Thiem v Paříži bez ztráty setu přehrál i Ruuda a je v osmifinále

2. 10. 2020, 13:51
Aktuality 11
FRENCH OPEN - Dominic Thiem zatím na French Open pokračuje bez ztráty setu a úspěšně navazuje na nedávné US Open, kde vybojoval svůj premiérový grandslamový vavřín. Nejlepší rakouský tenista ve třetím kole antukového grandslamu nedal šanci chybujícímu Casperovi Ruudovi. Dalším soupeřem jednoho z největších favoritů může být vítěz ročníku 2015 Stan Wawrinka, pokud potvrdí roli favorita proti domácímu Hugovi Gastonovi.
Dominic Thiem (© AFP)

Dominic Thiem si na nedávném US Open počtvrté v kariéře zahrál grandslamové finále, poprvé v něm nečelil hráči Big Three a konečně se dočkal premiérového grandslamového triumfu. Nejlepší rakouský tenista se po vyčerpávajícím tažení na amerických betonech rozhodl před právě probíhajícím French Open neabsolvovat žádnou z antukových generálek, přesto v Paříži nemá žádné problémy s nerozehraností a ve třech zápasech neztratil jediný set.

Sedmadvacetiletý rodák z Vídeňského Nového Města si postupně poradil s Marinem Čiličem, kvalifikantem Jackem Sockem a dnes po setech 6-4 6-3 6-1 v premiérovém souboji i s ve formě hrajícím Casperem Ruudem.

Thiem měl pod zataženou střechou potíže pouze na začátku zápasu, když soupeře pustil do vedení 3-1. Vyhrál však pět ze šesti následujících gamů, poté už měl na kurtu převahu a další ztrátu podání nepřipustil. Utkání zakončil s pozitivním poměrem vítězných úderů a nevynucených chyb (32-28). Ruud, který si v Římě zahrál své premiérové semifinále na Masters a měl setboly proti Novakovi Djokovičovi, se naopak trápil a spáchal 37 chyb, winnerů zaznamenal jen 21.

Thiem, jenž vyhrál už desátý duel v řadě, na French Open startuje posedmé. Zatímco při úvodních dvou účastech skončil již ve druhém kole, od roku 2016 pravidelně postupuje minimálně do semifinále. Jeho maximem na pařížské oranžové drti je finále posledních dvou ročníků, v obou nestačil na antukového krále Rafaela Nadala.

Dalším soupeřem nasazené a světové trojky a jednoho z největších favoritů na letošní triumf mohl být vítěz ročníku 2015 Stan Wawrinka, zkušený Švýcar ale nečekaně nestačil na domácí divokou kartu a 239. hráče světa Huga Gastona.

35letý Wawrinka podlehl o patnáct let mladšímu Francouzi Gastonovi 6-2 3-6 3-6 6-4 0-6 a znovu po třech týdnech utrpěl porážku s hráčem až třetí světové stovky. Na Masters v Římě v půlce září nestačil na Itala Lorenza Musettiho.

• FRENCH OPEN 2020 •
Paříž, Francie, antuka, 38.000.000 eur
páteční výsledky (02. 10. 2020)
• Dvouhra mužů - 3. kolo •
Nadal (2-Šp.) - Travaglia (It.) 6-1 6-4 6-0
Thiem (3-Rak.) - Ruud (28-Nor.) 6-4 6-3 6-1
A. Zverev (6-Něm.) - Cecchinato (It.) 6-1 7-5 6-3
Schwartzman (12-Arg.) - Gombos (SR) 7-6(3) 6-3 6-3
Gaston (Fr.) - Wawrinka (16-Švýc.) 2-6 6-3 6-3 4-6 6-0
Sonego (It.) - Fritz (27-USA) 7-6(5) 6-3 7-6(17)
Korda (USA) - Martínez (Šp.) 6-4 6-3 6-1
Sinner (It.) - Coria (Arg.) 6-3 7-5 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

11
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
se nějak rozjel. Ale co tam dělá Kevin? Jen kouká?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
první set se Beretka ani nerozkoukal. Bohužel nemůžu sledovat, až Petru...
Reagovat
LordMutademus
Nesnáším lidi a jejich šťastný ksichty.
Reagovat
Patik
prečo ?
Reagovat
LordMutademus
Protože jim, jako správný zahořklý ubožák závidím. Jako mě je 26, jsem panic a nemám žádné kamarády. Většinou s nikým celé dny ani nepromluvím. Tobě by z toho nejeblo?
Reagovat
Patik
závidíš im veci ktoré môžeš mať rovnako ako oni..dokonca..sa môžeš mať lepšie ako tí ktorým závidíš..otázkou je že čo robíš a čo si schopný urobiť preto aby to tak bolo..
Reagovat
Cico93
Podľa mňa trolluješ...
Reagovat
smazaný uživatel
Thieminátor.
Reagovat
Patik
No vyzerá to že ďalším súperom nebude Stan ale Gaston..Stan si zrejme počas prestávky poźrel čo ho čaká v ďalšom kole..
Reagovat
Mantra
to vypadá na papíře dobře, ale s tím Balkáncem to bude mít ale těžký
Reagovat
Mayo
Skôr balkanec by to mal s Thiemom tazke.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist