Tomljanovicová je v Hua Hin počtvrté ve finále. O první titul se utká s Jastremskou

2. 2. 2019, 20:23
Aktuality 5
WTA HUA HIN - Australanka Ajla Tomljanovicová v thajském Hua Hin postoupila přes Slovinku Tamaru Zidanšekovou do svého čtvrtého finále na okruhu WTA a bojovat v něm bude o premiérový titul. Do cesty se jí ale postaví talentovaná Ukrajinka Dajana Jastremská.
Ajla Tomljanovicová (© AFP)

Ajla Tomljanovicová si v lednu zahrála čtvrtfinále na domácím turnaji v Brisbane, ale v Sydney a Melbourne vypadla hned v prvním kole. Tento týden však útočí na svůj životní úspěch.

V thajském Hua Hin pětadvacetiletá Australanka prošla bez ztráty setu do finále, když v boji o něj si dnes poradila bez prohraného podání 6-4 6-1 se Slovinkou Tamarou Zidanšekovou.

"Cítím se tu skvěle a předvádím dobré výkony. Teď se půjdu podívat na druhé semifinále a pak připravit na zítřejší poslední zápas. Doufám, že konečně ten poslední krok udělám," prohlásila 49. hráčka světa Tomljanovicová. 



Ve finále si zahraje počtvrté, ale dosud v něm neuspěla. Prohrála v roce 2015 v thajské Pattayi i loni v marockém Rabatu a jihokorejském Soulu.

Čtvrtý pokus na premiérový titul bude mít proti Dajaně Jastremské, které loni podlehla ve třech setech v kvalifikaci turnaje v Pekingu. Osmnáctiletá Ukrajinka Jastremská dnes v deštěm přerušeném utkání porazila 6-4 6-3 Polku Magdu Linetteovou a , navázala na včerejší skalp Garbiñe Muguruzaové a rovněž na turnaji neztratila ještě ani set.

Talentovaná Jastremská je ve finále podruhé, ale na rozdíl od své zítřejší soupeřky už má ve své sbírce trofej pro šampionku. Získala ji loni v Hongkongu.

• WTA INTERNATIONAL HUA HIN •
Thajsko, tv. povrch, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (02. 02. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Tomljanovicová (6-Austr.) - Zidanšeková (Slovin.) 6-4 6-1
Jastremská (8-Ukr.) - Linetteová (Pol.) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
EllNino
Ajla se pomalu ale jistě po vzoru své skorokrajanky Donny Vekic posunuje žebříčkem vzhůru, škoda, že nemůže hrát Fed Cup, byla by pádnější hráčkou než Dasha, která tápe ...

Jinak finále s Dayanou bude určitě řežba, Dayana tu jede opět skvěle, svědčí ji asijské podnebí, což ukázala už v Hongkongu v loňském roce ... letos může klidně útočit na dvacítku a kdo ví :)
Reagovat
com
no je to teda peknej spratek, nechat se osetrovat game pred podavanim na vitezstvi.. stejne ji to uz nezachrani
Reagovat
blixa
Možná že zachrání ...
Reagovat
com
to se doufam nestane, nezaslouzi si to
Reagovat
blixa
No a stalo. Na zásluhy se v tenise nehraje ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist