Tomic v Memphisu prohrál Barbadosanem Kingem

15. 2. 2017, 07:55
Aktuality 0
ATP MEMPHIS - Bernard Tomic na druhé ze tří letošních akcí nezvládl hned svůj úvodní zápas. V Memphisu čtyřiadvacetiletý Australan nestačil na 140. hráče světa Dariana Kinga z Barbadosu, který favoritovi nenabídl jediný brejkbol a poprvé v kariéře postoupil do 2. kola turnaje ATP.
Profily hráčů
Bernard Tomic

Velké překvapení se zrodilo v prvním kole turnaje v Memphisu, kde pátý nasazený Australan Bernard Tomic prohrál s Darianem Kingem z Barbadosu. Čtyřiadvacetiletý hráč z malého karibského ostrova porazil favorita dvakrát 6:4 a připsal si první vítězství v hlavní soutěži turnaje ATP.

King, kterému patří ve světovém žebříčku 140. místo, uspěl nejprve v kvalifikaci stejně jako předloni ve Washingtonu. V americké metropoli tehdy skončil hned v prvním kole na raketě Japonce Go Soedy. Na druhý pokus už se mu povedlo vybojovat premiérové vítězství na ATP Tour.

V loňském roce King ovládl tři challengery, letos je jeho cílem prorazit do první stovky světového žebříčku.

Domácí mladík Taylor Fritz vykročil za obhajobou loňského finále vyhranou bitvou. Devatenáctiletý Američan odvrátil mečboly proti Yen-Hsun Luovi z Tchaj-wanu, kterého nakonec udolal 4-6 7-6 7-6 a poprvé v sezoně postoupil do 2. kola turnaje ATP. V něm narazí na Australana Matthewa Ebdena.

Ve třech setech zvítězil také šampion z roku 2008 Steve Darcis. Sedmý nasazený Belgičan si poradil 7-5 3-6 6-4 s Raduem Albotem z Moldavska.

• ATP 250 MEMPHIS •
USA / Tennessee, tv. povrch / hala, 720.410 dolarů
úterní výsledky (14. 02. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
King (Barbados) - Tomic (5-Austr.) 6-4 6-4
Darcis (7-Belg.) - Albot (Mold.) 7-5 3-6 6-4
Fritz (USA) - Lu Yen-Hsun (8-Tchaj-wan) 4-6 7-6(4) 7-6(7)
Smyczek - Tiafoe (oba USA) 6-3 5-7 6-3
Harrison (USA) - Kravčuk (Rus.) 6-3 7-5
Ebden (Austr.) - Polansky (Kan.) 6-7(4) 6-3 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist