Thiem v Indian Wells zdolal Federera a má první titul z Masters!

18. 3. 2019, 06:14
Aktuality 103
ATP INDIAN WELLS - Pětadvacetiletý Rakušan Dominic Thiem se po utrápeném úvodu sezonu probral na turnaji v Indian Wells, kde nenašel přemožitele a nakonec si dokráčel pro první titul z podniku Masters 1000. Ve finále po obratu zdolal pětinásobného švýcarského šampiona Rogera Federera.
Profily hráčů
D. Thiem a R. Federer (© AFP)

Dominic Thiem se od začátku sezony trápil. Laboroval s nemocemi a i proto odehrál čtyři turnaje s mizernou bilancí 3 výhry a 4 porážky. Ty navíc utrpěl proti papírovým outsiderům Herbertovi, Popyrinovi, Schwartzmanovi a Djeremu.

Na první akci série Masters v sezoně však postoupil do svého největšího finále na tvrdém povrchu a vybojoval v něm svůj životní triumf.

Pětadvacetiletý Rakušan v úvodních kolech porazil ve dvou setech Australana Jordana Thompsona, Francouze Gillesa Simona i chorvatského veterána Iva Karloviče a v závěru turnaje vyhrál dva třísetové duely. V semifinále udolal Kanaďana Milose Raonice a ve finále porazil 3-6 6-3 7-5 Švýcara Rogera Federera

Thiem v prvním setu přišel dvakrát o podání, ale v dalších dvou sadách si už servisy pohlídal. V rozhodujícím dějství se sice za stavu 3-4 ocitl v nepříjemné situace, neboť čelil brejkbolu, ale Federer ho nevyužil, v jedenáctém gamu si vybral slabší chvilku na podání a Rakušan pak utkání bez problémů ukončil.

"Je pro mě čest zahrát si s jednou z největších legend všech dob a učit se od tebe. Řekl bych, že ani nemám právo ti gratulovat, protože máš o 88 titulů více než já. Doufám, že si spolu ještě další velké finále zahrajeme," řekl Thiem, který porazil Federera na tvrdém povrchu poprvé a ve vzájemné bilanci se ujal vedení 3-2.



Finalista loňského Roland Garros Thiem hrál celkově 19. finále a vybojoval 12. titul. Ve finále podniku Masters 1000 uspěl na třetí pokus, loni i předloni na antuce v Madridu na triumf nedosáhl.

"První dvě finále jsem prohrál, ale teď jsem tohle jsem vyhrál a je to krásný pocit, jako by to bylo na grandslamu. Odehrál jsem skvlěý turnaj i finále a mám první velký titul. Před dvěma týdny jsem přijel jsem se špatnou formou a teď jsem šampionem Indian Wells. Je to neskutečný pocit," radoval se vídeňský rodák a svěřenec Gunthera Bresnika.

Thiem porazil hráče Top 10 na tvrdém povrchu teprve popáté v kariéře, člena Top 5 teprve podruhé a Top 3 dokonce poprvé. "Celý zápas jsem byl v zóně. Musel jsem si zvyknout na Rogerovu hru, on hrál v prvním setu úžasně. Bylo to jiné, než proti předchozím soupeřům. Snažil jsem se dostat do zápasu, bojoval jsem, abych ve druhém setu odvrátil brejkboly. "

Federer, který před dvěma týdny v Dubaji získal jubilejní 100. titul, ve finále přišel o sérii devíti výher v řadě. V Indian Wells startoval poosmnácté a podeváté si zahrál finále, rekordní šestý titul ale vítěz 27 turnajů Masters nevybojoval.

"I když to dnes nevyšlo, byl to pro mě skvělý týden. I pro Dominica. Na konci hrál fantasticky, zasloužil si to," uvedl Federer. "V tom gamu, kdy mě brejknul, jsem nepodával dobře a on toho využil. V rozhodujících chvílích byl lepší," uvedl sedmatřicetiletý rodák z Basileje.

Oba finalisté se z Indian Wells přesunou do Miami a Thiem bude mít šanci dosáhnout na takzvaný Sunshine Double. Zatím se to povedlo deseti tenistům či tenistkám, Federerovi třikrát. Naposledy během jedné sezony vyhrál oba turnaje předloni.

I když se letos odehrálo už 19 turnajů, nemá sezona 2019 stále žádného vícenásobného šampiona. Stejně jako ženský okruh WTA.

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 8.359. 455 dolarů
nedělní výsledky (17. 03. 2019)
• Dvouhra - finále •
Thiem (7-Rak.) - Federer (4-Švýc.) 3-6 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

103
Přidat komentář
Kozoroh
Tak ani příznivé okolnosti v podobě předčasného vypadnutí No1eho a Rafova odstoupení nestačily Rogerovi k zisku titulu. Jestli Fedex v budoucnu vyhraje Masters turnaj, nebo dokonce GS? Možná, ale vyhlídky se zhoršily...

Pro No1eho znamená Rogerova prohra toto - rekord v IW mu zůstal a v každém z let, v němž RF prohrál finále IW, Djoker ve Wimbledonu slavil zisk titulu ;-)
Reagovat
SwissMaestro
Čím se vyhlídky zhoršily? Tím, že prohrál ve finále Masters? Hned Miami může být jeho :)
Reagovat
Davor1
Tak kto bol pre Rogera teda tým horším súperom do finále?
Reagovat
Kozoroh
https://en.wikipedia.org/wiki/2019_Miami_Open_-_Men%27s_Singles#Draw

2. kolo - Berdych/Tomic
3. kolo - Millman/Delbonis
4. kolo - Fognini/Bautista/Tipsarevič
ČF - Raonič/Isner/Pouille/Edmund
SF - Thiem/Nišikori/Monfils/Kyrgios/Čorič/Simon/Basilashvilli/Fucsovics
F - A. Zverev/Federer/Anderson/Čilič/Tsitsipas/Medveděv/Shapovalov/Chačanov/...

Bautista ve 4. kole může být velký problém, na hardu, Novakově TOP povrchu, mu umí zatopit a 2x ho porazil na tvrdém.
Reagovat
Nola
uz presiel cez 2.kolo? trochu pokory by nezaskodilo, hraci neriesia 4.kola, musia sa sustredit na kazdeho supera.... Kamiloss ci turista sa sustredia hned na finale, tituly, ale tak to rozhodne nie je a nepise sa rok 2015
Reagovat
smazaný uživatel
Ne je to fakt. Ta doba se za poslední dva roky strasne změnila. Každý z TOP10 muže jet druhy den domu. Berdych, nebo Tomic můžou klidně vyhrát. Nole není vůbec rozehrany.
Reagovat
Kozoroh
S Berdychem nikdy na hardu neprohrál a bylo by s podivem, kdyby tento týden prohrál, když je Berďa nyní za zenitem.
Reagovat
smazaný uživatel
To je fuk, každopádně po jeho představení v IW bych ho vůbec nepřeceňoval. Ten titul tam muže brát 10 lidi. Zatím bylo letos 19 turnajů, které mají 19 vítězů. Sezóna začíná být absolutně otevřená a tím, ze Noleho porazil Zverev, nebo Khachanov, Federera Cici, nebo Thiem si budou ostatní věřit, protože vidí, ze to najednou je reálné.
Reagovat
turista
Ale je to světová jednička. Nemůže si dovolit pravidelně prohrávat. Vše ostatní než titul je pro něj neúspěch. Totéž platí pro Nadala a pro Federera. Federer v IVV neuspěl.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak neúspěch Federera se dá přežít zejména proto, že Thiem si ten zápas fakt vyhrál sám. I sám Fedex to podle mě a toho co říká bere v pohodě. Určitě lepší, než prohrát ze tří MB po vlastních chybách. Pro mě je pozitivní, že je konkurenceschopný a ze tří turnajů má titul a jedno finále. Nole je favorit, určitě, ale já mu od Paříže nevěřím, příjde mi, že ho to prostě nebaví. I to AO vyhrál tak nemastně, neslaně. Kdyby byl ve finále někdo jiný než Nadal, tak by Nole možná i prohrál, takhle mu stačila jeho klasická zeď a nic moc navíc nebylo fakticky třeba. V Miami to bude hodně o podmínkách a povrchu. Ten kurt je rychlejší, než v IW, ale zase ne o moc. Uvidíme.
Reagovat
turista
Kdyby to Novaka na AO nebavilo tak by nepředvedl tak perfektní výkon v SF proti Pouillemu a pak podobně proti Nadalovi ve F.
Reagovat
Fandina
A není to náhodou naopak, že jedničkou je proto, že vyhrává, kdyz prohrává jde dolů.
Reagovat
Ondra979
tak pro NOvaka mozna, je otazka, jakou ma ted motivaci na masters, ale v Miami si asi bude chtit napravit zavahani v IW. Pro Rogera to neuspech neni, je to velka skoda, ale v jeho letech je kazde vetsi finale uspechem, aspon tak to vnima doufam vetsina jeho fandu. Hlavne at ho to bavi a treba se jeste zadari.
Reagovat
turista
Neúspěch to možná není, ale úspěch taky ne. Roger sám nedávno řekl po dosažení stovky, kdy se novinář v rozhovoru s ním pokusil relativizovat Connorsův rekord, tak RF odpověděl že se počítají tituly a že je jedno o jak velké turnaje jde.
Reagovat
Nola
http://www.protennislive.com/posting/2019/403/mds.pdf
Reagovat
a.magerova
Vytuhla jsem v půli druhého setu... tak aspoň jsem se vyspala, když už nevyhrál... gratulace vítězi... ;-)
Reagovat
com
tak uz vime, proc Federer prohral.. Protozes mu nefandila :D
Reagovat
a.magerova
Njn... je to tak... :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Je fakt, že někdy v té době vytuhl i Roger. Thiem naopak roztál. A přejel vetchého stařečka jak žhavá láva.
Reagovat
steve79
To jsi teda fanousek:D
Reagovat
a.magerova
Stydím se stydím... jen malou omluvou mi je, že jsem v sobotu měla dvanáctku, v neděli dvanáctku (a nemyslím tím pivo) a v pondělí od sedmi ráno školení... prostě nedalo sa... :-/
Reagovat
annah
Já se stydím ještě víc. Ve čtvrt na tři - ve třetím setu za stavu 5:5 jsem zaklapla noťas, protože prohra byla v té chvíli už téměř jistá podle toho, co tam Roher předváděl, a já ji nechtěla vidět. Říkala jsem si: ráno času dost. A že kdyby to přece jen dal, tak by bylo krásné probuzení. No nebylo...
Reagovat
steve79
Je to vetsi zabava kdyz nevyhrava Djokovic.
Reagovat
Mayo
O chvíľu to príde.
Reagovat
steve79
Porazka me mrzi, ale musime priznat, ze Thiem byl k neporazeni. I kdyby mu Roger servis za stavu 4:4 tak neni nikde napsano ze by to dopodaval.
Reagovat
smazaný uživatel
To je prostě tenis :)

I když si jdeš s někým pinknout, tak "kdyby to za stavu 40:0 nedal třikrát po sobě do autu, tak by to pak všechno určitě dopadlo přesně tak, jak --"

to nedopadlo :)
Reagovat
peggy
Velke blahoprani Theimovi,Nadal by treba s dedouskem prohral a Theim dokazal,ze je hratelny.
Reagovat
annah
Tak je to letos jako na houpačce: Hopman Cup radost, AO velké zklamání, Dubaj radost veliká, protože stovka, IW zklamání jen trošku (protože finále je taky úspěch). Jak asi dopadne Miami? Doufejme, že ne kopií loňského Double Sunshin, čili po finále výbuch v prvním kole. :-) Ale i kdyby, užívejme si toho, že ještě máme šanci vidět Gepardera v přímém přenosu. Už to nebude dlouho trvat.
Reagovat
smazaný uživatel
Při současném rozpoložení nejlepších hráčů může Miami vyhrát kdokoliv z TOP15. Djokovič je favorit, ale může taky jet domů v druhém kole, totéž Fedex, Rafa nehraje, Zverev může udělat finále, nebo první kolo, Thiem bude namotivovaný. Ten turnaj je absolutně otevřený.
Reagovat
Ondra979
jinak teda krome bodu se nakonec podelalo, co se dalo - Rafa odstoupi, zdanlive to Rogerovi usnadnil, ale nakonec mu to neprineslo skoro nic - finale prohral a s NAdalem H2H neposunul. Kua Rafo, tohle si delat nemel..treba se ti to vrati :)
Reagovat
smazaný uživatel
ATP 2019

19 odehraných turnajů
19 různých vítězů
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal
Djokovic
Tsonga
Rafter
Thiem

Players to have defeated Fed on all 3 surfaces.
Reagovat
turista
Rafter na antuce? To je podivné. To muselo být Federerovi 18 let.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, na RG 99.
Reagovat
SwissMaestro
No a Thiem porazil Federera na antuce v Římě v roce 16 - Federerův do dnešní doby poslední zápas na hlíně během kterého měl velké bolesti zad- ty měl už od začátku turnaje.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to na YT mimochodem. Roger byl ještě děcko.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak je docela zvláštní, že se Federer a Murray za ta léta ani jednou nepotkali na antuce.
Reagovat
turista
Náhoda.
Reagovat
spaniel
Fakt? To by jednoho nenapadlo.
Reagovat
smazaný uživatel
To je dobra haluz..

Este vacsia ako absencia zapasu Nadal Fed v nY.
Reagovat
peRFect
To není špatný za 20 let na tour.
Reagovat
smazaný uživatel
"První dvě finále jsem prohrál, ale teď jsem tohle jsem vyhrál a je to krásný pocit, jako by to bylo na grandslamu. Odehrál jsem skvlěý turnaj i finále a mám první velký titul. Před dvěma týdny jsem přijel jsem se špatnou formou a teď jsem šampionem Indian Wells. Je to neskutečný pocit."

Já tam vidím takřka epidemický nadbytek "jsem". Stačí polovina. Chudák klapouchý Dom díky tomu zní jak Forrest Gump.
Reagovat
kada.tom
viděl jsem Domovo dva zápasy v IW a musím říct, že jsem očekával, že dostane Federera do tří setů, o to lepší, že nakonec vyhrál a ještě líp, že to je na hardu :-)

třeba se konečně zbaví nálepky antukového hráče, který jinde úspěchy nemá ... Domovi to moc přeju a taky mu přeju, aby na to navázal v Miami :-)

... a Federerova další prohra ve finále = sladká tečka :-D
Reagovat
turista
Spíš bych řekl, že titul je ve správných rukách. Ale sladká tečka? To je přehnané. IVV skončilo. Bude Key Biscayne. Tam už si to snad Serbinátor pohlídá.
Reagovat
Kojinho
Jak bylo v kanále?
Reagovat
turista
Dobře.
Reagovat
Marduch
turisto, když příspěvek pod tebou není oproti tvému odskočený doprava, tak se jedná o reakci na příspěvek nad tebou, nikoli na ten tvůj;)
Reagovat
turista
Díky za vysvětlení. Ale i když jsem to původně nepochopil tak jsem to vzal s humorem.
Reagovat
Stan_Borowitz
Roger si vylepšil štatistiku porazených.

Vzhledem k tomu, že povrch v IW měl letos víc antukových charakteristik než třeba ten v Madridu, je finále a v něm vyrovnaný souboj se špičkovým antukářem celkem slibný výsledek před antukovou sezónou.
Reagovat
turista
Pro Dominica je to satisfakce za nepovedené antukové turnaje v Jižní Americe před měsícem.
Reagovat
Ondra979
bohuzel jsem to tusil, ze to Rog muze prohrat a stalo se. Je to pouceni pro nektere nepoucitelne, ze je treba mit respekt pred kazdym souperem, ve finale obzvlast. Je to sice uspech ale zaroven skoda, mohl konecne pridat vetsi titul po vis nez rocni pauze a prvni masters od Shangaje 2017. Takhle se obavam, ze si budeme muset na vetsi titul pockat minimalne do Cincy, a ani tam to neni jiste. Ale cest Thiemovi, snad to konecne prolomi i na antuce, kdyby vyhral RG tak by mi to nevadilo
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo. Myslím, že jsi to stanovil na 50 ku 50. Mně to přišlo moc opatrné, ale Rogera jsem přecenil a Dominika podcenil.

V prvním setu to ale fakt vypadalo jinak.

Nevidím Rogerovi do hlavy, ale podezřívám ho, že ještě víc než dřív čeká/doufá, obzvlášť, když do zápasu vtrhne jako tajfun, že zbytek se dodělá sám a soupeře už ani nenapadne, že by mohl mít šanci a že to prostě nějak uhlídá.
Reagovat
smazaný uživatel
Plesk, plesk, před poslední spojkou A měla čárka býti.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger tak s hráči mimo BIG3 hrál vždycky. Uhraje první set a pak doufá, že to nějak dopadne a snaží se jenom na svém servisu a čeká na šanci. Včera ji měl, nevyužil a další už nepřišla. Dost to zkresluje také to, že Thiem hrál dobře a ten zápas si vyhrál sám. Což je pro Fedexe dobrá zpráva a určitě psychicky lepší, než nevyužití matchballů viz. loňský rok.
Reagovat
Ondra979
jo, pak jsem to myslim korigoval na 60:40 pro Rogera, ale to je fuk. Nejak jsem tusil, ze to bude vyrovnane, pamatuju si Domuv zapas s Rafou na USo, kde hral vyborne. Rad bych se spletl ale bohuzel, Dom byl prece jen podcenovany. JSem zvedav, jake kurzy budou vypasany, az se potkaji prist, ale uz to asi tak jasne nebude
Reagovat
smazaný uživatel
Proti Nadalovi hrál dobře, ale Nadal byl zraněný, takže jsem vycházel z toho, že ten obraz hry trochu klamal. Navíc i tam střídal skvělé pasáže s momenty, kdy mu padala koncentrace a dělal blbé chyby.

Včera hrál od 3. gamu 2. setu skvěle. Ten jeho topspin začal fungovat, tlačil ho až na lajnu, neváhal se opřít i do BH a hrál hodně agresivně. Něčím mi to připomnělo souboje Nadala s Federerem z Nadalových nejlepších let.
Reagovat
Pe3k
Gratulace Domovi. Dopadlo to přesně tak, jak jsem nechtěl a jak jsem čekal. Krom Doma a Rogera na té prohře má největší podíl kamilos. Tenisu rozumí asi jako průměrný fanda Nadala a z te jeho arogance se mi zvedá kufr. Cokoliv jiného než výhra 2:0 pro RF bude překvapením a Thiem není ve formě... že začnu ignorovat fandy Federera, to jsem tedy nečekal, ale co už, aj taky je život na tp.
Reagovat
ttopi
Ono to ale překvapení je. Předpoklad byl takový, že se očekávalo vítězství Rogera. Kurz 1,26 dokonce napovídá i tomu, že se dala čekat výhra 2:0. To, že to tak nedopadlo, neznamená, že byl předpoklad špatný, nebo dokonce že nerespektoval soupeře.
Reagovat
Ondra979
tak to sory, ale ty kurzy byly spatne. Bookies delaji chyby a tady ji udelali, sazka na Thiema byla value. JE to prekvapeni, ale nikoli velke, kazdy kdo tenis trochu sleduje, tak musel videt, ze Domovi to tady sedi a Fed uz prece jen byva zranitelnejsi za posledni rok. Tyto fakta ale zohlednena nebyla
Reagovat
ttopi
Bookmakeři sledují ty zápasy úplně stejně jako ty. To, že by oni jako jediní neviděli, že se Thiemovi daří, je nesmysl.
Reagovat
Ondra979
hele ja nesazim, ale psal jsem tady a muzes si to dohledat, ze Fed je max velmi mirny favorit a ze si myslim, ze spis prohraje a cekam vyrovnany zapas. Proc ty kurzy byly takto nevim, proste Fed byl overrated.
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím tě. Když prohrál Nole, tak jsem tady četl, že Nole na jednoručáky neumí - samozřejmě po zápase. Takže jak teď? Kohli byl favorit? Bookies udělali chybu? Je to kravina, ttopi píše pravdu, prostě Federer byl jasný favorit zápasu a je jedno jaký je povrch, nebo konstalace hvězd. Thiem zahrál TOP výkon a dle výsledku evidentně vyhrál zaslouženě. Spletli se bookies, já a další lidé, kteří favorizovali Švýcara - takže asi 90% všech. Ale kdyby se ten zápas hrál dneska znova, tak ty kurzy budou nastavené +- stejně protože pravděpodobnost, že Thiem porazí Federera na hardu je pořád malá, ale tím neříkám, že to nemusí sem tam vyjít - viz. včera. Když bude hrát Slavie s Příbramí, tak bude vždy kurzový favorit, protože se předpokládá její výhra, ale samozřejmě jednou z deseti pokusů můžou prohrát.
Reagovat
Ondra979
ty uz radsi nic nepis. podle tebe Fed asi vyownuje Miami a na antuce ho muze zastavit pouze in form Rafa...proste ty kurzy neodpovidali, to je jasny fakt. Roger nemel byt tak velky favorit a zapas to prokazal. Kdo tvrdi neco jineho tak asi zije na jine planete
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápeš, co se ti snažím říct já i ttopi. Nevím, zda to děláš cíleně, nebo to prostě nepobíráš v hlavě. O žádném Miami jsem nic neřekl, to sis vymyslel, ale budiž. Prostě favorit zápasu byl vcelku jasný a to, že je to naopak se někdy stává - říká se tomu sport.
Reagovat
Ondra979
ok, Miami beru zpet, to byla narazka. Ale za tim, co jsem napsal si stojim. NEbyly zohledneny vsechny faktory -to ze Dom se tady rozehral k vybornym vykonu, ze mu sedi tento povrch, navic matchup s Fedem 2:2, ted 3:2, + Feduv vek, nepresvedcive vykony za posledni rok..ale tobe je marne to vysvetlovat,
Reagovat
smazaný uživatel
Ne já tě chápu. Hele bez úražky, bookies, kteří dělají na tenise toho ví 100x více, než my tady všichni dohromady. Je to jejich práce a dle finančních výsledků sázkových kanceláří jí asi dělají dobře. Kdyby vyhrál Federer 2:0, tak nepadne ani slovo o kurzu, ale když vyhrál Thiem, tak to najednou mělo value? Říkám znova, fakt by mě zajímalo, kolik lidí z TP nasázelo na Thiema více, než 30 kč. Odpovím si sám, nikdo. Nicméně Fedexova prohra vydělala sázkovkám alespoň balík.
Reagovat
ttopi
Vždycky mě pobaví (nejen v tenise, ale ve sportu obecně) když někdo napíše, že bookmakeři něco nevědí. Přitom oni mají informace, o kterých se nám normálním smrtelníkům ani nesní. A to nemluvím o podpůrných systémech, které mají k práci.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne asi. Na ten zápas vypisovalo kurz několik lidí, ještě to prošlo dvojnásobnou kontrolou a až potom to bylo vypsáno. A pokud byly kurzy tak, jak byly, tak bookies určitě zohlednili povrch, formu Federera v uplynulém roce, formu Thiema a i přes všechny okolnosti jej stanovili jako jasného favorita. Teď to nevyšlo, ale následně to výjde v 90% sportovních událostí.
Reagovat
Grape
Problém je v tom, že bookmakeři nekalkulují pouze s pravděpodobností výsledku zápasu, ale také s chováním sázkařů. A je prostě faktem, že většina sázkařů tomu sportu na který sází ani moc nerozumí a často sází podle jmen. Rogera, Novaka a Rafu znají všichni, Dominica už třeba každý nezná. Pokud by zde byl např. fair kurz na Rogera někde mezi 1,50 - 1,60 (podle mě), tak v případě takového kurzu bookies riskují velkou ztrátu v případě výhry Rogera, poněvadž je jasné už předem že přes 90% sázek půjde na Rogera. I proto je pak ten kurz 1,26. Nejde o pravděpodobnost, ale o to, že bookies nesmí prohrát (nebo alespoň ne o moc).
Reagovat
Ondra979
tka to mozna bude ono, me by prisel na Roga fer kurz tech 1,5-1,6. Ale asi je to jak pises, vetsina lidi sazi autmaticky na Feda, ale on uz neni tak velky favorit, ve finale urcite ne. Diky, tohle me fakt nenapadlo, nesazim, jen sleduji kurzy a prislo mi to divne
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě se ten kurz hodně mění v čase. Ten open kurz mohl být i 1,4-1,5, ale tím, jak se na Feda nasypaly statisíce během pár hodin, tak logicky ten kurz spadl dolů. Nicméně ten, kdo to vypsal dostane určitě pochvalu. 90% sázek šlo sázkovce do kapsy. Ale podobných zápasů není až tak moc, většinou ty kurzy okolo 1,3 vycházejí, ale zase když chceš sázet, tak musíš dát na tiket alespoň 2-3 podobné zápasy a zde je samozřejmě riziko vyšší. Někdo vždycky vyhučí v jakémkoliv sportu.
Reagovat
Davor1
Bingo. Je to presne o tom.
Reagovat
Ondra979
a tim vlastne potvrzuje mou teorii, ze ty kurzy neodpovidaly realnemu rozlozeni sil, ale bylo to kvuli naberum na Feda, jinak by to nebylo tak lopsided.
Reagovat
Marduch
hlavně tady nejde o kurzy a predikce odborníků, ale o Kamilosův tradičně nevycválaný sloh, viz "To je jako bych postavil na okruh Fabii a Maserati, výsledek by byl stejný.. Thiem absolutně bez formy se nějakým záhadným způsobem dostal do finále":D
Reagovat
SwissMaestro
Nepřesvědčivé výkony Federera za poslední rok jako mínus? Ty jeho nepřesvědčivé výkony však pořád strčí dva Dominiky do kapsy. Tohle nelze brát jako měřítko. Navíc, sám píšeš, že na tomto konkrétním turnaji se Thiem rozehrál - a u Federera budeme brát formu rovnou po celou sezónu? :)
Reagovat
SwissMaestro
* po celý rok
Reagovat
smazaný uživatel
Za posledny rok uz toho Thiem vyhral viac ako Federer..

Vyhral tisicku :)...Federer chátra, mal obrovsku prilezitost vyjst a uzit si 5min slávy..
Reagovat
spaniel
Protoze Anal vyhrava turnaj za turnajem :D
O 5 let mladsi. Fail.
Reagovat
smazaný uživatel
4x Titul Thiem - Lyon, Buenos Aires, IW a Petrohrad
5x Federer - AO, Rotterdam, Dubai, Stuttgart, Basilej

Čtyři je více, než pět a Buenos Aires je více, než AO. Podmnožinky. Ale vím, že teď řekne, že to myslel od 18. března do 18. března tak, aby mu to vyšlo.
Reagovat
smazaný uživatel
A teraz sa mozes vratit k téme Vostudo a prečitat si opatovne tie tri pismenká :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Rafa vyhral v 2018 toho dost..Urcite via, nez Federer v 2013.
Porovnanie 2019 u Rafy vs 2014 u Fed je zatial vo hviezdach. Ale opat, co take vyhral Rodzi v 2014, nič?
Reagovat
spaniel
2013 je pro Rogera to co pro Rafu 2015...jejich nejhorsi roky. Jedine ze by Rafa mel krizi c. 2
Reagovat
turista
2014 vyhrál RF 5 titulů, ale 2016 ani jeden v čemž mu zabránil Raonic před AO. Pak mu zase nevyšly turnaje na trávě. Prostě blbá sezóna.
Reagovat
smazaný uživatel
2016, ani jeden?..

tvl, neviem si predstavit, ze by Rafa ani Nole neziskali v sezone titul..
Reagovat
spaniel
Počkej si ;)
Reagovat
Ondra979
v sezone 16 po AO nebyl Roger v poradku, mel problem s kolenem, proto taky skoro nehral a zkusil jen travu, kde zahral ve Wimbledonu velmi slusne a nebyt toho zraneni, tak ho nejspis vyhral. To ale byla jeho chyba, mel si davat pozor, stalo se mu to pri koupani deti jestli se nepletu. Ale tuhle sezonu sem tahat je dost mimo
Reagovat
turista
To sice ano. Ale stačilo mu vyhrát finále v Brisbane s Raonicem v lednu 2016 a dnes by měl již 19 sezón s titulem. To se mu nepodařilo. Ale být stovkařem to zastiňuje všechno ostatní. To je neuvěřitelné číslo.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si tady hraješ na inteligenta první kategorie, vše víš, všude jsi byl, neděláš chyby. Chlapče, mě je jedno, že mě budeš mít v ignoru. Já si stojím za tím, co jsem říkal a hejtujte jak chcete, mě jste u zadnice. To, že to dopadlo jinak je věc druhá. Real Madrid doma s Levante je taky favorit a může klidně prohrát. Pleteš si pojmy s dojmy. A kdyžtak postni ten tiket, když si to čekal. Kdybyste vy všichni generálové sázeli ty Vaše pozápasové soudy, tak jste miliardáři. Problém je však v tom, že vy to komentujete až po zápase a většinou v opačném gardu, než před zápasem. Aj taky je život na TP. :)
Reagovat
steve79
Jak hral Thiem spiny do backhandu, tak Roger nemohl t backhandu utočit. Snad to bude v Miami rychlejsi.
Reagovat
Davor1
Rýchlejšie ani nie, ale je tam podstatne nižší odskok, takže sa to viacej podobá na rýchlejší hard.
Reagovat
steve79
Skoda, ale Thiem hral vyborne. Ve vymenach Rogera prehraval. Gratulace
Reagovat
Mayo
Rogi, Rogi takto premárniť šancu na titul.
Reagovat
peRFect
Dom tam lítal po kurtu jak motorová myš.Nevím jak zápasy před finále,ale ve finále defakto vůbec nechyboval a i když byl pod tlakem,zahrál velmi dobře.První set jsem neviděl,ale v druhém i třetím udával tempo,navíc ty brutální prohozy.Vítězství si za svůj výkon jednoznačně zasloužil.My máme obhájené finále a v Miami snad nějaké body přidáme.Nemůžeme být nespokojení - na Rogerův věk,super výkon.Kdo to má? :)
Reagovat
Davor1
Celý turnaj hral skvele, písal som to už pred zápasom. Ten povrch mu maximálne sadol a rozohral sa do top formy. Aj tak to Roger mohol vyhrať, rozhodlo pár loptičiek.
Reagovat
peRFect
Ano, vyhrát mohli oba, o což to bylo samozřejmě zajímavější než jakýkoliv jasný výsledek.Pokud bude Dominic konzistentní, bude patřit do špičky. Uvidíme, zatím je to stále stejné jako u ostatních mladíků - zazářím zhasnu a stále dokola.
Reagovat
Davor1
Tak u neho je to hlavne o tom, že je to predovšetkým antukár. Tam je konzistentný a posledné 2 sezóny po Nadalovi jasne najlepší. Mimo antuky ale tak skvelý zrejme nikdy nebude a ten titul z IW je pre neho určite zvlášť cenný, naviac proti Rogerovi :)
Reagovat
Ondra979
uvidime, na pomalejsich hardech ma potencial take. A kdo je druhy nejlepsi na antuce za posledni dve sezony je dost diskutabilni - Zverev ma zase 2 masters, Dom finale RG a porazil 2x Nadala. Co je vic necht si kazdy vyhodnoti.
Reagovat
turista
Thiem Nadala porazil 3x.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, i když celkově byl DT o něco lepší, byly tam ze strany RF promarněné šance, ale největší byla asi ta ve třetím setu za stavu 4:3 a 0:30 při podání Thiema, kdy si RF skvěle vypracoval útočnou pozici, ale místo zakončení do forhendového rohu zahrál Dominikovi přímo na raketu do bekhendu, ten míč vrátil a RF z forhendu vyhodil do autu. Kdyby to bylo 0:40, už by se Dominikovi hrálo hodně těžko, ale ten míč mu vrátil ztracený klid.
Reagovat
Frantz
kdyby...kdyby..tak by...fňuk fňuk Borovičko :-D
Reagovat
turista
Dominic gratulka. Bylo to o pár míčích. Tohle by ale měl zopakovat v Monte Carlo a získat konečně antukovou tisícovku když je Dominic na antuce tak dobrý. Rafu umí porazit v ČF, ale ve finále se na něj nikde nechytá.
Reagovat
vojta91
ať se jde elegán zahrabat, když nevyhraje masters na hardu s takovým losem, jaký měl..
Reagovat
ttopi
To je příjemné hned po ránu :-/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist