To je vtip? Nadal si v Paříži stěžuje na program zápasů

31. 5. 2013, 20:47
Aktuality 63
Rafael Nadal se zlobí na hlavní organizátory French Open. Králi antukového grandslamu se nelíbí systém sestavování zápasového programu, tzv. daily schedule, který byl v posledních dnech značně poznamenán odloženými duely kvůli špatnému počasí.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal měl původně zápas druhého kola na Roland Garros odehrát už ve čtvrtek, vinou několik vynucených přestávek kvůli dešti se ale se slovenským tenistou Martinem Kližanem dostali na kurt Suzanne Lenglenové až ve večerních hodinách. Stihli se však pouze rozehrát, než je pořadatelé poslali zpět do šaten a zápas přesunuli na druhý den.  

Dnes Nadal stejně jako v prvním kole s Danielem Brandsem ztratil první set, ale i duel s Kližanem bez větších potíží otočil. Po zápase si ale sedminásobný šampion pařížského grandslamu stěžoval na program zápasů. Už zítra totiž bude bojovat proti Fabiu Fogninimu o osmifinále a zatímco jeho soupeř dnes odpočíal, španělský tenista strávil na kurtu 3 hodiny.

"Myslím si, že každý ví, že včerejší program byl sestavený špatně. Tak to prostě je," začal Nadal s výtkami. "Ředitel turnaje a supervizoři se před dvěma dny nerozhodli správně. Když dělají program na následující den v sedm hodin večer, musí už znát předpověď počasí, ne?" pokračoval.

Nadalův zápas byl plánován na čtvrtek na kurt Suzanne Lengenové jako třetí v pořadí. Španěl a Kližan měli nastoupit až po jednom zápase mužské dvouhry a po jednom utkání dvouhry žen.

"Nemůžu hrát až jako třetí po jedné mužské a jedné ženské dvouhře, když můj případný další soupeř hraje už jako druhý v pořadí po zápase ženské dvouhry. To není fér. A ještě ke všemu jsem dnes hrál více jak tři hodiny a můj soupeř seděl v šatně a díval se na televizi," dodal ke špatně postavenému programu aktuálně čtvrtý hráč světa.

"Můžete mi říkat, že je to fér, ale já si myslím, že to rozhodně správné není. Jediné co ale mohu udělat je to, že zůstanu pozitivní a pokusím se dát se co nejlépe dohromady na další zápas. Chci se co nejlépe připravit a pokusit se ho vyhrát. Ale rozhodně to není fér a nemělo by se to přehlížet. Doufám, že vedení turnaje uzná chybu," vyzval pořadatele k zamyšlení.

"Zatím mi řekli jen to, že Lukáš Rosol musí hrát ještě čtyřhru, proto to bylo takto postavené. Ale nezlobte se na mě, to je jako vtip. Proč mají preferovat hráče, který hraje čtyřhru? Tím pádem, když se také zapíšu na listinu čtyhřy, budu poté preferovaným hráčem? To není zcela adekvátní omluva pro špatně sestavený program," uzavřel své rozhořčení sedminásobný vítěz Roland Garros.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

63
Přidat komentář
Vojtiik
Vamos Rafa, hihi:)... fábio pojď, dopodávej... hraje hodně sympaticky, má super techniku:)
Reagovat
smazaný uživatel
1.set Rafa nechává slabším pro povzbuzení :-)
Reagovat
Vojtiik
tyjo, aby to mělo náboj tak by musel fabio véest aspon 2:0 a 4:2, pak by to možná začalo být trochu zajímavé,jinak:))
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos Rafa!!!! f.uck french
Reagovat
smazaný uživatel
mas uroven, respekt..
Reagovat
Amputace
A ještě by mě zajímalo, proč všichni řeší, proč to Nadal řekl, ale nikdo už neřeší to, co vlastně řekl. Omezenost jako blázen. Nemám slov.
Reagovat
Mayo
Rafa aj keby rozpráva o vyprážanom karfiole tak by sa toho chytili :D
Reagovat
Pe3k
Kdyby Nadal pro změnu nemluvil jak malé rozmazlené dítě, tak by do něj nikdo neje.al. Ale s tou jeho omezeností si to fakt trefil :)
Reagovat
Amputace
Nemluvil jsem o jeho omezenosti, Petříku, tím si buď jistý :)
Reagovat
tito
Nějak mne ty diskuse ohledně Rafy začínají v poslední době nudit. Řešit takovou výtku a dělat z ní "problém" je opravdu hloupé. To si fakt dovolil hodně. :-)))
Reagovat
Mayo
Ivanovičová dala za pravdu El Matadorovi :)
Reagovat
Amputace
To je opravdu směšné. VŠICHNI víte, že má pravdu, ale přesto mektáte - dělá si alibi pro svoji případnou prohru, vymlouvá se atd., přitom ale nemůžete popřít, že má naprostou pravdu. To je prostě tak vtipné, reakce jistých individuí :)
Reagovat
Mayo
aj silní muži občas plačú...je to predsa normálne...vamos Rafa, ja si poplačem s tebou kľudne :D
Reagovat
Torresek
Sranda je že někteří už tady nadáváte jaký je ubrečenec ale podle textu si myslím že pouze podotýká...navíc Rafa se vrátil po těžkém zranění a je rád že vůbec hraje a asi není nadšený že prostě bude soupeř víc odpočinutý ale jak sám řekl musí se nachystat a snažit se vyhrát! Rafa tím pádem není ubrečenec a nestěžuje si ale prostě není 100% fyzicky a může se stát že nevyhraje díky tomu třeba.
Reagovat
smazaný uživatel
A mě se zase nelíbí, že při sestavování denního programu protěžují francouzské hráče a hráčky...Mám brečet ?
Reagovat
TheRoyalBlue
Rafa plače a vy plačete, že Rafa plače. Ja zase plačem, že vy plačete, že Rafa plače ... a záleží na tom? =)
Reagovat
dappe
Sympaťák, jako většina španělských sportovců...
Reagovat
Pe3k
:D
Reagovat
Vojtiik
:D :D
Reagovat
steve79
Nechapu Nadala proc zase breci. Doufam, ze French open nevyhraje. Tyhle vyroky srazi jeho oblobenost. Zacina si o sobe moc myslet
Reagovat
George_Renel
by tu stížnost chtělo směrovat na svatého Petra :-))). To, že organizace turnaje není bůhví co, ví každý. Ale taková tragédie, jak tvrdí Nadal to zase není. Je mi však jasné, že kdyby si podobným způsobem stěžoval třeba Berdych, budou mu to otloukat o hlavu ještě za deset let. Myslím, že ta stížnost je trochu pod úroveň tenisty Nadalova formátu.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, říct tohle Tomáš, tak zase bude arogantní a rozmazlenej..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Věřím že tohle může být otravné, ale Rafa by měl hledat hlavně pozitiva. Vrátil se na kurty jako totálně špičkový hráč. Tenisty z top10 poráží s pravidelně. Konkuruje mu pouze světová jednička, která je schopná ho porazit, respektive porážet. Nepochybuju o tom, že Djokovicovo sebevědomí narostlo s výhrami nad Federerem ve 2011. To co pak prováděl ve finálových zápasech s Rafou bylo neuvěřitelné. Rafa je ale teď zpět a bojuje o všechno. Federerovi přeju ať mu vydrží jeho pohoda. Pan gentleman na kurtu :). Žeru tenis.
Reagovat
Padme
Pěkný komentář :)
Reagovat
smazaný uživatel
RF17GS Jestli 6 titulu letos u Rafy považuješ sklamanim tak si opravdu jouda .Vždyt letos to ještě nikdo nedokázal krom Rafy , kdo vyhrál letos 6 titulu ? navíc po deseti měsíční pauze .
Reagovat
Mayo
všetko naj k MDD (:
Reagovat
VlS
super koment, jeho pláč je opravdu dětinský a jeho tiky a obsese na kurtu otravné
Reagovat
Mayo
sem tam si treba aj poplakať :)
Reagovat
smazaný uživatel
Až budeš mít 11 Grand Slamu jak tak si můžeš taky dovolit všechno kritizovat Joudo. A jestli považuješ hráče který 10 měsíců nehrál a má na kontě 38 výher a 2 prohry zklamáním tak si tuplem Jouda a král všech Joudu , že k vůli tobě nevyhrává Rafa na antuce 6-0 6-1 je jen tvůj problém pro mě je to pořád Král antuky a letos bude opět French Open jeho !
Reagovat
smazaný uživatel
ved prave, ze ma 11 GS, tak o to viac by nemal vyplakavat a neklesat na uroven Berdycha, Stachovskeho a pod., ktori maju vyplakavanie v oblube...
Reagovat
smazaný uživatel
Nadalove vykony su sklamanim, sam si je toho vedomy, len je nesympaticke, ze hlada chyby vsade, len nie v sebe...
Reagovat
Vojtiik
Forehande, rychle obhajoba... jaktoze to tu jeste neni:)
je to kašpar:)
Reagovat
smazaný uživatel
Žiadny kašpar..To by musel dostávať 1:6, 3:6..
Reagovat
Vojtiik
Víš, prohrát s aktuálně lepším hráčem není ostuda :-* ale stěžovat si na každou píčovinu, to už docela zavání kašparovinou.. ale je mi jasné, že to pochopit nechceš :))
Reagovat
smazaný uživatel
Uhrať štyri gemy s kýmkoľvek je pre hráča Federerovho formátu hanba, ale je mi jasné, že to pochopiť nechceš.

Rovnako ako to, že Rafa má v princípe pravdu, Fabio má deň voľna navyše, Nadal nie. To, že by ho porazil aj bezprostredne po zápase s Kližanom je v principiálnej otázke vedľajšie.
Reagovat
Padme
Mě vůbec nevadí, že si Rafa stěžuje. Den navíc pro soupeře je určitě výhoda. Rogerovy 4 gemy jsou podle mě taky pod jeho možnosti, každopádně v Římě Roger hrál noční zápasy - pátek někdy v 23h, sobota po 20h a Rafa hrál v 16-17h. Taky to principiálně není spravedlivé, ale nemyslím si, že by to mělo nějaký vliv.
Reagovat
Roger_Federer
I na tebe je to ubohy koment..:), proč sem tahaš Federera..??

Navic, to jestli ma nebo nema Nadal pravdu je na nazoru..
7 nasobny vitez Rg, ma potřebu si stežovat, před zapasem z hračem se kterym ani nemuže prohrat?...Jak je unaveny?? Nebo naco vlastne?Pochopil bych to kdyby mel hrat semifinale proti Djokovičovi a stežoval si na nerovnost podminek.. Ale takhle..
Reagovat
smazaný uživatel
Veď dostal, aj horšie - pamätám si 3:6, 0:6.

Či to tvoja selektívna pamäť vymazala ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Moja selektívna pamat pamatá aj GS výprasky..Takže pojem selektívna pamat by som moc nevytahoval :)..
Reagovat
rib
tak to je už vážně trochu moc, zhýčkaný fracek je to a nikoliv skromný hráč, který si nemyslí, že je nejlepší :-)))))) Btw, na co si stěžuje Nole nebo Roger???
Reagovat
Mayo
zato, že si nesťažuje srb a švajčiar tak si nemôže sťažovať španiel ? či ako to je ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Už som sa bál, že sa Nadal nebude sťažovať na niečo.
Reagovat
Matti
Už jsem se bál, že se neozveš.
Reagovat
smazaný uživatel
A ja zase, že niekto nezareaguje.
Reagovat
smazaný uživatel
maximálně tvůj pták cítí prohru dneska joudo tak si vezmi viagru
Reagovat
Pe3k
:D
Reagovat
Pe3k
Raději by se měl soustředit na svůj ilegal coaching :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jeho prodlevy mě na něm štvou, ať se mu to líbí nebo ne, jednou je to prostě daný, ostatní hráči se snaží to dodržovat, tak proč on ne? Rozhodčí jsou zatím benevolentní, ale ne všichni.
Reagovat
Amputace
Nemáš pravdu. Nadal překračuje limit, to je pravda, obvykle má průměr tak kolem 27 sekund, ale to má například i Del Potro... u něj si toho však nikdo nevšímá, neregistruje, například v jejich finále z letošního Indian Wells byl Potrův průměr časových prodlev mezi výměnami vyšší než Nadalův... Jen pro zajímavost.
Reagovat
a.magerova
A proč v tom celém hrál nějakou "klíčovou" roli Rosol?!
Dík za vysvětlení.
Reagovat
Padme
:D Že by z něho měl špatné spaní... :D Hrál s Fogninim a pak měl večer ještě mít čtyřhru, tak musel hrát dřív...
Reagovat
smazaný uživatel
protoze zrovna Rosol mel jit hrat? Co je na tom spatnyho? Nahoda ze to byl zrovna Lukas.. a vy z tho delate ze ho nesnasi za to, ze ho loni porazil ve Wimbledonu..Opravdu nechapu vase mysleni..
Reagovat
a.magerova
No ale podle rozpisu, měl hrát Lukáš na jiném kurtu než Rafa, takže to stále nechápu :-/
Reagovat
Padme
To byl fór :) Taky myslím, že to byla pouze náhoda.
Reagovat
Padme
Podle mě šlo prostě o čas, aby to Rosol stihnul odehrát oboje. Rafa byl trhák, tak ho dali jako třetí zápas až. Nic víc bych v tom nehledala.
Reagovat
spaniel
Velke prekvapeni, Rafa se stezuje. Nijak ho to neovlivni.
Reagovat
Mayo
Mats Wilander tiež hovoril, že chápe Rafaela , takže neni o čom ! :D
Reagovat
PetaM
Dělá, jako by se to stalo jen jemu ... Nejsi nic více, než ostatní hráči, kterým se to taky stalo. ;) A taky to přežili ...
Reagovat
Heather_Fedex
tak ma pravdu...organizace turnaje vazne neni buhvijaka...
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak, tohle RG nedopadne dobře a díky tomu vítěz bude, kterýho jsme ještě nepoznali...
Reagovat
stefankelner
D3BIL ... Nehnevajte sa, ale nenapadlo my nic ine! Jednoducho Martin bol 1. set lepsi a on dalsie 3! Rafael bude mat stale vacsie problemi, s narastajucim vekom ...
Reagovat
smazaný uživatel
Zalez do nory to čobole, zmiňuje se Rafa snad ve článku něco o tvém chaharovi?
Reagovat
Mayo
tiež nechápem o čom ten čobolák točí :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist