Tomic i Kyrgios jsou pod drobnohledem. Mohou přijít o olympiádu

7. 5. 2016, 12:39
Aktuality 8
Bernard Tomic a Nick Kyrgios musejí zlepšit své chování, pokud chtějí reprezentovat Austrálii na olympijských hrách v Riu de Janeiro. Oba hráči dostali varování od šéfky australské olympijské výpravy Kitty Chillerové, podle níž jsou pod drobnohledem i další sportovci.
Profily hráčů
Bernard Tomic

Bývalou moderní pětibojařku znechutilo Tomicovo znevažující chování na turnaji v Madridu, kde při soupeřově mečbolu držel raketu za hlavu držadlem napřed. Později prohlásil, že ho to už nezajímalo, protože má ve věku 23 let hodnotu deseti milionů dolarů.

Chillerová označila jeho chování za otřesné. "Jde to proti všemu, čím všichni olympionici žijí, proti všemu, co se snažíme v našem týmu vybudovat," řekla.

Tomice za jeho vystoupení zkritizoval i první hráč světa Novak Djokovič, podle něhož Australanovi chybí oddanost sportu. A doufá, že sám jednou uzná, že to byla chyba. "Čím dřív, tím líp pro něho, protože je pořád relativně mladý a rozhodně může být lepším hráčem. A on to dobře ví," řekla srbská hvězda po postupu do čtvrtfinále.

Australský tenisový svaz má čas na oznámení nominace do konce června a Tomic s dalším bouřlivákem Kyrgiosem jsou na základě postavení ve světovém žebříčku domácí jedničkou a dvojkou. Chillerová ale varovala, že olympijský výbor bude mít při schvalování nominace poslední slovo.

"S ohledem na posledních 48 hodin mohu říct jen to, že tohle není chování, které bych chtěla, aby předváděl některý z členů týmu, za který jsem zodpovědná," dodala.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tomic to je saso,prekvapuje aj mna a to ho beriem s rezervou
Reagovat
smazaný uživatel
U Kirgyose nevim ale mentalita chorvatske emigrace v Australii je jasna. Duvody proc tam dopluli po ww2 si vyhledejte na netu a z toho prameni vse. Ovsem jsou i vyjimky jako u vseho ....
Reagovat
Meceon
u australanů mě to nepřekvapuje...ani hewitt nebyl moc oblíbenej,ta nadřazenost v nich prostě je...ale hewitt byl na rozdíl od tomice aspon rváč...
Reagovat
letityfanousek
Ale rád se koukám jak hraje Kyrgios. Hraje kreativně, jeho hra má nápad, určitě bude v top10. Zato Tomic mi přijde dost lemplovskej i ve hře. Má na víc, ale je línej a působí dost povýšeně. Na něho se koukat nemusím.
Reagovat
Pe3k
Vidím to stejně.
Reagovat
aligo
tady je vidět jak je přeplácejí!! Dřív když nebraly miliony, tak bojovali až do úplného konce a ne jak tadyty mladí zm*di!!!
Reagovat
martineq
Oba dva jsou pacienti ...i když třeba Bernard je ještě ucházející ale Kyrgios je absolutně největší magor který má asi nejvíce odpůrců na okruhu ATP a je to velká škoda páč ten nahoře mu toho tenisového nadělil hodně ale bohužel je to arogantní fracek!!
Reagovat
Krisboy
Rozmazlenej fracek a navíc dost primitiv, si myslím. Tomic nevím, nějaká traumata z dětství, rodinné problémy...nevím. Každopádně de.bilové oba.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist