Thiema už nepovede Bresnik, přesto v týmu zůstane

15. 4. 2019, 10:37
Aktuality 1
Dominic Thiem na tiskové konferenci na právě probíhajícím antukovém Masters v Monte Carlu oznámil, že už nebude na turnajích startovat pod vedením svého dlouholetého kouče Güntera Bresnika, s nímž dosáhl největších úspěchů své kariéry.
Profily hráčů
Dominic Thiem

Šestadvacetiletý Thiem si pod vedením Bresnika loni na French Open zahrál své první grandslamové finále a před měsícem v Indian Wells vybojoval svůj premiérový titul z podniků Masters. "Jsme spolu už 15 let, zůstane v mém týmu, ale co se tenisu týče, tak je konec."

Dle rakouských médiích je hlavním důvodem to, že Bresnik už nemá sílu s Thiemem cestovat po turnajích. Nejlepší rakouský tenista proto v poslední době hodně spolupracuje se španělským trenérem Galem Blancem.

V únoru před startem jihoamerických antukových podniků Thiem navíc angažoval bývalého chilského tenistu a dvojnásobného zlatého medailistu z olympijských her 2004 v Aténách Nicoláse Massúa. "Před Indian Wells jsme si skvěle zatrénovali, nakonec jsme spolu vybojovali titul a máme skvělý vztah. Dal mi spoustu dobrých rad, také vyrostl na antuce, což je můj nejoblíbenější povrch. Očekávám, že ještě půjdu nahoru."

Thiem zahájí antukové jaro na právě probíhajícím turnaji v Monte Carlu, který je tradičně prvním antukovým Masters sezony. V prvním kole má nasazený Rakušan volno, na úvod ho čeká argentinský kvalifikant Delbonis, nebo Slovák Kližan.

"Na antuce mám vždy největší očekávání, daří se mi na ní. Herní pole je tady v Monte Carlu velmi kvalitní a musím se soustředit od prvního zápasu," uvedl loňský čtvrtfinalista Thiem.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Kozoroh
Já ti říkal, že Dom potřebuje změnu :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist