Tomic kritizoval australský svaz. Dokud se neomluví, Davis Cup si nezahraje

5. 7. 2015, 10:43
Aktuality 7
Australský svaz vyřadil z týmu pro čtvrtfinále Davisova poháru svého nejlepšího hráče Bernarda Tomice. Dvaadvacetiletý tenista, který se letos v březnu podílel na vítězství nad Čechy v Ostravě, bude pykat za kritiku svazového vedení včetně Patricka Raftera, bývalé světové jedničky a nynějšího sportovního ředitele.
Profily hráčů
Bernard Tomic

Tomic se pustil do kritiky po prohře ve 3. kole Wimbledonu s Novakem Djokovičem. Po loňské operaci kyčle prý lidé ze svazu neprokázali k němu dostatek úcty, Rafter zase podle něj vůbec neví, jak kontrolovat rozpočet na financování hráčů. Navíc ho nazval "výborným hercem". 

"Jeho chování bylo nepřijatelné. Veřejně se vysmíval několika vynikajícím lidem, navíc jeho obvinění byla neuctivá a lživá," uvedl šéf australského svazu Steve Healy. 

Tomic, 26. hráč světového žebříčku, přijde o domácí čtvrtfinále s Kazachstánem, které se bude hrát 17. až 19. července v Darwinu. Až prý svou chybu uzná, bude mít dveře k návratu do Davis Cupu otevřené. V současné nominaci jsou loučící se Lleyton Hewitt, dále Nick Kyrgios, Sam Groth a Thanasi Kokkinakis.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
To je ale magor...
Reagovat
spaniel
Tomic je obyčejný spratek. Mel vynikající podporu, mel od svazu kreditku s neomezeným limitem, ze které vytáhl 1,5milionu USD a jeste se tím chlubil. Misto tvrdé prace ale dělal blbosti, skandál za skandálem, party, autonehody a na tenis kaslal. Vysledky se nedostavili a mezitím se objevili nové australské talenty, Kokki a Nico. Svaz logicky uprimil podporu na ne a Tomic to neunasi.
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť on i jeho fotr je na hlavu
Reagovat
darek.vrana
To je nemohl zkritizovat už před zápasem s námi?
Reagovat
smazaný uživatel
Copak by to pomohlo? Rosol prohrál i s Kokkinakisem (i když to už měl prakticky vyhrané) a nemám iluze, že by s ním Veselý býval hrál líp (při letošní psychické formě; na tu čtyřhru se naštěstí dokázali s Pavláskem dostatečně vyhecovat, takže ji i přes těžký rozjezd nakonec urvali). Navíc můžeme být rádi, že nehrál Kyrgios, mohlo to dopadnout ještě hůře.
Reagovat
darek.vrana
Kokkinakis byl určitě k poražení a místo Tomice by hrál asi Groth, který byl ten víkend tragický. Ale to je fuk, myslel jsem to v nadsázce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist