Tři Češi jsou ve Wimbledonu krok od hlavní soutěže

17. 6. 2008, 23:00
Aktuality 1
WIMBLEDON - Tři české tenisty dělí jediná výhra od účasti v hlavní soutěži Wimbledonu. Na londýnské trávě ve druhém kole kvalifikace uspěli Jaroslav Pospíšil, Pavel Šnobel a Jan Hernych. Dnes se rozjela i kvalifikace žen - do 2. kola postoupily čtyři Češky.
kurt ve Wimbledonu

Účast v hlavní soutěži Wimbledonu mají předem jistou Radek Štěpánek, Tomáš Berdych a Ivo Minář. Jediná výhra dělí od grandslamu ještě Jana Hernycha, Jaroslava Pospíšila a Pavla Šnobela. Po dnešku naopak naději ztratil Lukáš Dlouhý, Jan Vacek a Jan Minář.

Jan Hernych porazil 6-3 6-1 Ti Chena z Tchaj-wanu a o postup do hlavní soutěže si zahraje s Němcem Tobiasem Kamkem. Pokud český tenista uspěje, zahraje si na grandslamu hraném na trávě popáté v řadě.

Vůbec poprvé by si na grandslamu mohl zahrát sedmadvacetiletý Jaroslav Pospíšil. 255. hráč světa dnes porazil v kvalifikaci nejvýše postaveného Gillese Müllera dvakrát 7-6. Poslední překážkou mu bude Němec Andreas Beck.

"Jsem šťastný, nemůžu tomu uvěřit," řekl Pospíšil po dnešní překvapivé výhře nad bývalým 53. hráčem světa Müllerem. "Přijel jsem v neděli a nastoupil jsem bez tréninku. Hraju velmi chytře a soustředím se na každý míč," dodal.

Osmadvacetiletý Pavel Šnobel odehrál na okruhu ATP teprve dva zápasy. Jeden z nich už měl ale příchuť grandslamu, který si před dvěma lety zahrál v Melbourne. Ve Wimbledonu by v kvalifikaci mohl uspět letos až na pátý pokus. Po dnešní výhře nad Dupuisem si však musí poradit ještě s Italem Flaviem Cipollou, jenž dnes vyřadil Maxe Mirného.

Ve Wimbledonu začala také ženská část kvalifikace, do níž vítězně vstoupily čtyři z pěti českých tenistek. Nejtěžší práci měly Barbora Záhlavová-Strýcová a Hana Šromová, obě vyhrály až 8-6 v rozhodujícím setu.

WIMBLEDON - výsledky českých tenistů v kvalifkaci:

Dvouhra - 2. kolo:
Pospíšil (ČR) - Muller (1-Luc.) 7:6 (12:10), 7:6 (7:3)
Šnobel (ČR) - Dupuis (Fr.) 6:3, 6:4
Hernych (17-ČR) - Tchi Čchen (Tchaj-wan) 6:3, 6:1
Niemeyer (Kan.) - Dlouhý (ČR) 6:3, 6:3
De Voest (16-JAR) - Vacek (ČR) 6:2, 3:6, 9:7
Eaton (Brit.) - J. Minář (ČR) 6:7 (10:12), 6:3, 6:4

WIMBLEDON - výsledky českých tenistek v kvalifkaci:

Dvouhra - 1. kolo:
Záhlavová-Strýcová (3-ČR) - Arnová (Maď.) 6:7 (3:7), 6:3, 8:6
Ondrášková (ČR) - Moritaová (2-Jap.) 6:1, 6:4
Šromová (ČR) - Ruutelová (Est.) 0:6, 6:2, 8:6
Hrdinová (ČR) - Sun Tchien-tchien (Čína) 2:6, 6:4, 6:1
Domínguezová-Linová (5-Šp.) - Hradecká (ČR) 3:6, 6:3, 6:2

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pospo makej!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist