Tipsarevič v hale neprohrál už 13 zápasů, o třetí titul se utká s Čiličem

29. 10. 2011, 21:38
Aktuality 16
ATP PETROHRAD - Janko Tipsarevič může získat třetí titul během jednoho měsíce. Srbskému tenistovi se letos na podzim daří na halových turnajích, do finále se dostal i v Petrohradě. O trofej pro vítěze svede bitvu s Chorvatem Čiličem.
Janko Tipsarevič

Čtyři týdny po premiérovém triumfu na turnaji v Kuala Lumpuru a pouhých sedm dní po zisku trofeje v Moskvě si srbský tenista Janko Tipsarevič zahraje o třetí titul během pěti týdnů v Petrohradu. Druhý nasazený hráč dnes postoupil do finále po hladkém vítězství 6-2 6-1 nad Američanem Alexem Bogomolovem, kterému oplatil již sedm let starou porážku z Tokia a v hale tak vyhrál již 13. zápas v řadě.

Sedmadvacetiletý Srb může vyšperkovat svou životní sezonu nečekanou účastí na Turnaji mistrů. V žebříčku pro Londýn mu patří 10. místo a na osmého Tsongu ztrácí 545 bodů. Příští týden by měl startovat ještě na 'pětistovce' v Basileji a následně na Masters v Paříži.

V nedělním finále se Tipsarevič utká s turnajovou čtyřkou Marinem Čiličem. Chorvatský tenista si dnes poradil s domácím Michailem Južným, kterého porazil 6-3 6-4 a mírně si vylepšil bilanci vzájemných zápasů na 2-5. Obou výher dosáhl v hale.

V boji o titul bude podle postavení v žebříčku papírovým favoritem Tipsarevič, byť s Čiličem prohrál pět ze šesti vzájemných zápasů. V jediném letošním souboji v Miami měl navrch ve formě hrající Srb.

Čilič bude usilovat o šestý turnajový triumf a první od loňského února. Letos je ve finále počtvrté, ale dosud ani jednou neuspěl, naposledy začátkem října v Pekingu proti Tomáši Berdychovi.

- ATP 250 PETROHRAD -
(Rusko, tv. povrch / hala, 663.750 dolarů)
sobotní výsledky (29. 10. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Tipsarevič (2-Srb.) - Bogomolov (7-USA) 6-2 6-1
Čilič (4-Chorv.) - Južnyj (5-Rus.) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
a.magerova
děláš mi radost :-)) jen tak dál !!!
Reagovat
smazaný uživatel
jiste, primitiv by si prece nenechal vytetovat na pazi citat Dostojevskeho v japonstine ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
jeee, pro misoSK
Reagovat
darek.vrana
Přesně, to má logiku:). To je asi jako když se psalo o Vaidišové, jak je inteligentní, protože čte Dostojevského. A přitom to je obyčejná pipina. Pozéři...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Janko má bakalářský titul ze sportovního managementu..navíc říká, že čte Shopenhauera..a semtam Nietzscheho!!! To je přece do očí bijící známka vysoké inteligence :-))).
Reagovat
smazaný uživatel
a tak Nietzsche mu blizky byt muze, neeee? Ten, tusim, kdyz se nastval na Boha, obvinil ho, ze stvoril cloveka stejne jen z vlastni pychy. Aby potvrdil svou existenci. ;-)
Reagovat
darek.vrana
Trapná póza.
Reagovat
petrulinka
Jak vidím ten jeho výraz na fotce, tak bych mu po našem lískla, jen by to fiklo. Já ho prostě nesnáším, frajera namyšleného!!
Reagovat
Tominoo
mne zase pride.. ako velky bojovnik , ktory sa snazi hrat tennis..
Reagovat
smazaný uživatel
mne zase prijde jako frajersky vystajlovany bojovny pozer, ktery uz hraje tennis :-))
Reagovat
misoSK
a pri tom je to jeden z najinteligentnejsich hracov na okruhu
Reagovat
darek.vrana
V první řadě pozér a extra nesympatickej radši nebudu říkat co. Pozér, který se potřeboval v něčem prosadit, aby ho všichni žrali:). Bohužel ale teď hraje výborně. Mně se otvírá kudla v kapse, když ho vidím vyhrávat, křičet na kurtu a dělat ty svoje gesta...
Reagovat
misoSK
co je na tom pozerske ked sa niekto na kurte prejavuje? zjavne vam tu mnohym neimponuju horkokrvni Balkanci, co uz, vsetci sme nejaki, ja mam rad hracov, ktori na kurte prejavuju emocie...a neda mi neopytat sa, ci vam neprekaza Kvitovej skriekanie po kazdej uspesnej vymene?
Reagovat
darek.vrana
Mně nevadí emoce, mně vadí, když je projevuje jako blb.
Reagovat
darek.vrana
Pravda, horkokrevní balkánci typu Tipsarevič a někdy i Djokovič mně skutečně vadí. Čilič nebo Ljubičič jsou v pohodě.
Reagovat
darek.vrana
A "skriekanie" Kvitové mi opravdu nevadí. U ní je to obyčejné povzbuzování, ne a la Tipsarevičovo "Já jsem nejlepší, Srbsko je nejlepší, nejradši bych vás všechny zavraždil pohledem". A jinak je to moc sympatická a skromná holka, která si na rozdíl od někoho na nic nehraje.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist