Tomic se chce odvolat proti pokutě za odfláknutý Wimbledon. Nebylo mi dobře, hájí se Australan

8. 7. 2019, 11:38
Aktuality 22
Australský tenista Bernard Tomic se hodlá odvolat proti pokutě za odfláknutý výkon v úvodním kole Wimbledonu. Pořadatelé grandslamového turnaje v All England Clubu označili jeho výkon v zápase s s Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou, který prohrál za pouhých 58 minut 2-6, 1-6, 4-6, za "neodpovídající profesionálním standardům". Tomic se ale brání tvrzením, že mu nebylo dobře.
Profily hráčů
Bernard Tomic

Na šestadvacetiletého Tomice se po zápase snesla za jeho výkon a přístup na kurtu vlna kritiky. Organizátoři mu vyměřili pokutu v maximální výši 45.000 liber (1,3 milionu korun), což se rovná prémii za první kolo. Australan by tak měl z Londýna odjet s prázdnou.

"Letěl jsem z Turecka, kde jsem prohrál ve čtvrtfinále. Odehrál jsem tam pár zápasů ve 40 stupních, byl jsem utahaný a o víkendu mi bylo trochu špatně," řekl Tomic australským médiím. "Pak jsem hrál s jedním z pěti nejlepších tenistů na trávě a prohrál 2-6, 1-6, 4-6. Nebylo to 6-0, 6-0, 6-0," bránil se.

Tsonga si v Londýně postěžoval, že pokuta pro soupeře znehodnotila jeho vítězství. Tomic se podle něho snažil a ve třetím setu předvedl bojovný výkon.

"Od začátku jsem věděl, že mám jen malou šanci, protože jsem se necítil, ale chtěl jsem jít na kurt a zkusit to, protože to je Wimbledon," dodal. "Bylo to 6-2, 6-1, než jsem se stačil vzpamatovat. Ve třetím setu to bylo trochu lepší, ale pořád dost rychlé. Ani můj nejlepší výkon tentokrát nestačil, ale na víc jsem prostě neměl," uzavřel s tím, že Tsonga zkrátka odehrál vynikající zápas.

Pro Tomice ovšem nešlo o první podobný exces. Předloni ve Wimbledonu předvedl v 1. kole rovněž odbytý výkon a následně dostal pokutu 15.000 liber za předstírání zranění a pohrdlivý komentář.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

22
Přidat komentář
Patik
Jemu neni dobre celú kariéru.
Reagovat
FulnekUltras
;-)))
Reagovat
Torresek
Á mistr flákačů si potřebuje ulevit. Aneb pohádka jak od bratří Grimmů
Vzhledem k tomu jak se choval doposud tak toto není uvěřitelné ani náhodou.
Reagovat
smazaný uživatel
Je možné, že mu fakt bylo blbě. Ale to mu nikdo neuvěří. Přesněji; všichni mají právo mu nevěřit a měl by si uvědomit proč. Sklízí, co zasel. What goes around comes around. C'est la vie, Bernie.
Reagovat
slacker
Nevim kdo je schopny 7 uhranych gamu povazovat vazne z odchozeny a vypusteny zapas, kdyby uhral s bidou 1 gem tak se o tom muze zacit uvazovat.
Reagovat
ttopi
On ale nikdo neříká, že to odchodil. To by asi prohrál výrazněji. Jen nevynaložil očekávané úsilí. Představuju si to tak, že se mu prostě nechtělo běhat za míčky, které by normálně doběhl.
Reagovat
slacker
tak to by obe sestry Pliskove uz museli mit pokut :-DDD
Reagovat
Herbert_Hoover
Pokud by prohrávaly téměř každý zápas, tak by třeba měly.
Reagovat
ttopi
Tak to si naběhl. Podle mě je totiž rovněž neprofesionální nastoupit do utkání, když mi není dobře a za dveřma jsou čekači na šanci (že to byl Rosol není podstatn´). Tím spíš, když sám věděl, že má pramalou šanci. Za mě v pořádku.
Reagovat
pockerface
Když zrovna na Tomicovi a Nikovi jde strašně vidět, že jsou otrávený a kolikrát je to až nebaví. Někdo jiný může taky zápas odfláknout, ale nedává to tak okatě najevo, naopak možná hraje jak se snaží a pokutu nedostane. Hlavně kluci Tomic a Nik jsou tím už profláknutý a hlavně to občas i na tiskovce vyžvanili jak je to děsně nebavilo. Tak je jasný, že jsou v tomto ohledu víc pod drobnohledem. Asi bych pokutu ve výši celých PM nedal,ale tak ve výši 80% jo. Stejně se nepoučí, mají to v krvi a ten přístup k tenisu už asi nezmění, nejsou už nejmladší.
Reagovat
Stan_Borowitz
Že mu bylo špatně nikoho nezajímá. Měl tvrdit, že stávkuje za klima, to by mu ještě dali odměnu navíc...
Reagovat
smazaný uživatel
Okrem Tsongu sa ho zastal aj Djokovic alebo Sloane Stephens. Pokuta kludne, ale aby mu zobrali prize money a este navrh pokuta, cize cca 80k dokopy je trosku ulet.
Reagovat
smazaný uživatel
Kde čteš, že mu berou pm a ještě dávají pokutu? Já jsem z toho vyrozuměl, že mu dávají pokutu ve výši pm za první kolo.

Jak by z něho tahali nějakou pokutu nad pm?
Reagovat
smazaný uživatel
na twitteri
Reagovat
smazaný uživatel
Kde tam? Z toho, co jsem našel, plyne, že mu prostě nedají ?45K (a to je ta pokuta).
Reagovat
smazaný uživatel
uz na to pozeram, to je 80k v australskych dolaroch :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to už dává smysl. Vidíš? Nikdo mu neoškube tu jeho šišatou hlavičku.
Reagovat
smazaný uživatel
Teda spíš neforemnou než šišatou, aby se na mě nevrhly jeho rozdurděné fanynky.
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.weeklytimesnow.com.au/news/novak-djokovic-questions-the-fairness-behind-bernard-tomics-sanction/news-story/98b74cecdd95a963e83c941dd253dc73
Reagovat
slacker
a jak je to z denmemi, z 45 musi zaplatit dat dostane pokutu 45 takze je jeste v minusu?
Reagovat
turista
Je to fakt pitomost když stejný Tsonga, který tady porazil Tomice hrál proti Nadalovi neskutečně mizerně a nalité míče vyhazoval jeden za druhým do autu.
Reagovat
slacker
zastal sem se ho i ja.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist