Thiem v Antverpách utekl neoblíbenému Hurkaczovi ze tří mečbolů a po dvou letech porazil hráče Top 10

22. 10. 2022, 13:19
Aktuality 12
ATP ANTVERPY - Dominic Thiem v hale v Antverpách udolal po odvrácení tří mečbolů a třech hodinách boje 3-6 7-6 7-6 světovou desítku Huberta Hurkacze, s nímž si poradil až na čtvrtý pokus, a po dvou letech si připsal skalp hráče Top 10. Ukončit stejně dlouhé čekání na finále se 29letý Rakušan pokusí proti Američanu Sebastianu Kordovi. O druhé místo ve finále kvalitně obsazeného podniku ATP 250 se utkají Félix Auger-Aliassime a Richard Gasquet.
Dominic Thiem (© AFP)

Dominic Thiem se loni herně i výsledkově trápil. V červnu si navíc na trávě na Mallorce po pádu poranil zápěstí a devět měsíců nehrál.

Na kurty se vrátil letos v březnu a dlouhá pauza se výrazně podepsala na jeho hře. V posledních dvou týdnech se však dostává na vítěznou vlnu a na halových akcích ATP 250 v Gijónu a Antverpách se prodral do semifinále.

Včera v Belgii si dokonce vyšlápl na světovou desítku Huberta Hurkacze. S nejvýše nasazeným Polákem, s nímž prohrál všechny tři předchozí duely, sice prohrál první seta v tie-breaku druhé sady čelil třem mečbolům, ovšem všechny odvrátil a po třech hodinách boje zvítězil 3-6 7-6 7-6. Soupeři přitom ani jednou nesebral podání.

Hráče Top 10 bývalý vítěz US Open Thiem porazil poprvé od Turnaje mistrů 2020, kdy si zároveň zahrál své poslední finále. O první finále po dvou letech si 29letý Rakušan zahraje s Američanem Sebastianem Kordou (h2h 0-0), který deklasoval 6-0 6-2 Japonce Jošihita Nišioku. Minulý týden v Gijónu Korda prohrál až ve finále.

Druhý nasazený Kanaďan Félix Auger-Aliassime v nočním duelu porazil 4-6 7-6 6-2 Brita Dana Evanse a připsal si šestou výhru v řadě. O druhé finále během dvou týdnů se šampion z Florencie, který drží aktuálně poslední postupovou příčku v boji o Turnaj mistrů, utká s Francouzem Richardem Gasquetem (h2h 0-0).

• ATP 250 ANTVERPY •
Belgie, tv. povrch / hala, 725.540 eur
páteční výsledky (21. 10. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Thiem (Rak.) - Hurkacz (1-Pol.) 3-6 7-6(9) 7-6(4)
Auger-Aliassime (2-Kan.) - Evans (5-Brit.) 4-6 7-6(4) 6-2
Gasquet (Fr.) - Goffin (Belg.) 6-2 7-6(6)
Korda (USA) - Nišioka (8-Jap.) 6-0 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
makro99
Ten Vlk tu Evropu teda křižuje sem tam... a zdá se, že se blíží na Moravu... pošlu zas ňákýho průvodčíka, třeba o Brně :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Slusny turisticky program. Florencie, Stockholm, Viden..., ale rekneme si uprimne. Ta Viden byla alternativni, necekali jsme to. Ale i za cenu kvaldy se to da...zkousnout...

V programu behem nedele je navsteva predmesti Vidne, Petrzalka, salinou se to da slusne zmaknout... Pristi vikend je na programu dalsi jeho predmesti, Brno...:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak šalina už jezdí i z Vídně do Blavy smile
V jakym světě to já žiju?smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
kápo Matlátoglú má koukám ve stáji samé "sympaťáky". Netušil jsem, že tlačí i Dána Runeho.smile
Ten si teď vodí Mínotaura na řetězu.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Mínotaur zdeptánsmile Rune ho po seversku umlátil.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Mínotaur x Shapo - nevděl jsem, ale při konzistenci borců pro mě není výsledek překvapením
(i ta H2H byla před zápasem 3:1)

Seb zametl s Nishiokou, tam je snad trochu překvapivé jen skóre

HuHu x Dom - tak to byla výborná podívaná. Neříkám top tenis, ale podívaná fajn. HuHu razítkoval servisy, řádil na saku a i od baseline Doma dokázal přetlačit. Dom už není tím pibullem, co neúnavně běhá z rohu do rohu a metá tam liftované rány rotující víc než z Rafovy rakety. Teď hraje uvolněněji od BL, snaží se o větší přesnost úderů.
Nicméně, včera zahrál proti HuHu, který vypadal celkem pevný v kramflecích, fantasticky a vytáhl i nečekané a intergalaktické údery - OH-BH drive volleysmile a BH return OS-IN, který podle mě bude aspirovat minimálně na úder měsíce.

Jak jsem psal na začátku, zápas se mi líbil, jen mám u Doma pocit, že větší ranaři ho budou schopni poměrně snadno přetlačovat a přehrávat.
Teď je na kurtu se Sebem tam je to tak podobná rychlost, tož uvidíme.

Rišárd x David - pěkný old school tenis s pro mě sympatickým výsledkem. Pro domácího Davida a jeho pěknou manželku už asi méně, ale holt vyhrát může jen jeden. Naopak pro Rišárda myslím jeden z posledních velkých úspěchů, přeci jen je mu už 36...smile

Dan x FAA - taková jejich klasika. Styl Dana je velmi dobře koukatelný, ale na ve formě hrajícího FAA to prostě nestačilo. (jeho příznivcům ovšem doporučuji zápas s Marcosem v San Diegu - řežba a lahůdka)
Reagovat
Pe3k
Podívejte se na příjem co zahrál ve videu ve 2:28 smile smile
Reagovat
com
Dominic se zveda, na pristim USO bude cernym konikem smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Stockholm sice nepřináší zdaleka tak kvalitní tenis jako Antverpy, nicméně aspoň výsledkově je poměrně zajímavý.
O skóre dne se zasloužil Emilek, který Františkovi zřejmě jen z dobrého srdce nechal 3gamysmile Musel to být zážitek, ovšem nemrzí mě, že jsem o něj přišelsmile
Škoda, že Mikael neporazil Cypa, mohlo být ČF komplet vzhůru nohamasmile
Reagovat
paddy
Franta už málem shořel v předchozím zápase.

Potvrzuje se, že USO byl jeho životní turnaj a max lze od něj čekat občas výpady do top20.

Je mu skoro 25 a dosud neměl žádný výrazný výsledek a byl max top30.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Souhlas, u něj je to hodně o konzistenci a jeho možné maximum vidím tak někde kol. 15.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist