Tipsarevič v Kuala Lumpuru slaví premiérový triumf na turnaji ATP

2. 10. 2011, 13:02
Aktuality 0
ATP KUALA LUMPUR - Janko Tipsarevič si ve své životní sezoně připsal první titul na okruhu ATP. Sedmadvacetiletý Srb uspěl až ve svém pátém finále, když dnes v Kuala Lumpuru zdolal Kypřana Marcose Baghdatise.
Janko Tipsarevič

Janko Tipsarevič po loňském triumfu v Davisově poháru zažívá - stejně jako krajan Novak Djokovič - životní sezonu. Na Masters v Montrealu se dostal poprvé do semifinále, na US Open hrál poprvé v grandslamovém čtvrtfinále a tento týden v Kuala Lumpuru postoupil potřetí do finále turnaje ATP.

Ve sbírce mu však stále chyběl titul, o který dnes na pátý pokus usiloval proti Marcosi Baghdatisovi. Sedmadvacetiletý Srb potvrdil svou formu i v dnešním finále, ve kterém po více než dvou hodinách zvítězil 6-4 7-5 a poprvé vyhrál turnaj ATP.

"Je to skvělý pocit. Myslím, že jsem si to zasloužil. Jsem šťastný. Porazil jsem tu skvělé hráče - Baghdatis je bývalým hráčem Top 10 a grandslamovým finalistou. Navíc je to krásné místo," řekl Tipsarevič.

Letos bělehradský rodák neuspěl ve finále v Delray Beach a Eastbourne, loni v Hertogenboschi a o rok dříve v Moskvě.

Baghdatis hrál ve svém prvním letošním a celkově 11. finále, na pátý titul ale nedosáhl. 

"Neměl jsem svůj den. Janko hrál výborně, zasloužil si vyhrát. Hrál agresivněji, musím říct jen 'well done' Janko," komentoval Baghdatis, který se nyní přesune do Pekingu. Tam bude čelit vítězovi z Bangkoku Murraymu. Tipsarevič se na stejném turnaji utká s Tursunovem.

- ATP 250 KUALA LUMPUR -
(Malajsie, tv. povrch / hala, 850.000 dolarů)
nedělní výsledky (02. 10. 2011)

Dvouhra - finále:
Tipsarevič (3-Srb.) - Baghdatis (Kypr) 6-4 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist