Thiem se při osmém startu v Kitzbühelu dočkal prvního domácího triumfu. Ve finále zastavil Ramose

3. 8. 2019, 18:29
Aktuality 6
ATP KITZBÜHEL - Dominic Thiem se při svém osmém startu na antukovém podniku v Kitzbühelu dočkal premiérového domácího triumfu. Nejvýše nasazený v rakouském horském středisku neztratil set ani s devět zápasů neporaženým Albertem Ramosem a získal třetí letošní a celkově 14. titul.
Dominic Thiem (© AFP)

Dominic Thiem se po vyřazení v prvním kole Wimbledonu vrátil na oblíbenou antuku, na níž letos ovládl podnik v Barceloně a zopakoval finále grandslamového French Open. Zatímco před týdnem v Hamburku skončil již ve čtvrtfinále, v tomto týdnu bez ztráty setu ovládl poslední letošní antukový podnik v Kitzbühelu a došel si při svém osmém startu v rakouském horském středisku pro premiérový domácí titul.

Nejvýše nasazený Rakušan, jenž měl v prvním kole volný los, si postupně poradil s krajanem Sebastianem Ofnerem, Pablem Andújarem, Lorenzem Sonegem a dnes po setech 7-6(0) 6-1 s devět zápasů neporaženým Albertem Ramosem, který v neděli přebíral trofej pro vítěze ve Gstaadu.

Vyrovnaná byla pouze úvodní sada, v níž oba aktéři zvládli jeden problémový game na servisu, ve zkrácené hře měl jasně navrch největší favorit celého turnaje, dokonce v ní Španělovi nepovolil jediný bod. Druhý set už byl v kompletní režii domácí hvězdy.

"Vyhrát doma je jeden z nejkrásnějších okamžiků mé kariéry. S Kitzbühelem mám zvláštní spojení. Poprvé jsem na tomhle centrálním dvorci stál, když mi bylo šest let. Turnaj jsem mnohokrát sledoval. Získal jsem tady svou vůbec první divokou kartu, teď tu stojím jako vítěz, to je něco neuvěřitelného. Splnil jsem si dětský sen," řekl Thiem během ceremoniálu.

Thiem, který v březnu v Indian Wells získal premiérovou trofej z Masters, po dnešním vítězství vylepšil svou finálovou bilanci na 14-8, na antuce zaznamenal jubilejní 10. triumf. Dnes se stal teprve druhým domácím šampionem po Thomasovi Musterovi (1993).

• ATP 250 KITZBÜHEL •
Rakousko, antuka, 586.140 eur
sobotní výsledky (3. 8. 2019)
• Dvouhra - finále •
Thiem (1-Rak.) - Ramos (Šp.) 7-6(0) 6-1
• Čtyřhra - finále •
Oswald/Polášek (2-Rak./SR) - Gille/Vliegen (4-Belg.) 6-4 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
steve79
Docela je mi lito organizatoru Rogers cupu. Chybi dve mega hvezdy Federer a Djokovic. Kdo vi jestli bude hrat Thiem.
Reagovat
Nola
Dom pekne, k tomu zaujimava trofej, nie je to nahodou koza s raketou - GOAT? :DDDDD
Reagovat
dunphy
Tož hraje se na horách, tak to musí být kamzík, ne? :D
Reagovat
Nola
sak to je tiez koza, ale horska :D
Reagovat
smazaný uživatel
Domáci titul je vzdy fajn..S double s Hamburgom by to vyznelo lepsie, ale budiš..
Reagovat
smazaný uživatel
Na te psycho antuce v horách je to slušný výkon
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist