Tiriac je s modrou spokojen. A za rok chce fluoreskující míčky

10. 5. 2012, 03:00
Aktuality 44
Kontroverzní změny v Madridu modrou antukou zřejmě nekončí. Majitel turnaje Ion Tiriac už prozradil, že za rok by se mohlo hrát se 'světélkujícími' míčky.
Ion Tiriac

Navzdory kritice nejlepších tenistů a tenistek světa je majitel turnaje v Madridu Ion Tiriac s kontroverzní změnou povrchu na modrou antuku spokojen a prý nevěří, že by existovalo nebezpečí, že ho ATP donutí turnaj za rok vrátit na tradiční červenou antuku. 

"Dnes, po pěti dnech turnaje jsem přesvědčen víc než kdykoliv předtím, že modrá antuka je krok vpřed," říká Rumun Tiriac. Především on jako hlavní promotér změny je pod palbou kritiky hráčů, kteří si stěžují hlavně na vyšší kluzkost povrchu. "Před dvěma týdny v Monte Carlu si tři hráči podvrtli nohu," kontruje Tiriac. Sám ale zároveň přiznává, že povrch v Madridu je kluzčí než by měl být a potřebuje ještě více zpevnit. 

Místo obav z návratu na červenou antuku už ale plánuje další revoluci pro příští ročník. "Vylepšíme míčky. Myslíme, že fluoreskující zelené nebo oranžové míčky budou v kontrastu s modrou antukou lépe vidět," prozradil své plány.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

44
Přidat komentář
smazaný uživatel
a co kdyby to hrali v absolutni tme, se sviticim mickem, sviticima lajnama a na sobe by meli svitici boty, potitka, celenku, boty, trenky, tricko, a raketu. Kazdej hrac by samozrejme svitil jinou barvou, aby bylo poznat, kdo je kdo:DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
Labi
pry "vylepšíme" je neuvěřitelné jak jeden adept na šaškárnu dokáže zatopit hráčům a tenisovému světu
Reagovat
Labi
pry "vylepšíme" je neuvěřitelné jak jeden adept na šaškárnu dokáže zatopit hráčům a tenisovému světu
Reagovat
smazaný uživatel
Roztomilá diskuze.

Uvidíme za 10 let, až se na tradiční antuce nebude hrát ani polovina turnajů a tento "zazobanej senilní důchodce" bude za velkého novátora, který se nebál kritiky, stál si za svým a oživil tenis :))
Reagovat
Madrileno
otazka je, jestli muzsky tenis vubec potrebuje nejake ozivovani, myslim, ze je to OK jako to je ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý příspěvek :-). A momentální dění okolo tenisu oživil ten "zazobanej senilní důchodce" už teď :-).
Reagovat
Stan_Borowitz
jestli ji má patentovanou... To pak bude "extra zazobanej senilní důchodce"...
Reagovat
smazaný uživatel
Snad nemá patentované všechny barvy, přijde se na to, že nejlepší kontrast bude na černém povrchu s oranžovým míčkem. A hlavním sponzorem ATP se stane Kores :)))
Reagovat
Madrileno
Uz od zacatku tvrdim, ze tenhle Drakula je mimon. Bohuzel arogantni a s dlouhymi prsty, coz je o to nebezpecnejsi. Zente ho zpatky do Karpat, madrilenos. Jinak vam z tohodle turnaje udela Star Wars. Jeho heslo Otro Tenis zacina byt nebezpecne
Reagovat
Labi
tenisu doted nic nechybělo vůbec nic! přijde nějakový páprda který raketu v životě nedržel a začne diktovat na čem a s čím se bude hrát? vzpamatuje te se!!
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Tiriac držel v ruce raketu docela hodněkrát :-)).
Reagovat
smazaný uživatel
:)))) aspoň si zjisti, o kom mluvíš, než něco kvákneš
Reagovat
Madrileno
to nebyl dobry coment:-))) Vsadil bych se, ze Ion by ti dal kanara i v jeho letech :-)
Reagovat
Fandina
Nejdůležitější je, aby se nikdo nezranil, znovu se prověřilo, jak antuku vylepšovat, dělat bezpečnější pro tenisty a určitě si zvyknou. Divácky je to atraktivní. Tak přeji aby se dařilo, hlavně bezpečnost pro zdraví hráčů a pohodu diváků.

Mimochodem, je to jiná antuka, výroba jiná ... zajímalo by mě, jak to práší, jak to špiní třeba a taky jako to voní, jak se to kropí atd. oproti klasické antuce ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud neklame tělem, tak by měla mít vůni moře :)

Každopádně já tu změnu kvituju a nechápu kritiku ze strany fanouškovský obce. Vždyť je ten míček opravdu prokazatelně líp vidět, což je pro diváky jednoznačně plus. Vidím v tom až moc velký ovlivnění názory hráčů. Dokonalá ta antuka není, ale od toho je první pokus - aby se přišlo na chyby a mohly být eliminovány.
Reagovat
Fandina
Klasická antuka mi fakt specificky voní a ten prach tam taky nějak cítím ... v nose, očích ... tak by mě zajímalo jak tato ... úsměv
Reagovat
Labi
ano to jsem trochu přestřelil ....každopádně hráči si stěžují k čemuž se nijak nevyjadřiuje prostě není od hráčů žádný pozitivní ohlas a on má ještě tu drzost říct že je vše nad očekávání a vzápětí vymyslí další pí...... tomuhle chlapovi nejde vůbec o hráče ale o sebe a své prachy
Reagovat
smazaný uživatel
Už to tu padlo několikrát, stížnosti jsou na většinu zásadních změn, co proběhnou. Letošní rok je prostě první, chyby být musí. Příští rok bude stížností míń, další rok ještě míň, pak už žádný a ještě bude vychvalovaná.
Reagovat
Fandina
Ten pán je bývalý úspěšný tenista vyhrál turnaj v Madridu a Mnichově a v deblu s Nastasem antukový GS French Open ... viz
http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Ti/I/Ion-Tiriac.aspx
Ví o čem je tenis a hra na antuce ... úsměv
Reagovat
gigin
teda ten Tiriac vypadá zlověstně !! Nechtěl bych mu dlužit !! :-o Odkýval bych mu aj míčky v rumunských barvách !!
Reagovat
smazaný uživatel
To už přesahuje všechny meze... nepřipomína mi tenis,ale cirkus.
Reagovat
Stan_Borowitz
Má pravdu, předseda, tedy s tou antukou. Až odladí tu kluzkost, tak to bude ok. I teď to asi nebude žádné drama, v Monte Carlu se hraje často za evidentně neregulérních podmínek, je tam spousta zranění, a nikdo neprotestuje. Taky jsem docela zvědav na to, co na povrch řekne po včerejšku Federer. Podle mne měl velké problémy s odskoky míčků, ale to může samozřejmě být nerozehraností.
Reagovat
Labi
....at si hraje na modé antuce oranžovými míčky, třeba i červenou síti dvěmi rozhodčími a blikajcími lajnami....myslím že pak bude mít ale prázdné hlediště ptž lidi na hráče kteří jsou možná z druhé dvacky žebříčku tak nepotáhnou...upřímně jestli se tak stane tak věřím v bojkot hráču nebo že ATP ho pošle s tímhle do pr....
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak když já jsem začínal s tenisem, tak se hrálo s bílými míčky a když se objevily míčky žluté, tak se o nich říkalo přesně totéž. Tím nechci říct, že to schvaluju, ale rozhodně si nemyslím, že by zrovna tahle změna vedla k bojkotu ze strany hráčů, zejména pokud by ty míče schválila ATP. To se ale podle mého názoru nestane.
Reagovat
gigin
Mimochodem minulý týden někdo u nás dotáhl na kurt retro bílé míčky a není to bůh ví co :-) Žluté jsou lepší. Buď je to o zvyku, nebo jsou fakt lepší :-))
Reagovat
Stan_Borowitz
jsou lepší, to je bez debat. Na to se dělaly i výzkumy. Ty fluoreskující míče by měli používat na Roland Garros, když už tam nemají umělé osvětlení. Hráči tam občas dohrávají skoro ve tmě.
Reagovat
taffer
Jo, bílé míčky, to bylo něco - taky jsem si vzpomněl na své začátky a nostalgicky zavzpomínal.
Reagovat
smazaný uživatel
Chtelo by to udelat pruzkum,kdo micek nevidi,ale asi by jsme prisli jen na to,ze tento pan potrebuje silnejsi bryle ne nejake barvicky
Reagovat
Heather_Fedex
rovnou udelejte z toho svetelni show!!!!
halo!!! ten ma byt seriozni sport eleganu, ne cirkus!!!
Reagovat
smazaný uživatel
myslíš elgána, co mlátí raketou o zem, pokřikují vularismy, hádají se s rozhodčími a dělají v TV reklamách cvičené opičky?:)
Reagovat
Heather_Fedex
ja mluvila o bilem sportu. nema to byt cirkus se svetelkujicimi mici a s antukou, kt. je spatne nanesena a dela hracum problemy.
Reagovat
Stan_Borowitz
Bílý sport to je snad jen jednou v roce ve WB, jinak už dávno ne. Ty světélkující míče na oficiální turnaje jsou samozřejmě nesmysl, Tiriac to říká jen aby vytočil kritiky modré antuky, sám to asi nemyslí vážně. Jinak mne to ale napadlo už před pár lety jako zábavná varianta rekreačního tenisu, kdy by se hrálo potmě v hale se svítícími raketami, lajnami, sítí a míčkem. Zájem by o to určitě byl, akorát to naráží na technické problémy.
Reagovat
smazaný uživatel
Co blbnete?

Rozhodně je to změna k lepšímu. Míčky jsou daleko lépe vidět!!! Tenis hráči nehrají pro sebe, ale pro diváky a proto v podstatě dostávají peníze. Kdyby to tak nebylo, tak by mohli hrát navzájem někdě v tělocičně bez kamer a bez diváků.

Chápu, že si stěžují. Pokuď si na něco navyknete, tak vás každá změna ozhodí. Hlavně TOP hráče, kteří mají starch, že n anovém povrchu budou hrát hůř.

Pokuď to klouže, tak s tím se dá do budoucna určitě něco dělat. Ale je fakt, že ten míček je daleko lépe vidět a úproto s eta modrá antuka zaváděla.
Reagovat
Heather_Fedex
tak v 1. rade je dulezite myslet na zdravi hracu. pokud nebudou hraci, nebude turnaj. nemyslis, ze pro divaka dulezitejsi, jestli hraci budou nebo nebudou hrat???
Reagovat
smazaný uživatel
hraci samozrejme budou hrat, protoze jsou v tom velky prachy :)

Pokud by byl povrch opravdu nebezpecny, nedovolili by to. Testoval se nekolik let. Nebylo to nejak ymomentalni ulet.

Nejvetsi kritici to kritizovali dopredu, aniz by meli nejakou realnou zkusenost.

Podle me je to jen o tradici a o zvyku a ne o bezpecnosti.

Jak uz tu nekdo psal. Puvodne hraci odmitali tvrde povrchy a dnes je to bezne. nevidim duvod, proc se nesnazit tenis trochu inovovat a zlepsovat. A za sebe rikam, ze v TV mam ze zapasu na modre antuce rozhodne vice.
Reagovat
Jiri
PRESNE TAK..
Reagovat
smazaný uživatel
Zelené nebo oranžové míčky?...jemu to fakt leze na mozog...Jediné, čo je lepšie vidieť je jeho nedostatok pokory voči hráčom.
Reagovat
Jiri
Ja zmenu vitam. Micky byli drive (predevsim za slunecna) opravdu daleko hur videt. Z hlediska televizniho fanouska jsem tedy spokojen, ale fluoreskující míčky uz bych do tenisu netahal, max na mensi turnaj na zkousku.
Reagovat
W.G.M.
Ano, proc ne, udelame z tenisu show jak se patri. Po miccich prijdou roztleskavacky, ktere budou burcovat publikum k vytvareni vrele a pohlcujici atmosfery, a pak by se pri setmeni mohl pridat stroboskop, aby divaci mohli lepe vychutnat pohyby hracu.
Reagovat
tito
No modrá budiž. Fluoreskující míče mi ale již připadají jako výplod počínající demence. Doufám, že to vedení ATP rozezná dříve. V pokročilém stadiu by mohl přijít třeba s na palci závislém osudu pro poraženého....:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Vážení,podívejte se trochu do historie.Když začínaly umělé povrchy,to bylo křiku ,že jenom antuka a tráva je to pravé a kde je to dnes.
Reagovat
smazaný uživatel
Zazobanej senilni duchodce, kterej nevi co by roupama delal. Evidentne je slepej jak patrona, tak by mohl zaridit, aby se zvetsily i tenisaky, protoze je vedecky prokazano, ze budou lepe videt.
Reagovat
Padme
:) Nejdřív by měl vydumat, jak zlepšit vlastnosti modré antuky a pak být spokojen sám se sebou a vymýšlet další blbosti:) Viditelnost míčku je dobrá a byla by i na červené. Spíš by mohl zlepšit internetové připojení, aby to nám ubohým lidem pořád nepadalo, když mu tak jde o ubohé diváky. Jenže na to asi není zase tak velké zvíře:D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist