Tohle je teprve začátek. Pořád je co zlepšovat, varuje soupeřky Serena

10. 7. 2018, 10:28
Aktuality 6
Serena Williamsová ve Wimbledonu hraje svůj nejlepší turnaj po porodu dcery. V roli matky se premiérově probojovala do čtvrtfinále a v All England Clubu z pozice jedné z největších favoritek útočí již na osmý "talíř" pro vítězku dvouhry a celkově 24. grandslamový vavřín. Šestatřicetiletá Američanka tvrdí, že tohle je teprve začátek a chce se stále zlepšovat. Ve své nejlepší formě dle svých slov ještě stále není.
Profily hráčů

Serena Williamsová v osmifinálovém souboji maminek jasně přehrála 6-2 6-2 Jevgeniji Rodinovou, na posvátném pažitu vyhrála 18. zápas v řadě a zaznamenala 90. kariérní výhru v All England Clubu. I nadále tak útočí na osmý wimbledonský "talíř" a 24. grandslamový vavřín, jímž by se vyrovnala Margaret Courtové.

"Jsem perfekcionistka. Vždycky najdu něco, co bylo špatně. Bylo to těžší, než by se dalo vyčíst ze skóre. Rozhodně to byl zajímavý zápas. Soupeřka hrála velmi dobře, proto se dostala tak daleko," chválila Williamsová ruskou tenistku, která se díky osmifinálové účasti vrátí do první stovky žebříčku WTA.

Williamsová tvrdí, že je stále na začátku návratu a chce se i nadále zlepšovat, přestože v osmifinále podala fantastický výkon. Bývalá světová jednička zahrála 30 vítězných úderů oproti pouhým 11 nevynuceným chybám a na kurtu se zdržela jen 62 minut.

"Je toho hodně, co bych chtěla zlepšit. Tohle je teprve můj čtvrtý turnaj po návratu, jsem na začátku. Doufám, že se ještě zlepším. Postupně se dostávám tam, kde bych chtěla být. Chci se dostat zpět do své nejlepší formy a snad ještě dál," uvedla Američanka, jež se stejně jako Rodinová vrátí do první stovky světového hodnocení.

Williamsovou ve čtvrtfinále čeká ranařka Camila Giorgiová. "Už jsem s ní párkrát hrála," řekla Williamsová, která Italku ve všech třech předchozích soubojích porazila. "Má velmi agresivní hru. Na to, jak je drobná, přináší na kurt spoustu energie a síly. Na trávě se jí navíc daří."

Williamsová loni v září porodila dceru Alexis Olympiu, v listopadu se vdala za otce dítěte Alexise Ohaniana a letos v březnu se na kurty vrátila v Indian Wells, kde ve třetím kole prohrála se svou starší sestrou Venus. V Miami v prvním kole schytala debakl od Ósakaové a sama uznala, že návrat uspěchala.

Proto se vydala do akademie svého kouče Patricka Mouratogloua a v průběhu antukového jara se zúčastnila jen grandslamového French Open. V Paříži se herně výrazně zvedla a došla do osmifinále. K utkání ovšem kvůli zranění prsního svalu nenastoupila.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

6
Přidat komentář
lars
nebo ma nejaky zdravotni problem?
Reagovat
tommr
pokud prohraje tak se určitě nějakej problém najde ...
Reagovat
Paseka
Ať už se stará o rodinu a neprudí tady. Zřejmě chce na kurt i v šedesáti .
Reagovat
jackiec
Běž už do kelu bachrule
Reagovat
kada.tom
Včera jsem to neviděl, ale doufám, že dneska si Serena taky poradí. A vůbec, ještě je třeba porazit celkem tři soupeřky, aby byl zase svět v pořádku :-)
Reagovat
Auckland
Přesně tak, kdo umí ten umí, mam radost kdyz stale hrají hračky ze staré party nultych let.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist