Tipsarevič v Houstonu porazil Sandgrena, domácí Querrey nezaváhal

10. 4. 2019, 08:55
Aktuality 2
ATP HOUSTON - Janko Tipsarevič v prvním zápase na antuce po bezmála dvou letech zvítězil. V Houstonu 34letý Srb, který se v lednu vrátil po rok a půl dlouhé pauze zaviněné zraněním kolena, porazil loňského finalistu Tennyse Sandgrena. Další domácí favorit Sam Querrey naopak nezaváhal a poradil si s krajanem Bjornem Fratangelem.
Janko Tipsarevič

Janko Tipsarevič od srpna 2017 laboroval se zraněním kolene a na kurty se vrátil až letos. Bývalý osmý hráč světa se snaží vrátit do své nejlepší formy, ale zatím se mu příliš nedaří. Další šanci na dobrý výsledek má na právě probíhajícím antukovém turnaji v Houstonu, od jehož pořadatelů obdržel aktuálně až 372. tenista světového hodnocení divokou kartu.

A v prvním zápase potvrdil, že tenis stále nezapomněl, když po setech 6-1 7-6(4) vyřadil Tennyse Sandgrena, který na domácím podniku obhajoval loňské finále.

Zatímco úvodní dějství probíhalo jasně v režii zkušeného 34letého Srba, ve druhé sadě prohrával Tipsarevič 0-3 a Sandgren měl možnost set dopodávat. Tipsarevič ale domácí naději sebral servis čistou hrou a zvítězil v tie-breaku.

O čtvrtfinále si Tipsarevič zahraje s nasazenou trojkou Cameronem Norriem, Brit měl na úvod volný los. Mezi nejlepší osmičku na ATP postoupil majitel čtyř turnajových trofejí naposledy v září 2016.

Další domácí naděje Sam Querrey vstoupil do antukové sezony výhrou, když porazil 6-3 6-4 krajana Bjorna Fratangela. Ve druhém kole se utká se Španělem Guillermem Garcíou-Lópezem, s nímž prohrál jediný z osmi vzájemných soubojů, ovšem právě v jediném střetnutí na antuce.

Vítěz posledních dvou ročníků a nasazená jednička Steve Johnson začne proti kolumbijskému kvalifikantovi Danielovi Galanovi, který po setech 7-6(5) 6-4 zaskočil Paola Lorenziho.

• ATP 250 HOUSTON •
USA, antuka, 583.585 dolarů
úterní výsledky (9. 4. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Tipsarevič (Srb.) - Sandgren (USA) 6-1 7-6(4)
Querrey (8-USA) - Fratangelo (USA) 6-3 6-4
Laaksonen (Švýc.) - McDonald (6-USA) 6-3 6-4
Thompson (7-Austr.) - Krstin (Srb.) 7-5 6-2
Galan (Kol.) - Lorenzi (It.) 7-6(5) 6-4
García-López (Šp.) - Rubin (USA) 6-7(5) 6-3 6-3
Giraldo (Kol.) - Klahn (USA) 6-4 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Torn
Pěkný, jen tak dál Tipy.
Reagovat
turista
Souhlas. Tipsa byl vždycky šikovný.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist