Thiem si v Kitzbühelu poradil s Andújarem a postoupil do semifinále

2. 8. 2019, 08:37
Aktuality 7
ATP KITZBÜHEL - Dominic Thiem v Kitzbühelu ve dvou těsných setech porazil Pabla Andújara a dál živí naději na první domácí triumf. Nasazenou jedničku v pátečním semifinále čeká Lorenzo Sonego. Druhou semifinálovou dvojici utvořili osm zápasů neporažený Albert Ramos a norský mladík Casper Ruud.
Profily hráčů
Dominic Thiem (© AFP)

Dominic Thiem se po vyřazení v prvním kole Wimbledonu vrátil na oblíbenou antuku, na níž letos ovládl podnik v Barceloně a zopakoval finále grandslamového French Open. Zatímco před týdnem v Hamburku skončil ve čtvrtfinále, v Kitzbühelu bez ztráty setu postoupil do semifinále.

Nejvýše nasazený Rakušan, jenž měl v prvním kole volný los, si nejprve poradil s krajanem Sebastianem Ofnerem a ve čtvrtfinále zdolal 7-6(4) 6-4 skvěle hrajícího Pabla Andújara, kterého porazil i potřetí.

Thiem v obou setech musel likvidovat manko brejku, v úvodní sadě dokonce dvakrát, ale do rozhodujícího dějství nakonec nemusel a po necelých dvou hodinách slavil postup.

Thiem na antuce dlouhodobě patří mezi užší špičku, ovšem na domácím podniku v rakouském horském středisku se ani při jednom z předchozích sedmi startů triumfu nedočkal. O vyrovnání svého maxima (finále 2014) se popere s Lorenzem Sonegem.

Italský tenista, jenž před měsícem na trávě v Antalyi své první finále na okruhu ATP přetavil v triumf, porazil dvakrát 6-4 nasazeného Fernanda Verdasca. Přitom už v úvodních kolech měl namále, proti Federicovi Delbonisovi musel likvidovat osm mečbolů, v souboji s Robertem Carballésem jeden.

Albert Ramos vyhrál už osm zápasů během deseti dnů. Šampion ze Gstaadu přehrál 6-3 6-4 Francouze Jérémyho Chardyho, kterému oplatil porážku z letošního Madridu, a postoupil do semifinále. V něm jednatřicetiletý Španěl narazí na Caspera Ruuda.

Dvacetiletý Nor zdolal 6-3 7-6(4) zkušeného Pabla Cuevase, potřetí v kariéře postoupil do semifinále turnaje ATP a zaútočí na druhé finále. S Ramosem všechny tři předchozí souboje prohrál.

• ATP 250 KITZBÜHEL •
Rakousko, antuka, 586.140 eur
čtvrteční výsledky (1. 8. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Thiem (1-Rak.) - Andújar (Šp.) 7-6(4) 6-4
Sonego (7-It.) - Verdasco (3-Šp.) 6-4 6-4
Ruud (Nor.) - Cuevas (4-Urug.) 6-3 7-6(4)
Ramos (Šp.) - Chardy (Fr.) 6-3 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak co, sejme Ruud i Ramose? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ten Ramos je z čeho vyrobený? :D Od začátku července hraje ob den zápas a pořád mu to vychází :D
Reagovat
turista
No Ruud ho nemohl na antuce sejmout. Jediný kdo to tady může dokázat je Dominic Thiem ve finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhraje titul. Dneska jsem ho dal s bonifikací za kurz 1,86, že vyhraje 2:0.

Roger má Basilej, Rafa Barcelonu a Thiem chce Kitzbuhel. Už by doma něco měl vyhrát.
Reagovat
Cico93
Rafa má toho viac:-))
Reagovat
Cico93
1,55 celk. víťaz, celkom ujde.
Reagovat
smazaný uživatel
Byl přes 2. Akorát jsem si nebyl ze začátku jistý jak k tomu přistoupí. Ale z těch dvou zápasů je jasné, že chce titul, tam není o čem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist