Tomic ukončil sérii sedmi porážek, v Torontu vyzve Djokoviče

7. 8. 2012, 09:05
Aktuality 8
ATP TORONTO - Sedm zápasů v řadě nepoznal Bernard Tomic radost z vítězství, až na turnaji Masters 1000 v Torontu zdolal Němce Michaela Berrera. Zajistil si tak možnost vyzvat světovou dvojku a obhájce titulu Novaka Djokoviče.
Bernard Tomic

Bernard Tomic si poslední vítězný zápas připsal na French Open, pak na šesti turnajích v řadě vypadl v 1. kole. Černou sérii sedmi porážek v řadě utnul až včera na Masters 1000 v Torontu, když po setech 6-3 3-6 6-3 zdolal z kvalifikace rozehraného Němce Michaela Berrera, když o osudu každého setu rozhodl jediný brejk.

Ve druhém kole devatenáctiletý Australan vyzve loňského vítěze Rogers Cupu Novaka Djokoviče. Srbský tenista se do Kanady přesouvá z olympiády, kde prohrál v boji o bronzovou medaili.

Olympijským zlatem si sebevědomí zvedl Andy Murray, který bude v Torontu nasazenou dvojkou. neboť Roger Federer si dopřává krátkého odpočinku a Rafael Nadal doléčuje zraněné koleno.

Pětadvacetiletý Brit Murray, který na Rogers Cupu triumfoval v letech 2009 (Móntreal) a 2010 (Toronto), do soutěže vstoupí duelem s Italem Flaviem Cipollou a může si bodově výrazně polepšit. Loni totiž nezvládl hned úvodní zápas proti Andersonovi. Cipolla do turnaje vstoupil duelem dvou kvalifikantů; Estonce Jurgena Zoppa smetl 6-1 6-2.

Tomáš Berdych má jako čtvrtý nasazený na úvod volno, naopak Radka Štěpánka postihl těžký los: v prvním kole vítěz z Washingtonu Dolgopolov, v případném kole druhém olympijský bronzový medailista Del Potro.

- ATP MASTERS 1000 TORONTO -
(Kanada, tv. povrch, 2.848.700 dolarů)
pondělní výsledky (06. 08. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Chardy (Fr.) - Young (USA) 3-6 7-6(4) 6-0
Troicki (Srb.) - Bogomolov (Rus.) 6-4 7-6(5)
Tomic (Austr.) - Berrer (Něm.) 6-3 3-6 6-3
Andújar (Šp.) - Lacko (SR) 6-2 4-6 6-2
Ebden (Austr.) - Polansky (Kan.) 0-6 6-4 6-3
Cipolla (It.) - Zopp (Est.) 6-1 6-2
Baghdatis (Kypr) - Berlocq (Arg.) 6-4 6-3
Pospisil (Kan.) - Seppi (It.) 4-6 6-4 7-6(6)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Škoda, že narazil tak brzo na Djokovice.
Reagovat
tommr
zatím docela válí. Snad mu to vydrží až do konce zápasu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Díkybohu, tohle je věc, kterou budoucí světová jednička prostě předvádět nemůže v žádným věku :))) Bohužel u něj letos moc nevidím progres ve hře, což mě značně znepokojuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Kurty sa mi zdajú príšerne pomalé, podľa toho čo som videl (Bogomolov-Troicki, Lacko-Andujar), no večer perfektný rýchly tenis (Pospisil-Seppi), takže je to tak 50:50, ale v Toronte bol vždy pomalejší hard ako v Montreale.

Ja osobne dúfam, že vo finále uvidím Del Potra :)
Reagovat
smazaný uživatel
Turnaj vyhraje John Isner
Reagovat
smazaný uživatel
Turnaj vyhraje John Isner
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem docela pro:)
Reagovat
smazaný uživatel
aji mu fandím,dle mě by se moch dostat na turnaj mistrů
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist