Thiem znovu unikl vyřazení. V souboji bývalých světových trojek mu vzdal nejvýše nasazený Dimitrov

24. 8. 2022, 10:14
Aktuality 20
ATP WINSTON-SALEM - Dominic Thiem ve Winston-Salemu, kde absolvuje svůj první hardový turnaj od loňského března, i ve druhém zápase unikl vyřazení. V souboji bývalých světových trojek mu totiž kvůli nemoci za stavu 6-0 2-4 ze svého pohledu vzdal nejvýše nasazený Grigor Dimitrov. Na postup do čtvrtfinále na čtvrtém turnaji v řadě bude 28letý Rakušan útočit proti Jackovi Draperovi.
Profily hráčů
D. Thiem a G. Dimitrov

Dominic Thiem kvůli problémům se zápěstím uzavřel loňskou sezonu už před Wimbledonem a na kurty se vrátil až na konci března. Šampion předloňského US Open se zpočátku ohromně trápil a prohrál všech sedm úvodních duelů.

Od poloviny července se však výrazně zvedl a na posledních třech akcích prošel minimálně do čtvrtfinále. Osmadvacetiletý Rakušan v tomto týdnu ve Winston-Salemu absolvuje svůj první turnaj na betonech od loňského března a v obou utkáních měl namále.

V úvodním kole likvidoval dva mečboly domácího Jeffreyho Johna Wolfa a v úvodním dějství souboje bývalých světových trojek s nasazenou jedničkou Grigorem Dimitrovem neuhrál jediný game. Bulhar se však začal trápit zdravotně a za stavu 2-4 ve druhé sadě po konzultaci s lékařem kvůli nemoci vzdal.

"Takhle jsem vyhrát nechtěl. Přeju Grigorovi, ať je mu lépe. Pozitivní na tomhle vítězství je jenom to, že si tady zahraju minimálně ještě jeden zápas," uvedl Thiem v rozhovoru na kurtu.

Na postup do čtvrtfinále na čtvrtém turnaji v řadě bude útočit proti Jackovi Draperovi. S talentovaným britským mladíkem změří síly poprvé.

Ilja Ivaška ve Winston-Salemu vykročil za obhajobou svého jediného triumfu na okruhu ATP výhrou 6-4 6-2 nad Peterem Gojowczykem, přemožitelem Jiřího Lehečky, a v tomto dějišti zvládl i svůj sedmý zápas. Už v osmifinále si mohl střihnout reprízu loňského finále s Mikaelem Ymerem, švédský tenista však nestačil 4-6 4-6 na Marca-Andreu Hüslera. Se Švýcarem jediný předchozí souboj zvládl.

Richard Gasquet po více než dvou hodinách vyhrál 7-6(5) 4-6 6-1 bitvu s nasazenou pětkou Lorenzem Musettim, kterému se po triumfu v Hamburku přestalo dařit. O čtvrtfinálovou účast i při třetím startu na poslední generálce bude 36letý veterán usilovat proti domácímu Stevovi Johnsonovi (H2H 2-1). Američan vyřadil turnajovou dvanáctku Pedra Martíneze.

Z šestnácti nasazených hráčů se do osmifinále dostalo jen osm. V horní polovině pavouka pokračují už jen Draper a Ivaška, v dolní jich je šest v čele s dvojkou Boticem van de Zandschulpem.

• ATP 250 WINSTON-SALEM •
USA, tv. povrch, 731.935 dolarů
úterní výsledky (23. 8. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Thiem (Rak.) - Dimitrov (1-Bulh.) 0-6 4-2 / skreč
van de Zandschulp (2-Niz.) - T. Griekspoor (Niz.) 7-6(5) 6-3
Cressy (4-USA) - Duckworth (Austr.) 6-3 6-3
Gasquet (Fr.) - Musetti (5-It.) 7-6(5) 4-6 6-1
Ramos (8-Šp.) - Millman (Austr.) 6-4 6-4
Mannarino (Fr.) - Ruusuvuori (9-Fin.) 6-4 6-1
Bonzi (10-Fr.) - Edmund (Brit.) 6-4 7-6(5)
Ivaška (11-) - Gojowczyk (Něm.) 6-4 6-2
Johnson (USA) - Martínez (12-Šp.) 7-6(2) 6-2
Draper (13-Brit.) - Fognini (It.) 6-2 4-6 6-1
Sonego (14-It.) - Tabilo (Chile) 7-5 6-1
Munar (15-Šp.) - Chun-Hsin Tseng (Tchaj-wan) 6-3 6-4
Djere (Srb.) - J. Sousa (16-Portug.) 4-6 6-3 7-6(5)
Hüsler (Švýc.) - M. Ymer (Švéd.) 6-4 6-4
Kubler (Austr.) - Soonwoo Kwon (Korea) 7-5 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
Krisboy
Hm, daleko neuniknul.
Reagovat
bardunek666
Tady už pšenka nepokvete
Reagovat
Krisboy
Musí sakra, MUSÍ!!!!!
Thiem byl prvni hráč, kterej rozboural diktaturu Pig3, místo v tenisové historii má už jisté, ale my -tenisoví labužníci- chceme více
Reagovat
Rafaeoli25
První? Odkdy. Když už tak to byl Del Potro nebo Murray.
Reagovat
Rafaeoli25
A ten jediný GS co vyhrál, vybojoval aniž by musel porazit kohokoli z Big3. A Masters titulů taky moc nemá. Ne, on fakt nic nerozboural, sorry.
Reagovat
bardunek666
Mně je to taky líto. Doma mám rád a moc mu to přeji. Snad se vzchopí a ještě něco uhraje
Reagovat
dunphy
smile
Reagovat
Krisboy
Mám absťák po jeho winnerechsmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Potro, Wawrinka?! Nic?:)
Reagovat
dunphy
Se nepleť do toho vlákna tady.
Reagovat
bardunek666
Lepší já než Rafaeloblaboli25
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
dunphy
smilesmilesmile
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Ty abys nelajkoval něco, co je proti mně viď. I když máme na něco stejný názor, tak stejně budeš plivat o sto šest. Já fakt nechápu, proč jsi mi před pár měsíci nabízel přátelství, můžeš to logicky vysvětlit?
Reagovat
Rafaeoli25
Není většího blábolu než co si vyplodil ohledně Djokovice ty kašpare.
Reagovat
Tennisfan77
Nechci být skeptický, ale u Thiema nepozoruju za jeho návrat prakticky žádné zlepšení.

Vyjma toho, že neprohrává s challengerovými hráči je jeho úroveň někde okolo tenisty první stovky, který první střetnutí s hráčem TOP30 prostě nemá nárok. V Gstaadu prakticky porazil tři hráče o 100 levelů horší, než je on sám, s Berrettinim po zranění si ani neškrtl, Bastad byl spíše o štěstí a výhra nad Wolfem byla hlavně o neschopnosti Wolfa vyhrát zápas, včera první set 0:6.

Zatím to na návrat do TOP10 nevypadá ani zdaleka.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak trochu se zlepšuje, prvních pět šest zápasů to byla úplná katastrofa, ale moc velké zlepšení opravdu nenastalo. Nikdo ze srovnatelně kvalitních hráčů - v tomto případě absolutní špička, se nevracel tak pomalu jako on. Smutný pohled.
Reagovat
Krisboy
The Great Escape.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
klasika, když se začne dařit, zradí ho zdraví. Jen doufejme, že Domovi nepředal nějaký nepěkný dárek. To je druhej takovejsmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist