Tipsarevič je po dvou a půl letech ve čtvrtfinále, Johnson titul v Houstonu neobhájí

12. 4. 2019, 09:29
Aktuality 0
ATP HOUSTON - Janko Tipsarevič na antuce v Houstonu porazil Brita Camerona Norrieho a poprvé od září 2016 postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP. V něm se čtyřiatřicetiletý Srb, kterého v posledních letech sužovaly zdravotní problémy, utká s domácím Samem Querreym. Hned svůj první zápas nezvládl vítěz posledních dvou ročníků Steve Johnson, který prohrál s kvalifikantem Danielem Galanem.
Janko Tipsarevič

Janko Tipsarevič od srpna 2017 laboroval se zraněním kolene a na kurty se vrátil až letos. Bývalý osmý hráč světa se snaží vrátit do své nejlepší formy a po dlouhé době se dočkal výrazného výsledku na okruhu ATP.

Na antuce v Houstonu, kde coby 372. hráč světa hraje na divokou kartu, na úvod vyřadil domácího loňského finalistu Sandgrena a v souboji o čtvrtfinále přehrál 6-3 6-4 nasazenou trojku Camerona Norrieho z Velké Británie.

Tipsarevič sice v utkání třikrát přišel o servis, nicméně brejk slavil šestkrát. Jediné potíže musel řešit ve druhé sadě, v níž prohrával 2-4. Rozhodující set však nepřipustil a za hodinu a čtvrt slavil postup.

Ve svém prvním čtvrtfinále od září 2016, kdy si v Shenzhenu zahrál semifinále, narazí na Sama Querreyho. Domácí favorit porazil 6-4 6-3 Guillerma Garcíu-Lópeze. Nad Američanem ve vzájemné bilanci vede 4-3.

Steve Johnson titul neobhájí. Vítěz posledních dvou ročníků nestačil 3-6 3-6 na kolumbijského kvalifikanta a až 241. hráče světa Daniela Galana. Dvaadvacetiletý Kolumbijec ve svém premiérovém čtvrtfinále na ATP změří síly s Jordanem Thompsonem. Nasazený Australan zdolal 4-6 7-6(1) 7-5 Santiaga Giralda, krajana svého příštího soupeře.

• ATP 250 HOUSTON •
USA, antuka, 583.585 dolarů
čtvrteční výsledky (11. 4. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Tipsarevič (Srb.) - Norrie (3-Brit.) 6-3 6-4
Galan (Kol.) - Johnson (1-USA) 6-3 6-3
Thompson (7-Austr.) - Giraldo (Kol.) 4-6 7-6(1) 7-5
Querrey (8-USA) - García-López (Šp.) 6-4 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist