Tiafoe si zahraje poprvé s hráčem Top 10, v Miami vyzve Federera

24. 3. 2017, 10:20
Aktuality 16
ATP MIAMI - Vítěz letošního Australian Open a turnaje Masters v Indian Wells Roger Federer vstoupí do dalšího prestižního klání v Miami prvním vzájemným soubojem s devatenáctiletým Francisem Tiafoem. Americký mladík si svůj premiérový zápas s hráčem Top 10 zajistil po výhře nad Rusem Kravčukem.
Francis Tiafoe

Francis Tiafoe byl mezi juniory světovou dvojkou a jméno si dělá i mezi dospělými. Sedmkrát si zahrál ve finále challengeru, ta poslední dvě loni v kanadském Granby a americkém Stocktonu proměnil v triumfy.

Včera si aktuálně 101. hráč světa, který strávil zatím šest týdnů v elitní stovce, odbyl premiéru na velkém domácím podniku v Miami a připsal si svou druhou výhru na turnajích Masters 1000. Devatenáctiletý Američan zdolal 7-5 5-7 6-1 Rusa Konstantina Kravčuka.

Tiafoe mohl vyhrát snadněji, neboť ve druhém setu 4-1 a za stavu 5-4 měl dva mečboly. Kvůli nervozitě ale výhodu ztratil a musel do třetí sady. V té však dominoval a zajistil si premiérový zápas proti hráči Top 10. V Key Biscayne vyzve jednoho z nejlepších hráčů v historii Rogera Federera.

"Tenhle chlap má asi milion grandslamů a dosáhl snad všeho. Nedokážu říct, jak moc jsem nadšený, že si s ním zahraju. Možná právě los byl důvodem, proč jsem dnes ve druhém setu neudržel vedení 4-1. Začal jsem totiž o tom přemýšlet a říkat si 'Bože, já budu hrát s Federerem'," přiznal Tiafoe.

"Je to můj idol. Je to vzor každého, v šatné k němu vzhlížíme. Je to absolutní legenda. Doufám, že nikdy neskončí, protože je to takový velvyslanec našeho sportu," chrlil Tiafoe superlativy na o šestnáct let staršího Švýcara.

Pětatřicetiletý Federer letos odehrál tři turnaje a dva z nich ovládl. V lednu na Australian Open získal 18. grandslamový titul a minulý týden v Indian Wells slavil zisk 25. trofeje z turnajů Masters 1000. V Miami, kde hrál naposledy před třemi lety, se pokusí zavzpomínat na své triumfy ze sezon 2005 a 2006.



Pokud Federer potvrdí roli favorita proti Tiafoeovi, může už ve třetím kole narazit poprvé od podzimu 2013 na Juana Martína Del Potra. Argentinec v Miami začne soubojem proti Nizozemci Robinu Haasemu (h2h 2-0), který v prvním kole porazil 7-5 7-6 Švéda Eliase Ymera.

Svého prvního soupeře už zná i Tomáš Berdych, který zahájí druhý letošní turnaj Masters 1000 prvním vzájemným soubojem s Andrejem Rubljovem. Devatenáctiletý Rus v úvodním kole smetl dvakrát 6-1 Němce Floriana Mayera.

Tommy Robredo v Miami zaznamenal svou teprve druhou výhru v pátém letošním zápase a první na turnaji Masters 1000 od Cincinnati 2015. Španělský tenista zdolal 3-6 6-4 6-2 Gruzínce Nikolože Basilšviliho a může se chystat na souboj s domácím Samem Querreym.

• ATP MASTERS 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 7.375.695 dolarů
čtvrteční výsledky (23. 03. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Tiafoe (USA) - Kravčuk (Rus.) 7-5 5-7 6-1
King (Barb.) - Lacko (SR) 7-6(2) 6-4
Rubljov (Rus.) - Mayer (Něm.) 6-1 6-1
Schwartzman (Arg.) - Chačanov (Rus.) 6-4 3-6 7-6(4)
Zeballos (Arg.) - Elias (Portug.) 6-7(2) 6-2 7-5
Seppi (It.) - Albot (Mold.) 6-4 6-4
Robredo (Šp.) - Basilašvili (Gruz.) 3-6 6-4 6-2
Džumhur (Bos.) - Hyeon Chung (Korea) 3-6 6-1 7-6(1)
Čorič (Chorv.) - Granollers (Šp.) 7-6(6) 4-6 6-3
Mannarino (Fr.) - Becker (Něm.) 7-6(6) 6-3
Yen-Hsun Lu (Tchaj-wan) - Ruud (Nor.) 6-2 6-1
Kukuškin - Južnyj (oba Rus.) 6-4 6-1
Haase (Niz.) - Ymer (Švéd.) 7-5 7-6(3)
Kuzněcov (Rus.) - Istomin (Uzb.) 6-4 7-6(0)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
brixner
Hele, nejsou voni dobrý spíš na ty běhy, skoky, přískoky a tak? Vono se vohánět pálkou je další pohyb navíc...Ale z GOATa bobky fakt mít nemusí, vo to strah nemam :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty už z těch sousedek začínáš mít v hlavě pořádný včelín. Raději si vybarvi antistresové vomalovánky, at to nemáš tak tak tmavé.
Reagovat
janek_da
Reagovat
Krisboy
Ano, rozumíte tomu velice dobře :D
Reagovat
Krisboy
Tak Francisi, z Rogera nebuď nervozní, máš na něj, hraje poslední dobou tužku :)
Reagovat
turista
Ano, ta "tužka" mu pomohla vyhrát AO a IW.
Reagovat
Pe3k
Turista ty nebudes moc bystry co?
Reagovat
Kozoroh
Zato ty jsi ukázka bystrosti, viď?
Reagovat
Pe3k
JJ. Kazdy ma neco. Ty si zase glory hunter...
Reagovat
janek_da
To máš vlastně pravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak uplne kazdeho to vzor nie je :). Nick ma za vzor Tsongu a Monfilsa :-).
Reagovat
Herbert_Hoover
Děsím se, že přijdou dny, kdy začne být vzorem Nick... :)
Reagovat
Krisboy
:D
Reagovat
VlS
Holiči budou mít konjunkturu :-D
Reagovat
spaniel
Kyrgios ?It was all tough. I mean, out of the three that I liked the best, I mean, I obviously liked Roger. He?s greatest of all time. I?m not going to answer that question.?

Posuzoval RF, RN a ND.

http://tennismash.com/2017/03/16/kyrgios-assesses-great/
Reagovat
smazaný uživatel
Vytrhnute z tohto videjka https://youtu.be/scAmCnMx6cA 3.10 min. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist