Trápící se Bouzková se vrátila na okruh ITF. V Portugalsku začala suverénně

18. 4. 2023, 12:57
Aktuality 12
ITF OEIRAS - Marie Bouzková se pokusí na turnaji ITF s dotací 100 tisíc dolarů v portugalském Oeirasu zlomit letošní krizi. Nasazená jednička začala suverénním vítězstvím 6-3 6-2 nad domácí hráčkou ze čtvrté stovky žebříčku Franciscou Jorgeovou. O první letošní čtvrtfinále bude 24letá Češka usilovat proti 389. ženě pořadí Isabelle Krugerové z Jihoafrické republiky.
Profily hráčů
Marie Bouzková

Marie Bouzková má za sebou nejlepší sezonu kariéry korunovanou debutem v Top 30 a také premiérovým triumfem na nejvyšším okruhu, který vybojovala v létě na domácím Livesport Prague Open. V letošním roce se však 24leté Češce vůbec nedaří. V probíhající sezoně absolvovala devět individuálních turnajů a pouze na jednom dokázala porazit více než jednu soupeřku, a to v kvalifikaci v Dauhá. V pěti případech ztroskotala na úvodní soupeřce.

V antukovém jaru pokračuje po nezdaru v prvním kole v Charlestonu proti Cristině Bucsaové na podniku ITF s dotací 100 tisíc dolarů v portugalském Oeirasu, kde plní roli nasazené jedničky a pokusí se letošní krizi zlomit. Své první působení na nejnižším okruhu od února 2020 zahájila suverénní výhrou 6-3 6-2 nad Franciscou Jorgeovou.

Proti domácí zástupkyni ze čtvrté stovky žebříčku nezačala dobře a pustila soupeřku do vedení 2-0. Ve třetí hře ale urvala po využití třetího brejkbolu svůj první game a ve zbytku utkání už měla navrch. O první letošní čtvrtfinále bude bojovat proti 389. ženě pořadí Isabelle Krugerové. S 18letou reprezentantkou Jihoafrické republiky změří síly poprvé.

Vzhledem k tomu, že se na nejvyšším okruhu v tomto týdnu hraje pouze tradičně silně obsazená akce ve Stuttgartu, má letošní ročník Oeiras Open vynikající obsazení. Kromě světové čtyřiatřicítky Bouzkové jsou v hlavní soutěži také Linda Nosková, Elina Svitolinová či Eugenie Bouchardová a všechny nasazené figurují v Top 100. Bouzkovou a Noskovou doplňuje z Češek ještě kvalifikantka Jesika Malečková.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
PetaM
Mary bohužel na tento okruh patří.
Reagovat
EllNino
prosím?
Reagovat
Dobry-den
Bohužel má pravdu.
Reagovat
EllNino
Každému se občas nedaří ... ale posílat Marušku na ITF okruh je poněkud zbytečné, i když má takto hrůzostrašný začátek sezóny, pořád je v race bohatě ve stovce na 71. místě :))

Čtvrtfinalistka GS a semifinalistka tisícovky, vítězka WTA 250, která loni prakticky neprohrála v 1. kole, zkrátka na ITF okruh nepatří :) To pak nevím, kdo by ty WTA turnaje hrál :))
Reagovat
Dobry-den
Proč argumentuješ loňskými výsledky?
Letos je Marie úplně jiná hráčka. smile
Reagovat
EllNino
Tak nepsalo se, ze tam letos patri, ale obecne, coz je nesmysl
Reagovat
misa
smile
Reagovat
misa
Taková zajímavost: v žebříčku hráček do 25 let je Marie 9. na světě smile.

Do konce sezóny je ještě dost turnajů, na kterých může něco předvést. Důležité je, aby se vrátila kondičně na loňskou úroveň a získala herní sebedůvěru.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Hezká podmnožinkasmilesmile
Reagovat
misa
Ten nadpis vyznívá, jako by měla Marie trojciferný žebříček :) Přitom nebýt zemětřesení v Turecku, tak by v Oeiras Bouzková ani Nosková asi nehrály. WTA pořádá tento týden jediný turnaj.

Podle úsměvu po skončení zápasu měla Marie radost i z výhry na stovce.
Reagovat
tommr
no hlavně bych neřek že to byla nějaká suverenní výhra. V obou setech přišla v úvodu o podání a to by se jí proti tak relativně slabé soupeřce stávat nemělo ...
Hlavní ale je že ten první zápas zvládla ve dvou setech a její výkon se snad bude postupně zlepšovat. Cokoli jinýho než postup do finále by bylo vzhledem k jejímu losu zklamáním ...
Reagovat
misa
Máš pravdu, moc dobře nehrála, hlavně v prvním setu jí moc nešel 1. servis a taky se objevily zbytečné chyby. Každá další výhra by mohla Marii přidat sebevědomí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist