Thiem ani Medveděv neztratili set a prošli do čtvrtfinále

8. 9. 2020, 04:07
Aktuality 52
US OPEN - Největší favorité dolní poloviny pavouka Dominic Thiem a Daniil Medveděv dnes na US Open zvládli své osmifinálové souboje suverénně. Nasazená dvojka Thiem si poradil s Felixem Augerem-Aliassimem, Medveděv smetl domácího Francese Tiafoea a jako jediný z letošních čtvrtfinalistů ještě na turnaji neztratil set.
Daniil Medveděv (© AFP)

Dominic Thiem toho letos moc neodehrál. Po Australian Open, kde si zahrál své třetí grandslamové finále, v němž podlehl Novakovi Djokovičovi, už stihl jen antukový podnik v Rio de Janeiru a poté přišla koronavirová pauza. Během ní byl nejlepší rakouský tenista velmi aktivní, ale po restartu sezony na Masters ve Flushing Meadows hned v úvodním zápase schytal výprask od Filipa Krajinoviče.

Mnohem lépe si vede na US Open, kde po cestě mezi nejlepší osmičku ztratil jediný set, a to ve třetím kole s vítězem ročníku 2014 Marinem Čiličem. Čerstvě 27letý Rakušan na rozdíl od předchozího utkání dnes žádné komplikace nepřipustil a v osmifinále přejel 7-6(4) 6-1 6-1 Felixe Augera-Aliassimeho.

Dvacetiletý Kanaďan, který hrál grandslamové osmifinále poprvé v kariéře, favoritovi postup hodně ulehčil. Zápas trval dvě hodiny a sedm minut a Auger-Aliassime za tu dobu stihl vyrobit 51 nevynucených chyb, více než dvojnásobek oproti trefeným vítězným úderům (24). Thiem měl sice na konci utkání na kontě o jeden winner méně, ale jen 24 chyb.

Dramatická byla pouze úvodní sada, kterou Thiem za stavu 5-4 nedokázal dopodávat. Set však získal v tie-breaku a ve zbylých dvou dějstvích už měl proti chybujícímu mladíkovi jasně navrch.

Aktuálně třetí hráč světa na US Open startuje posedmé a již popáté hraje ve druhém týdnu. Postupem do čtvrtfinále, v němž předloni v tie-breaku rozhodující sady podlehl Rafaelovi Nadalovi, vyrovnal své newyorské maximum. O první semifinále se utká s Alexem de Minaurem.

De Minaur si ve Flushing Meadows zahraje své premiérové grandslamové čtvrtfinále. Jednadvacetiletý Australan dnes zlikvidoval stav 2-6 v tie-breaku úvodní sady a bez ztráty setu přehrál 7-6(6) 6-3 6-2 Vaska Pospisila, který si v předchozích kolech vyšlápl na Milose Raonice a Roberta Bautistu. S Thiemem oba předchozí souboje, jeden z nich před třemi lety právě na US Open, prohrál.

Daniil Medveděv se loni v Cincinnati dočkal premiérového triumfu na podnicích Masters, ale v New Yorku, kam se letošní ročník Western & Southern Open kvůli pandemii koronaviru přesunul, skončil již ve čtvrtfinále a titul neobhájil.

Na US Open, kde si loni zahrál své jediné dosavadní grandslamové finále a málem v něm dokonal obrat z 0-2 na sety proti Rafaelovi Nadalovi, zatím potvrzuje roli jednoho z největších favoritů naprosto s přehledem. Jako jediný z letošních čtvrtfinalistů ještě na turnaji neztratil set.

Nejlepší ruský tenista si postupně poradil s Federicem Delbonisem, Christopherem O'Connellem, J. J. Wolfem a v dnešním osmifinále za 100 minut deklasoval 6-4 6-1 6-0 domácí naději Francese Tiafoea.

Medveděv měl od začátku na kurtu jasnou převahu. Jediné zaváhání předvedl za stavu 5-2 v úvodní sadě, kdy zahodil možnost set dopodávat. Druhou šanci ale už využil a ve zbytku utkání svému soupeři povolil jediný game. Zatímco Medveděv skončil s pozitivním poměrem vítězných úderů a nevynucených chyb (25-18), Tiafoe dokázal za celý zápas trefit jen sedm winnerů a nastřádat 32 nevynucených chyb, přičemž ve třetím setu dokonce nezaznamenal jediný vítězný úder.

Medveděva ve čtvrtfinále, které si zatím na žádném z ostatních grandslamů nezahrál, čeká Andrej Rubljov. Se svým krajanem vyhrál všechny tři předchozí souboje, a to dokonce bez ztráty setu.

Dvaadvacetiletý Rubljov, který na začátku sezony předvedl sérii 11 vítězství a slavil titul v Dauhá a Adelaide, v repríze loňského osmifinále přehrál 4-6 6-3 6-3 6-3 nasazenou šestku a loňského semifinalistu Mattea Berrettiniho.

Postupem do čtvrtfinále vyrovnal své newyorské i grandslamové maximum. Proti Medveděvovi tak bude usilovat o první semifinále na akcích velké čtyřky.

Horní polovina pavouka poznala své čtvrtfinalisty již včera. O postup do semifinále budou zítra bojovat Pablo Carreño s Denisem Shapovalovem a Borna Čorič s Alexanderem Zverevem.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 53.402.000 dolarů
pondělní výsledky (7. 9. 2020)
• Dvouhra muži - osmifinále •
Thiem (2-Rak.) - Auger-Aliassime (15-Kan.) 7-6(4) 6-1 6-1
Medveděv (3-Rus.) - Tiafoe (USA) 6-4 6-1 6-0
Rubljov (10-Rus.) - Berrettini (6-It.) 4-6 6-3 6-3 6-3
de Minaur (21-Austr.) - Pospisil (Kan.) 7-6(6) 6-3 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

52
Přidat komentář
Stan_Borowitz
Alex de Minaur vs. Borna Coric je zase o krok blíže...
Reagovat
smazaný uživatel
Ten kurz 3 na Čoriče je dost reálný, možná ještě zvážím sázku na to, že Čorič vyhraje 2 sety, tam je to taky hratelné za nějaký kurz 2

Poprosil bych komentář dalších sázejících, co si o tom myslí.

Děkuji smile
Reagovat
Ereinion
Mě se víc líbí sázka na Zvereva - počet dvojchyb více než 6,5 smile
Reagovat
smazaný uživatel
Kurde, odpověděl jsem ti o pár řádků níže smile
Reagovat
Ereinion
Ta Putintseva je asi největší value...
Reagovat
smazaný uživatel
100%, už to tam mám smile
Reagovat
smazaný uživatel
Toho Zvereva asi vynechám. Čorič je sice silný, ale s Tsitsipasem to byla prostě haluz prvního řádu.

Navíc tady Čorič nic moc nehraje, trápil se od prvního kola.
Reagovat
Ereinion
jj, u Zvereva dávám jen ty dvojchyby, čekám aspoň 4 sety, takže by to měl dát...
Reagovat
dappe
Brady je často kurzově přeceňována, to je fakt. Tady je to ovšem celkem podložené. Tuším se nechala minule s Kerber ošetřovat, což by mohla být šance. Každopádně z toho co jsem viděl, tak jí při téhle formě a úderech nemá Putintseva čím porazit smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ked chces podávat tenký lad, to hraj NHL a nie sety pre Corica :)

No bet ten zápas.
Reagovat
turista
Finále Minotaurus vs. Čorič není vyloučené.
Reagovat
Stan_Borowitz
Bohužel ne...
Reagovat
Krisboy
Naloží někdo na Týma na celkovýho vítěze? Já jsem v pokušení...smile
Reagovat
peek
Trojbol Minaur-Medvěděv-Zverev nedá...
Reagovat
Krisboy
No je to hodně těžký, pravda, ale jestli bude hrát jako včera s Feldou v prvním setu, tak to dá.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem viděl, to je tutovka smile

Záleží na koncetraci, pokud Saša zopakuje výkon s Fakinou, tak může vyhrát relativně snadno, ale je to pořád takové kostrbaté.

Čorič je pro něj velmi špatný matchup.

Já osobně to vidím na ANTIday a půjdu do Čoriče za kurz 3, Carreno-Busta za 2,52 a dám si taky Putinsevu za kurz 4
Reagovat
Cico93
Neverím mu, skôr Medveď.
Reagovat
Krisboy
Jinak Daniil potěšil nejen výhrou, ta se tak nějak cekala, ale hlavně způsobem, jakým roho hňupa vymazal. Tiafoe je mi dost nesympatickej a hraje fakt hnusnej tenis. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Tiafoe je na kariérním stropu, on nemá co předvést navíc. Jeho tenis stačí na TOP50, více toho nevymyslí.
Reagovat
dappe
Nevím, co na něm lidé viděli. Dost mě překvapilo, když o něm někdy před dvěma lety mluvil Federer a jeho velké budoucnosti. Za mě nemá vůbec nic navíc, ještě k tomu má slabý servis.
Reagovat
Herbert_Hoover
To je přeci takové klišé, když elitní hráč porazí mladíka, kterému se zrovna ten zápas jakžtakž povede. Nebo i když nepovede..podobně tuším mluvil Roger i o Rubinovi. :) Taková cena útěchy, přeci neřekne, že stojí za prd a nikdy z něho nic nebude. :)
Reagovat
dappe
To jo :) ale tohle bylo tuším o tom, že ho chtěli s Godsickem pod tu jejich společnost. Někdy kolem roku 2017.
Reagovat
Maarek
Podobně mluvili před dvěma lety o Chungovi, když ve třetím kole AUS Open porazil Djokovice a došel až do semifinále, kde skrečoval Federerovi. Nejdenou z něj dělali vycházející hvězdu a předvídali mu velkou budoucnost. Kde je Chung teď?
Reagovat
SwissMaestro
Jako chodící encyklopedie jen upřesním, že Djokoviče porazil až v osmifinále :) Jinak souhlas, nedávno dostal naloženo od Lukyho
Reagovat
dappe
U něj se snad ještě tu sezonu začaly objevovat zdravotní problémy. Podle mě se už plnohodnotně nevrátí.
Reagovat
Krisboy
Přesně, Chung je furt zraněnej/nemocnej.
Reagovat
Mayo
Ty rasista smile
Reagovat
Krisboy
Ty blb!
Reagovat
Krisboy
Jenom SKUTEČNÉHO rasistu něco takového jako tebe napadne smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Nebo někoho, kdo jen ironicky poukazuje na současnou situaci v USA a části bývalého Západu, kde si musíš sakra předem prověřit barvu pleti, než se někoho odvážíš kritizovat.

Takže bych to tak nehrotil...
Reagovat
Krisboy
Kecy kecy kecy. Napadne to jenom člověka, který má hlavu vymytou současnou mediální hysterií. Já mám svůj rozum a situace v USA je mi upřímně víš kde?

Kdo do všeho tahá rasismus, jste vy, protože už jste z toho totálně zblblí. Což na jednu stranu chápu, ale já se řídím vždy svým rozumem, srdcem a médii se ovlivňovat nenechám.

Pokud kritituju černocha a někdo začně okamžitě pištět o rasismu, je buď blbec nebo pokrytec nebo skutečnej, upřímnej rasista. Ani jedno z toho nemám rád.
Reagovat
Krisboy
Úplně totéž, co jsem napsal o Frantovi, můžu napsat třeba o Djokovičovi (a spoustě dalších). Lidsky nesympatickej, tenisově odpudivej.

Co povíte na to?
Reagovat
Stan_Borowitz
Třeba "ty Srbofob" a když tam přidám smajlíka (což Mayo udělal), tak předpokládám, že pochopíš, že je to sranda.

Prostě to podle mne zbytečně hrotíš a po vzoru mediální hysterie reaguješ akorát ty.
Reagovat
turista
No jo tenhle týpek to hrotí kdykoliv a proti komukoliv.
Reagovat
Krisboy
Mě to zkrátka nepřijde vtipné. Podléháte tomu mediálnímu výplachu a hysterii. Používejte mozek, buďte sami sebou. Od Maya to nečekám, od tebe ano.
Reagovat
Krisboy
A Srbofob? K smíchu!
Reagovat
Stan_Borowitz
No právě, k smíchu/úsměvu to je určeno, stejně jako k tomu byla podle mne určena Mayova poznámka. Nebo si snad opravdu myslíš, že tě vážně obvinil z rasismu?

Uvolni se, prosím. Právě od tebe bych čekal trochu víc smyslu pro (černý) humor...
Reagovat
Krisboy
Přesně to samé jsem chtěl napsat tobě. Více nadhledu, kterej speciálně tobě nikdy nechyběl.
Potřetí a naposledy: Lidi, používejte svůj mozek, nenechte si ho vymýlat médiama. Ta Mayova poznámka mě vytočila právě proto, že ať se vám to líbí nebo, ta hysterie nejen jeho opravdu ovlivňuje. Třeba takovýmu tommrovi už z toho hrabe festsmile

Nechme toho. Je to celé asi trochu nedorozumnění. A protože zrovna od Maya jsem tady ještě nikdy nic inteligentního ani vtipného nečetl, reagoval jsem tak jak jsem reagoval.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ok, v pohodě, já se rozhodně nechtěl hádat, jen mi připadalo přehnané hned označoval Maya za blba, když si evidentně jen dělal legraci, a navíc ne z tebe.

Humor byl pro Čechy a Slováky tradičně silným prostředkem odporu proti totalitním režimům minulosti. Habsburky počínaje, přes nacisty až po komunisty, takže je podle mne dobře, když ho neváhají použít ani proti novým totalitářským hrozbám. Možná se to sem úplně nehodilo, ale zase na druhou stranu to nebylo žádné PŠM typu Fulnek.
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
Newcombe
Přesně, tak chlapi to zvládli. Vyčistili pavouka. Ale ženy to flákaj, tam to vypadá bledě, teda černě.
Reagovat
turista
S velkou pomocí rozhodčích.
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutečně nabušený, ten vypadá hustě.

Dneska jsou tam taky slušné zápasy.

Maden-Karatsev, tam je kurz na Madena jako svině přičemž Rusák hraje snad pátý týden v řadě.

Coria by mohl taky vyhrát

Shapo asi bustu sejme a hlavně Putinseva podle mě pošle domů Brady.

K zápasu Zvereva netuším co může přijít, Čorič může klidně vyhrát
Reagovat
Vlk-v-trave
Asi to nejvic preji Dominikovi, a pokud by to nevyslo, tak aspon at je to poradna supa, takze nejlepe Busta nebo Coric:)
Reagovat
Krisboy
Busta? Chudák, ten by dostával sežrat do konce kariéry smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Prekvapeni se nekonalo. Rublikovi preji, aby sestrelil Medveda. FH na to ma...
Reagovat
turista
Je tam pomalu polovina Rusů v tom ČF.
Reagovat
turista
Polovina. Medvěděv a Rublev jsou Rusové, Zverev je poloviční Rus a Shapovalov je podle vizáže Rus jako poleno i když žije v Kanadě.
Reagovat
annah
Nejen podle vizaze. Možná i myšlením. Asi loni to bylo, když v jednom rozhovoru pravil, že zvažuje žádost o ruské občanství a že by se rád setkal s Putinem. Od té doby ho mám na černé listině. Asi mu rodiče dostatečně neobjasnili, proč z té strašné země odešli.
Reagovat
turista
Tenis holt Rusové hrát umějí.
Reagovat
Krisboy
Jejich vzájemný souboj bude vrcholem letošní sezóny. Epic matchsmile
Reagovat
peRFect
Daniil si jde pro titul.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist