Thiem v Pekingu zastavil Murrayho a po více než půl roce si na tvrdém povrchu zahraje o finále

4. 10. 2019, 11:21
Aktuality 2
ATP PEKING - Dominic Thiem v Pekingu ve dvou setech vyřadil Andyho Murrayho, který si zahrál své první čtvrtfinále v sezoně, a s bývalou světovou jedničkou srovnal vzájemnou bilanci. Nejvýše nasazený si zahraje své první semifinále od dva měsíce starého triumfu na antuce v Kitzbühelu, na tvrdém povrchu poprvé od březnového triumfu na Masters v Indian Wells. O své páté letošní a celkově 23. finále bude rakouská jednička usilovat proti Karenovi Chačanovovi.
Profily hráčů
Dominic Thiem (© AFP)

Dominic Thiem letos sbíral úspěchy hlavně na svém neoblíbenějším povrchu. Na antuce ovládl Barcelonu, na začátku srpna slavil v Kitzbühelu svůj premiérový domácí triumf a zahrál si finále French Open.

Na tvrdém povrchu však letos dosáhl jediného výrazného výsledku, ovšem toho vůbec nejcennějšího v kariéře. V březnu totiž 26letý Rakušan nenašel přemožitele v Indian Wells a získal první trofej z Masters.

Jediného dalšího letošního postupu do semifinále na betonech se dočkal na právě probíhajícím podniku v Pekingu. V čínském hlavním městě jasně přehrál Richarda Gasqueta i domácího outsidera Zhizhen Zhang a dnes po setech 6-2 7-6(3) vyřadil Andyho Murrayho, který si zahrál své první čtvrtfinále v sezoně, a s bývalou světovou jedničkou srovnal vzájemnou bilanci.

Thiem úvodní sadu získal hlavně díky většímu počtu chyb Murrayho, přesto o ni musel bojovat skoro hodinu. O druhý set se oba aktéři přetahovali 63 minut. Thiem měl až do stavu 6-2 5-4 navrch, ale utkání nedokázal dopodávat a pro vítězství si došel až v tie-breaku, v němž proměnil druhý mečbol.

Světová pětka Thiem si o své páté letošní a celkově 23. finále, ovšem teprve třetí kariérní na venkovních betonech, zahraje s turnajovou čtyřkou Karenem Chačanovem, se kterým na letošním French Open srovnal vzájemnou bilanci.

Chačanov ve čtvrtfinále zdolal 3-6 6-3 6-1 Fabia Fogniniho a teprve podruhé v sezoně postoupil do semifinále (Masters v Montréalu). V sobotu bude 23letý Rus usilovat o první letošní finále a celkově páté, přičemž všechna čtyři předchozí vyhrál.

Stefanos Tsitsipas, který v Pekingu přerušil sérii pěti turnajových porážek, si ve čtvrtfinále bez ztráty podání poradil 7-6(3) 6-3 s Johnem Isnerem a po dvou měsících postoupil do semifinále. Jednadvacetiletý Řek bude o své páté letošní a celkově osmé finále bojovat proti Alexanderovi Zverevovi.

Ani Zverev dnes neztratil servis, Sama Querreyho přehrál 7-6(3) 6-2 a poprvé od konce července prošel do semifinále, čímž vyrovnal své maximum v čínském hlavním městě. V sobotu bude útočit na třetí letošní a celkově 18. finále.

• ATP 500 PEKING •
Čína, tv. povrch, 3,666.275 dolarů
páteční výsledky (4. 10. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Thiem (1-Rak.) - A. Murray (Brit.) 6-2 7-6(3)
A. Zverev (2-Něm.) - Querrey (USA) 7-6(3) 6-2
Tsitsipas (3-Řec.) - Isner (USA) 7-6(3) 6-3
Chačanov (4-Rus.) - Fognini (6-It.) 3-6 6-3 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
Fandina
Zápas jsem neviděla, ale mám radost, že postupuje Šáša. A snad bude čas se na zápas s Tsitsim podívat a držím palce Šášo komm! A jsem zvědavá i na Doma s Kačou. A tady zase přeju Kačovi, davaj!
Reagovat
sojka1
jen bych doplnila clanek o ten Domuv zaverecny blikanec, do stavu 5:4 byl jasne lepsim hracem, protoze zvladal klicovky, kdyz mel vsak dopodavat zapas, dal 3 DF! Totalne rozhozeny byl v nasledujicim gemu na prijmu jen svym stinem, neverila jsem mu uz ani do TB a chystala se na treti set. TB vsak zvladl bravurne, Andy vyborny na siti, zkracuje si uz vymeny a dobre dela... i Dom byl na vypravach k siti uspesny, nac take drazdit hada bosou nohou v dlouhych vymenach, celkem pekny zapas to byl... :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist