Tipsarevič v Bogotě na úvod nezaváhal, ve čtvrtfinále ho čeká Falla

19. 7. 2013, 07:44
Aktuality 2
Janko Tipsarevič po dvou porážkách v řadě, které utrpěl ve 3. kole Roland Garros a úvodním kole ve Wimbledonu, vstoupil vítězně do turnaje v Bogotě. Na tvrdém povrchu v Kolumbii nejvýše nasazený Srb porazil 6-4 7-5 Belgičana Rubena Bemelmanse a postoupil do čtvrtfinále, ve kterém se utká s domácím Fallou.
Janko Tipsarevič

Janko Tipsarevič se po loňské životní sezoně, ve které se kvalifikoval i na Turnaj mistrů, trápí. Sice hned na prvním turnaji nové sezony v indické Čennaí triumfoval, pak už si ale zahrál jen osmifinále Australian Open a dostal se dvakrát do čtvrtfinále menších turnajů, na kterých mu k postupu stačila vždy jen jedna výhra. 

Stejně jako tento týden v kolumbijské Bogotě, kde měl nejvýše nasazený Srb v prvním kole volný los a ve druhém si po setech 6-4 7-5 poradil s Belgičanem Rubenem Bemelmansem. Devětadvacetiletý Srb za celý zápas nečelil brejkbolu a jen jednou o své podání bojoval přes shodu. V prvním setbolu proměnil až devátý setbol, ve druhém pak o vítězství rozhodl brejkem v 11. gamu, duel pak ukončil čistou hrou.

Tipsarevič už v pondělí na sociálních sítích oznámil, že s manželkou Biljanou čekají první miminko. "Biljana a já bude rodiči," informoval stručným vzkazem 16. hráč světa.

O první semifinále po půl roce se Tipsarevič utká s domácím Alejandrem Fallou, se kterým má včetně soubojů na challengerech bilanci 3 výher a 2 porážek. Poslední dva duely na tvrdém povrchu Srb vyhrál ve dvou setech, ovšem už dva roky spolu nehráli. Kolumbijská dvojka Falla si ve druhém kole poradil po setech 7-6 6-1 s Australanem Matthewem Ebdenem.

Poprvé ve čtrvtfinále podniku ATP si v Kolumbii zahraje 147. hráč světa Matteo Viola. Šestadvacetiletý Ital se mezi osmičku nejlepších dostal po zdolání Ukrajince Marčenka a včerejší překvapivé výhře 6-3 7-5 nad čtvrtým nasazeným Francouzem Edouardem Rogerem-Vasselinem

V pátek Violu čeká Vasek Pospisil, který hrál ve čtvrtfinále pouze loni v Kuala Lumpuru. Třiadvacetiltý Kanaďan v Bogotě zvládl už dvě třísetové bitvy, po Poláku Przysiezným udolal i Australana Jamese Duckwortha, kterého porazil 7-5 3-6 7-5.

Turnaj ATP se letos do kolumbijské metropole vrátil po 11 letech poté, co pořadatelé získali práva od Los Angeles.

- ATP 250 BOGOTA -
(Kolumbie, tv. ovrch, 727.685 dolarů)
čtvrteční výsledky (18. 07. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Tipsarevič (1-Srb.) - Bemelmans (Belg.) 6-4 7-5
Viola (It.) - Roger-Vasselin (4-Fr.) 6-3 7-5
Pospisil (Kan.) - Duckworth (Austr.) 7-5 3-6 7-5
Falla (Kol.) - Ebden (Austr.) 7-6(1) 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
a.magerova
Děláš mi radost Janíčku ;-)

No a dnes ještě potřebuji, aby mě rozveselil:
1.Mannarino
2.Verdasco
3.no pak tam mám Sofiinu volbu: Tommy vs Fabio, ale teda Tommy
4.no a samozřejmě ten MŮJ :-))
Reagovat
a.magerova
Jo já vím, mezera za tečkou (fakt to vypadá blbě), tak příště ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist