Třetí turnaj, druhý titul. Strýcová a Su-Wei Hsieh ovládly Dubaj

23. 2. 2019, 15:37
Aktuality 2
WTA DUBAJ - Barbora Strýcová a Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu proměnily třetí společný turnaj v druhý titul. Na loňský triumf z Indian Wells navázaly v Dubaji, kde v dnešním finále porazily česko-ruskou dvojici Lucie Hradecká a Jekatěrina Makarovová. Strýcová bude novou deblovou světovou trojkou.
Su-Wei Hsieh a Barbora Strýcová

Barbora Strýcová a Su-Wei Hsieh odehrály první společný turnaj loni v březnu na prestižní akci WTA Premier Mandatory v Indian Wells. Tehdy spojily síly na poslední chvíli, přesto v Kalifornii triumfovaly a česká tenistka získala svůj nejcennější titul.

Od té dobu 11 měsíců nehrály, dohromady se daly až po letošním Australian Open a měla by z toho být dlouhodobější spolupráce. Minulý týden v Dauhá sice vypadly už v prvním kole, tento týden v Dubaji však nenašly přemožitelky a navíc ve čtyřech utkáních neztratily ani set.

V dnešním finále si česko-tchajwanský pár poradil 6-4 6-4 s Češkou Lucií Hradeckou a Ruskou Jekatěrinou Makarovovou.

V prvním setu finále, jehož všechny aktérky byly třicátnice, Hradecká třikrát prohrála své podání, to poslední v desáté hře dokonce bez zisku gamu. Ve druhé sadě nejprve Strýcová a Su-Wei Hsieh ztratily vedení 4-1 a 40-0, ale soupeřky obrat nedokonaly a rozhodnutí padlo znovu v desáté hře, tentokrát při podání Makarovové.

Třiatřicetiletá Strýcová ve čtyřhře získala svůj celkově 24. titul a v deblovém žebříčku vylepší posunem na 3. místo své dosavadní maximum. Před ní budou už jen další dvě Češky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková.

Trojnásobná grandslamová šampionka ve čtyřhře Hradecká se v případě vítězství mohla vyrovnat Strýcové v počtu deblových titulů, usilovala o 23. trofej v kariéře. Naposledy vyhrála vloni v srpnu v Cincinnati právě s Makarovovou.

• WTA PREMIER 5 DUBAJ •
Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 2.828.000 dolarů
sobotní výsledky (23. 02. 2019)
• Dvouhra - finále •
Bencicová (Švýc.) - Kvitová (2-ČR) 6-3 1-6 6-2
• Čtyřhra - finále •
Strýcová/Su-Wei Hsieh (3-ČR/Tchaj-wan) - Hradecká/Makarovová (7-ČR/Rus.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
tommr
doufám, že v Indian Wells budou spolu obhajovat a snad spolu vydrží i ve zbytku sezóny. Byla by škoda nevyužít toho, že jim to společně tak jde ...
Letos by na deblovým TM mohly hrát 4 páry s českou účastí: Krejčíková/Siniaková, Hsieh/Strýcová, Hradecká/Makarova a Melichar/Peschke ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nápodobně, No. 1 AŤ to trvá věčně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist