Thiem udolal Eliase i potřetí, znovu po velké bitvě

11. 1. 2017, 20:45
Aktuality 8
ATP SYDNEY - Dominic Thiem vyhrál i třetí vzájemný duel s Portugalcem Gastaem Eliasem, ale také dnes v Sydney se na vítězství nadřel. Nejvýše nasazený Rakušan vyhrál až po boji 6-7 6-3 7-5 a zkompletoval osmičku čtvrtfinalistů.
Profily hráčů
Dominic Thiem

Dominic Thiem před týdnem v Brisbane vypadl ve čtvrtfinále s pozdějším šampionem Bulharem Dimitrovem a dnes v Sydney měl namále dokonce už ve svém úvodním zápase. Portugalce Gastaa Eliase však nakonec po více než dvou a půlhodinocém boji udolal a zůstal ve hře o titul.

Do generálky na Australian Open vstoupil nejvýše nasazený Rakušan prohraným setem, když v něm neudržel vedení 5-3. O výhodu brejku přišel v dalším průběhu ještě třikrát, ale druhou i třetí sadu nakonec dokázal získat a zvítězit 6-7 6-3 7-5. 

Třiadvacetiletý Rakušan porazil o tři roky staršího Portugalce, jenž je 81. hráčem světa a nikdy nebyl v Top 50, i ve třetím vzájemném duelu. Ale pokaždé po velkém boji. Loni na antuce v Buenos Aires musel odvrátit mečbol a namále měl i v pětisetové bitvě v Davis Cupu.

Ve čtvrtfinále se Thiem utká poprvé s Britem Danem Evansem.

• ATP 250 SYDNEY •
Austrálie, tv. povrch, 495.630 dolarů
středeční výsledky (11. 01. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Thiem (1-Rak.) - Elias (Portug.) 6-7(5) 6-3 7-5
Cuevas (2-Urug.) - Mahut (Fr.) 6-4 2-6 6-2
Troicki (3-Srb.) - Lorenzi (It.) 6-3 6-4
Carreňo (4-Šp.) - Zverev (Něm.) 3-6 7-6(4) 6-3
Kohlschreiber (5-Něm.) - Thompson (Austr.) 7-5 6-4
Müller (6-Luc.) - Barton (Austr.) 6-1 3-6 6-4
Evans (Brit.) - Granollers (8-Šp.) 1-6 6-3 6-3
Kuzněcov (Rus.) - De Minaur (Austr.) 6-2 skreč D.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
a.magerova
http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Roger+Federer+2017+Australian+Open+Previews+mSqm_O5meJzl.jpg
Reagovat
kada.tom
Hodně kvalitní zápas, kterému nechybělo nic. Měl jsem to štěstí a mohl jsem se dívat po celý zápas na Eurosport - oba hráli fakt dobře a obecně Elias asi Domovi nesedí, vždy s ním prohrál první set a muset utkání otáčet. Elias dneska skvěle bránil, někdy to bylo úplně brutální, Domovy bomby vracel jak nic :-D

Snad bude mít zítra Dom s Evansem jednodušší prácí :-)
Reagovat
Nola
musim s tebou suhlasit, Thiem akonahle zlomil superov servis, nasledne ho stratil, zapas plny zvratov nakoniec Domino ubojoval
Reagovat
gigin
https://twitter.com/novoreq/status/819211118434521089
Reagovat
Nola
to ten magor/ka jessica je zaujimavy typek :D celkm ma dostal, tusim 24 hodin denne sa venuje triednemu nepriatelovi :D tusim sa tam budem registrovat....
Reagovat
Nola
:D Vampire kid beat Satan, Sascha Zverev the #nextgen beating Federer and Djovak back-to-back. #exho
na twitteri ziadna nudaaaa.........
Reagovat
gigin
Toto už je ale ozaj choré. Já tu dám post na článek o Michalu Novotném a ty za tím hledáš hejtovačku Molefarmy. Jinak ano Jessica je super borka. Kámoška moja.
Reagovat
Nola
hejtovacku? :D hodil si odkaz na twitter ucet Novotneho, tak som si presla tweety asi z nudy... mas fajn kamosku, asi Lotysku, si sa ocitol vo fajn spolocnosti... na TP tomu chyba v poslednej dobe stava, tak som si to aspon ciastocne vynahradila na twitteri
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist