, že můžu hrát i proti takhle dobrým holkám," pochvalovala si 118. hráčka světa.

Dohromady na kurtu strávily tři hodiny, ale kvůli tmě měly utkání rozdělené do dvou dnů. "Díky tomu jsem se tolik nedodělala do konce. Teď si pár dní odpočinu a budu se připravovat na trávu," řekla Bouzková, která podruhé zažila hlavní soutěž grandslamu.

Když v pondělí před dohrávkou uléhala do postele, věděla, že má šanci. "Včera jsem byla trochu smutná, že jsem druhý set nedotáhla do konce. Na druhou stranu kdyby mi před turnajem řekli, že budu mít možnost hrát s ní na tři sety, rozhodně bych to brala. Těšila jsem se. Užila jsem si to," vyprávěla českým novinářům.

Osmnáctiletá Andreescuová sice vyhrála turnaj v Indian Wells, ale od března nehrála kvůli zranění ramena. V Paříži to byl její první zápas na antuce. I proto Bouzková věděla, že by soupeřka mohla být zranitelná. "Myslím, že když nějaká hráčka nehraje dva měsíce, tak největší šance je určitě hned v tom prvním zápase. Myslím, že tu šanci jsem měla hodně velkou. Ale jsou to zkušenosti," uvedla.

Kuriózní moment zažila v prvním setu, když na ni uprostřed výměny nalétali dva holubi. Bouzková nezahrála další úder a o fiftýn přišla. "Každopádně mi to připadalo divný. Protože normálně, když spadne deštník nebo něco, tak se opakuje míč, a takhle když mám holuba půl metru před sebou, tak se neopakoval. Řekli, že jsem přestala hrát. Já jsem řekla, že to byl reflex, když mám holuba půl metru před sebou," popisovala situaci, kterou nikdy před tím nezažila.

Na lavičce popíjela z nezvykle velké lahve. "Ono to vypadá, že je dost velká, ale má jenom dva litry, takže to zase tolik není. Mám v tom ionťák. Ona se v tom dobře drží teplota. Když je sluníčko, tak se to tak neoteplí, a naopak," uvedla.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
sojka1
tak jeste jsem nezazila rozhovor, tiskovku, kdy by Maruska nebyla usmevava a vstricna... :-) Ze muze slusne hrat s dobryma hrackama naznacila zacatkem roku v Brisbane, tam se mi zdalo, ze ten motor uz perfektne chytil a bude drzet. Dneska to byla opravdu skoda, velka prilezitost, dalsi impulz, finance .... Ale i nerozehrana Bianca je poradna trhavina. Takze pryc z antuky a sup na travicku... Pojd, Marusko! :-)
Reagovat
Mr.Pink
Ano, M je velmi mila holka. Snad kazdy ji musi prat uspech
Reagovat
rybicka
Odchází milá Lucka, třeba Maruška zacelí tu mezeru. Vidím tam více podobností. Snad bude přát zdraví, ostatní třeba postupně dodá.
Reagovat
makro99
úsměvem možná ano, ale úderově byla Lucka trošku někde jinde...
Reagovat
Jon61
Maruška statečně bojovala, Bianca jí zasypávala tvrdými údery k čáře, pak občas dorazila stopbalem. Marie musí zapracovat na podání, zejména druhý servis je hodně slabý.
Reagovat
sojka1
taky cteni hry mi chybelo, velmi pozdni reakce na ty kratasy ji vzaly strasne fiftynu....
Reagovat
tommr
to bylo spíš tím, že hrála strašně daleko za BL ...
Reagovat
sojka1
ja si ale uplne nemyslim, ze je to ciste jeji styl, prislo mi, ze se bala tech ran..
Reagovat
tommr
proti ranařkám takhle hraje vždycky což se vzhledem k její slabší konstituci dá pochopit. Málokterá ranařka ale umí zahrát kratasy tak dobře jako Andreescu ...
Reagovat
Jon61
Maruška je oproti Biance křehounká dívenka, Bianca je upravdu udělaná, byla však na ní znát herní přestávka, dost chybovala.
Reagovat
Mr.Pink
Neni to jeji styl. A take antuka neni zrovna jeji uplne oblibeny povrch.
Reagovat
misa
Z nezvykle velké láhve popíjí celou kariéru :)
Reagovat
tommr
mě se dokonce zdá, že dřív měla ještě větší láhev ... :)
Reagovat
Torn
Nebo od té doby vyrostla. :D
Reagovat
sojka1
:-)))
Reagovat
Blondie
jestli tam nemá slivovičku ;) ale je to moc sympatické děvče :)
Reagovat
Torn
Skromná a vidí situaci jasně. O indispozici hráčky věděla, nebála se toho využít, ale bohužel to nedopadlo. Plusové body za základy fyziky :D.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist