Trápící se Šátral překvapil v Německu. Proti Munarovi si připsal třetí skalp člena Top 100

9. 7. 2018, 18:02
Aktuality 1
CHALLENGER BRAUNSCHWEIG - Jan Šátral na antukovém challengeru v německém Braunschweigu navázal na úspěšně absolvovanou kvalifikaci. Sedmadvacetiletý Čech zdolal nasazenou trojku Španěla Jaume Munara a teprve potřetí v kariéře porazil člena Top 100. Do druhého kola challengeru postoupil po dlouhých deseti měsících.
Profily hráčů
Jan Šátral

Jan Šátral marně vzpomíná na své nejlepší tenisové časy. V sezoně 2016 vybojoval oba své challengerové tituly, zaznamenal oba skalpy hráčů Top 100, na US Open si po úspěšně složené zkoušce v kvalifikaci připsal svůj jediný grandslamový start a následně i postup do 2. kola. Ve světovém žebříčku se vyšplhal na 136. místo a pokukoval po elitní stovce.

Dostal se i do daviscupového výběru, loni však životní rok zopakovat nedokázal. Pouze pětkrát se na challengerech dostal přes první kolo a sezonu dohrával na turnajích Futures. A jelikož se sedmadvacetiletému rodákovi z Mělníka nedaří ani letos, propadl se v žebříčku na 460. místo. 

V posledních týdnech se ale přeci jen začíná blýskat na lepší časy. Šátral na třech ze čtyř challengerů prošel kvalifikací a dnes na antuce v německém Braunschweigu slavil i první postup do druhého kola od loňského září. 

Šátral si navíc připsal cenné vítězství proti 89. tenistovi světa Jaume Munarovi. Jednadvacetiletého Španěla, který z předchozích 15 zápasů na antuce nestačil jen na Novaka Djokoviče a ovládl poslední dva challengery, zdolal 6-4 2-6 6-3 a dočkal se svého teprve třetího skalpu hráče Top 100.

O postup do čtvrtfinále si Šátral zahraje ve středu s Rakušanem Sebastianem Ofnerem, nebo Italem Andreou Arnaboldim.

• CHALLENGER BRAUNSCHWEIG •
Německo, antuka, 127.000 eur
pondělní výsledky (09. 07. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Šátral (ČR) - Munar (Šp.) 6-4 2-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
horska.kraslice
Bylo by to hezké, kdyby to pro Šátrala znamenalo probuzení z déletrvajícího zlého snu a navázání tam, kde se nacházel dřív. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist