Thiem dobyl domácí halu ve Vídni a poprvé vyhrál pět turnajů během jedné sezony

27. 10. 2019, 20:29
Aktuality 15
ATP VÍDEŇ - Dominic Thiem na domácím halovém turnaji ATP 500 ve Vídni předvedl třetí úspěšný obrat a po skalpu Argentince Diega Schwartzmana slaví už pátý letošní titul, čímž si vytvořil nové maximum.
Profily hráčů
Dominic Thiem (© AFP)

Dominic Thiem se z předchozích osmi startů na domácím halovém turnaji ATP ve Vídni dostal jen dvakrát do čtvrtfinále (2013 a 2018). Až letos vystoupil z vlastního stínu a dokráčel až k titulu.

Šestadvacetiletý Rakušan přitom neměl vůbec snadný los a odehrál těžké zápasy. Třikrát musel otáčet nepříznivý vývoj, ale pokaždé odešel jako vítěz a nakonec i jako šampion.


Na úvod si Thiem na třetí pokus poradil s Francouzem Tsongou - jediným bývalým šampionem v soutěži, následně dokonce až na pátý pokus zdolal Španěla Verdaska, postup ze čtvrtfinále mu usnadnil skrečí po pouhých pěti gamech Španěl Carreño, v semifinále otočil souboj s ve formě hrajícím Italem Berrettinim a v dnešním finále předvedl obrat proti Argentinci Diegu Schwartzmanovi

Thiem v prvním setu přišel třikrát o podání a v problémech byl i ve druhé sadě. Brejkbol za stavu 3-6 a 2-3 ale odvrátil a vynutil si třetí set. V něm už roli favorita potvrdil, soupeři nenabídl ani jeden brejkbol a po takřka dvou a půl hodinách boje zvítězil 3-6 6-4 6-3.

"Je úžasné, že jsem tady dokázal získat titul. Nebylo to vůbec snadné, byli tady skvělí soupeři a já musel hodně bojovat. O to víc si téhle trofeje vážím," prohlásil Thiem.



Pátý hráč světa Thiem ve Vídni navázal na letošní triumfy z Indian Wells, Barcelony, Kitzbühelu a Pekingu a poprvé v kariéře tak vyhrál pět turnajů během jedné sezony. Celkově získal 16. titul.

Sedmadvacetiletý Schwartzman si poprvé v kariéře zahrál tři finálové zápasy během jedné sezony. Na triumf z Los Cabos ale nenavázal a nerozšířil tak svou sbírku tří trofejí. Z haly stále žádnou nemá.

V příštím týdnu se oba tenisté představí na Masters v pařížské hale Bercy. Thiem začne generálku na Turnaj mistrů proti Raonicovi, nebo Norriemu, Schwartzman čeká na vítěze duelu Edmund - Berankis.

• ATP 500 VÍDEŇ •
Rakousko, tv. povrch / hala, 2.433.810 dolarů
nedělní výsledky (27. 10. 2019)
• Dvouhra - finále •
Thiem (1-Rak.) - Schwartzman (5-Arg.) 3-6 6-4 6-3
• Čtyřhra - finále •
Ram/Salisbury (4-USA/Brit.) - Kubot/Melo (1-Pol./Braz.) 6-4 6-7(5) 10-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
Fandina
Dom je sympoš. A když vidím, koho všechno porazil, tak je vidět, že umí. Bustičku mu promíjím, i když vzdal :-). Takže super Dome. Gratulka.
Reagovat
gigin
https://twitter.com/TKokkinakis/status/1188333333651963905?s=19
Reagovat
Vlk-v-trave
Co...chce presedlat ?:)
Reagovat
gigin
:DD Tak byla by to rarita. Kůň i jezdec stejné jméno...
Reagovat
Patik
Tak antukový princ získal druhý titul z haly a prekonal tak antukového krála s jedným halovým titulom..gratulácia.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Králi tento víkend odpočívali a malé tituly dobrovolne nechali dlhodobo podanným.
Reagovat
paddy
ve svátečním čase se můžeme vrátit v čase a užít si blíznivý tenis

Nick mj. zvládl porazit hráče, což se některým členům Big3 dosud nepodařilo ani na dva pokusy

https://www.youtube.com/watch?v=gl09mnwaxLg
Reagovat
Davor1
Dom skvele, ale mal by niečo spraviť s tými prvými setmi, kde mu strašne dlho trvá, kým sa dostane do prevádzkovej teploty a začne triafať do kurtu. Ako s Verdascom, tak s Berrettinim aj dnes so Schwartzmanom v tých prvých setoch len ťažko dokázal udržať servis a kým sa rozohral, tak prehrával 0-1. Je ale zase vidieť tá jeho obrovská kvalita, keď to potom vždy dokázal otočiť po tom, ako prepol na vyšší level.

Ináč v 26 rokoch 16 titulov, to je skvelý počin, prekonal už napríklad aj takého Berdycha, čo je super. Túto sezónu vôbec prvý raz prekročil aj hranicu 5000 získaných bodov, a to na 3 zo 4 Grandslamov neuhral absolútne, ale že vôbec nič. Myslím, že aj takéto víťazstva ho výrazne posúvajú a snáď už budúci rok konečne klapne aj ten RG, ideálne po vyprášení Nadala vo finále a Djokera v semi :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ano. To som zabudol dodať. Ze turnajové vitazstvá, dokonca na harde, ci pred domácim publikom, kde to psychicky nedával mu výrazne zvysujú sebadoveru vo vlastné schopnosti, co je samozrejme pre Nadala zlá správa..

Na druhu stranu, Thiem je stále hrác, ktorý nemá finále RG zdaleka vyarendované a viem si predstavit, ze po 3 sezónach za sebou, kedy na RG vypadol s Nadalom sa v jednej k nemu nedostane.
Reagovat
FulnekUltras
předhonit pana Berdycha v získaných titulech není žádný velký kumšt - to v počtu čf a sf už to bude těžší
Reagovat
smazaný uživatel
Ako Thiem umlčal svojich kritikov, časť nekonečno.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Solidní

Letos dva tituly doma, po 250 Kitzbuhelu se Vídeň jeví mnohem lépe.
Reagovat
kada.tom
super týden pro Doma :-)
doma, titul ... no paráda :-)
Reagovat
turista
Bravo Dominic!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist